Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Μαΐου 2011

Πιο βρώμικο από ποτέ




Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου κατάφερε να εξασφαλίσει με άνεση την παραμονή της στην Σούπερ Λιγκ μέσα στους αγωνιστικούς χώρους όμως υπολόγιζε δίχως τον… «ξενοδόχο». Ο λόγος βέβαια γίνεται για τονΗρακλή, ο οποίος έπειτα από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ανήκει πλέον στην «οικογένεια» της… FootballLeague


Μία απόφαση που έρχεται ναεπιβεβαιώσει στην ουσία ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο (ποιο;) είναι πιο «βρώμικο» από ποτέ. Μία ομάδα που δεν προκάλεσε ποτέ ούτε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ούτε σε διοικητικό αλλά και οπαδικό κομμάτι δεν παραμένει στην Σούπερ Λιγκ επειδή ορισμένοι απλά … έτσι γούσταραν.

Όμως τι περιμένουμε να δούμε όταν σαν Έλληνες πολίτες έχουμε βιώσει τον τελευταίο χρόνο τον απόλυτο εξευτελισμό ακόμα και στον αθλητισμό. Από την πρώτη αγωνιστική βιώνουμε ένα κλίμα τρομοκρατίας τόσο λεκτικής όσο και… πρακτικής. Από δηλώσεις μετόχων περί… εγκλημάτων μέχρι και ξύλο σε επαγγελματίας ποδοσφαιριστές.  Αλλά όπως αποδείχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μόνο… «βρόμικο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ο φάκελος του Ηρακλή. Και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το μόνο θύμα στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο  «Γηραιός». Ή καλύτερα έχω κάτι ψυλλιαστεί αλλά καλύτερα να μην τα αναφέρω για ευνόητους λόγους.

Επτά χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Πορτογαλίατο ποδόσφαιρό μας αντί να πάει μπροστά κάνει ταχεία βήματα προς τα πίσω… Σαν σήμερα θυμάμαι τις ένδοξες μέρες του καλοκαιριού του 2004 που άπαντες έκαναν λόγο για αναβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού. Αλλά τελικά έμεινε στα λόγια.  Αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ κάτω από αυτές τις συνθήκες πως θα διεξαχθεί Πρωτάθληματην επόμενη περίοδο στην πατρίδα μας. Πώς να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής όταν γνωρίζει ότι οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς μπορούν να «χαθούν» μέσα σε έναν…φάκελο.

Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την πιθανή αναβολή των playoff της Σούπερ Λιγκ. Πραγματικά φανταστείτε τον αντίκτυπο που θα έχει στην υπόλοιπη Ευρώπη το άσκουσα της είδησης ότι δεν θα γίνουν τα προγραμματισμένα playoff στην Ελλάδα λόγω…εγκληματικότητας.  Σίγουρα ο θεσμός των playoff είναι αστείος (τουλάχιστον για μένα) όμως από την στιγμή που έχουν προγραμματιστεί αυτοί οι αγώνες θα πρέπει να γίνουν. Γιατί όλες οι ομάδες από την αρχή της χρονιάς έχουν προκαθορίσει τους στόχους τους.

Όπως ο Ολυμπιακός δικαιούταν την δεύτερη θέση πέρσι, ο ΠΑΟΚ πρόπερσι και η ΑΕΚέναν χρόνο πιο πίσω έτσι και ο Παναθηναϊκός την δικαιούται φέτος και κανένας δεν μπορεί να του πει τίποτα εφόσον δεν διεξαχθούν τα playoff. Όμως όταν έχεις πάρει μίααπόφαση σαν… Λιγκα από την αρχή της σεζόν οφείλεις να την ακολουθήσεις. Όμως δεν είναι πλέον στο χέρι της…



Παναγιώτης Παπανικολάου από Sportaction