Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Μαΐου 2011

Σάτο: «Μόνο ένα ματς»

Χαρούμενος για το φιλανθρωπικό έργο της Ευρωλίγκας εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Ρομέιν Σάτο.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού είπε: «Είναι εξαιρετικό που είμαστε εδώ με μικρά παιδιά δίπλα μας που αγαπούν το μπάσκετ. Πρόκειται για μία πολύ καλή η πρωτοβουλία της Ευρωλίγκας μέσα από το μπάσκετ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο».
Στη συνέχεια σχολίασε το μέρος που φτιάχτηκε το γήπεδο (σ.σ. ανάμεσα σε πολυκατοικίες στο κέντρο της πόλης): «Ξέρουμε ότι ο αθλητισμός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από δύσκολες καταστάσεις. Θεωρώ ότι το μπάσκετ θα βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Είναι καλό που βρίσκονται εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται κινήσεις σαν αυτή που αφορούν μικρά παιδιά και πρέπει να βοηθάμε όταν μπορούμε. Ξέρουμε ότι πολλά παιδιά στον κόσμο δεν έχουν την ευκαιρία να έχουν ένα γήπεδο όπως αυτό που δημιουργήθηκε εδώ πέρα».
Για το ότι μεγάλωσε στην Κεντρική Αφρική και το πως βλέπει αυτή την κίνηση: «Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα ήμουν μέλος μίας τέτοιας πρωτοβουλίας».
Ερωτηθείς για το εάν είναι ψυχολογικά έτοιμη η ομάδα είπε: «Έχουμε δουλέψει εξαιρετικά. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει μετά. Γνωρίζουμε ότι είναι δύο τα παιχνίδια, όμως αυτό της Παρασκευής (σ.σ. 6/5) είναι το πιο σημαντικό».
Καταλήγοντας, ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ αναφέρθηκε στη Σιένα: «Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Και οι τέσσερις που βρίσκονται εδώ είναι πολύ καλές. Για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι αρκετά καλός, όπως είναι οι ομάδες που συμμετέχουν στο Φάιναλ Φορ».

πηγη:onsports