Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Μαΐου 2011

Σάρωσε ο Μήτσος ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)





Και επίσημα πλέον ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος παίκτης της φετινής Ευρωλίγκα, όπως ανακοινώθηκε στο καθιερωμένο γκαλά της διοργανώτριας αρχής. 

Ο ένας και μοναδικός αρχηγός του Τριφυλλιού εκτός από το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς πήρε σπίτι του και αυτό του MVP ενώ συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Για ακόμη μια φορά το ταλέντο του Δημήτρη Διαμαντίδη επιβραβεύτηκε με μια μεγάλη διάκριση. 

Στο καθιερωμένο γκαλά της Ευρωλίγκα λοιπόν, όπου δόθηκαν τα βραβεία των κορυφαίων της χρονιάς ο “Μήτσος” ήταν μακράν ο καλύτερος όλων με αποτέλεσμα να πάρει δια περιπάτου το βραβείο του πολυτιμότερου, γεγονός βέβαια που δεν εξέπληξε κανέναν, αντίθετα ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Μάλιστα το βραβείο, του το απένειμε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Εν τω μεταξύ, λίγα μόλις λεπτά μετά την βράβευση του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης υπό το βλέμμα του Θανάση Γιαννακόπουλου που έδωσε το παρών για να παρακολουθήσει από κοντά τις βραβεύσεις των... παιδιών του, μίλησε για το γεγονός.

Αρχικά λοιπόν ο Διαμαντίδης αναφερόμενος στην κατάκτηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη σχολίασε : “Είμαι σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτά τα βραβεία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες και στους προπονητές μου. Όπως έχουμε πει το μπάσκετ είναι ομαδικό και αυτό που μένει στο τέλος είναι σίγουρα οι τίτλοι. Έχουμε ένα παιχνίδι αύριο και σίγουρα νομίζω ότι αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι να μπορέσουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Σαφώς, παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα αλλά να ξέρουν όλοι ότι θα κάνουμε την μεγαλύτρη προσπάθεια για να το πετύχουμε”.

Στη συνέχεια όταν του αναφέρθηκε το... γνωστό, ότι παίζουν όλοι και στο τέλος πάντα κερδίζει ο Διαμαντίδης, ο “Μήτσος” ήταν... κάθετος: “Όχι νομίζω ότι είναι λάθος αυτό. Ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει καμία ομάδα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό και ο καθένας έχει το ρόλο του και τη δουλειά του και πρέπει να κάνει τα πράγματα τα οποία του έχουν αναθέσει για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει”.

Αμέσως μετά στην διαπίστωση δημοσιογράφου ότι δεν ήταν χαμογελαστός στη διάρκεια της βραβευσής το, ο αρχηγός του Τριφυλλιού ανέφερε: “Δεν είναι αυτό το θέμα αν και σαφώς υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση για το πολύ σημαντικό παιχνίδι που μας περιμένει. Αν καταφέρουμε και κερδίσουμε όλοι αύριο θα είμαστε όλοι χαρούμενοι”.
Τέλος, σχετικά με το που αφιερώνει τα βραβεία του, δεν έκανε την... έκπληξη, απαντώντας: “Μα φυσικά στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μου”.
Αποστολή στη Βαρκελώνη, Μίρκα Μπούρα