Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Μαΐου 2011

Το πρώτο βήμα...

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι το πρώτο τζάμπολ στο Final-4 της Βαρκελώνης, με τους Παναθηναϊκό και Σιένα να ανοίγουν την αυλαία, σε μία αναμέτρηση όπου θα κριθεί το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. 

Άπαντες στην πόλη της Καταλονίας (και όχι μόνο) κινούνται σε ρυθμούς... Ευρωλίγκας, από τους οποίους δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο.

Ο Παναθηναϊκός καλείται το βραδάκι της Παρασκευής να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό και να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της Ευρώπης. Το έργο του ασφαλώς και δεν είναι εύκολο (σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί) καθώς έχει να αντιμετωπίσει αρχικά μία σκληροτράχηλη ομάδα που κατάφερε να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο λόγος για την Σιένα του Νίκου Ζήση, η οποία δείχνει αποφασισμένη να πουλήσει πολύ ακριβά το «τομάρι» της.

Οι Ιταλοί έχουν δείξει τα διαπιστευτήριά τους στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, όπου παρά το μειονέκτημα έδρας και την συντριβή του πρώτου αγώνα, κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για το φετινό Final-4. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι «πράσινοι», οι οποίοι αναμένεται να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στις συνθήκες του αγώνα.

Κατ’ εμέ, αν και σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορεί να γίνει λόγος για φαβορί, το πλεονέκτημα ανήκει στο συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι πρωταθλητές Ελλάδος από την στιγμή που κατάφεραν να στείλουν στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα (πρωταθλήτρια Ευρώπης, διοργανώτρια του Final-4 και με πλεονέκτημα έδρας στην σειρά των προημιτελικών) τότε στα μάτια όλων εμφανίζονται ως το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο για την πρόκριση στον τελικό αλλά και για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Το τι πρέπει –τακτικά- να κάνει το «τριφύλλι» ώστε να φτάσει στην νίκη δεν είμαι ο αρμόδιος για να το πω. Στον πάγκο της ομάδας κάθεται μια μπασκετική υδιοφυία που ακούει στο όνομα Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους το τι χρειάζεται ώστε να οδηγήσει την ομάδα του στην κορυφή, ενώ οι τίτλοι που έχει κατακτήσει στην –έως τώρα- καριέρα του μιλάνε από μόνοι τους.

Οπότε με την σειρά μας, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάτσουμε αναπαυτικά μπροστά στην τηλεόραση και να παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού, ελπίζοντας –εκτός από ωραίο θέαμα- σε ευχάριστα νέα...
sportaction.gr

text-align: left;" trbidi="on">