Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Μαΐου 2011

Ο πρωταθλητής κρίνεται στις τρεις νίκες


Δεύτερη πράξη στη σειρά των τελικών των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό έχοντας ήδη στο... τσεπάκι την πρώτη νίκη και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» του «αιωνίου αντιπάλου» κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διαφοροποιηθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά στο πλεονέκτημα της έδρας. 

Πλέον για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα έχουν ως εξής: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν περνά από το Φάληρο αλλά από το ΟΑΚΑ. Κάτι που σημαίνει ότι οι «πράσινοι», από το πρώτο κιόλας ματς της σειράς των τελικών πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο, να πάρουν δηλαδή με το μέρος τους το αβαντάζ της έδρας. Για τον τελικό στόχο έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους.

Δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούμε από την αρχική μας θέση, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή διότι ακόμα είναι νωρίς κι επιμένουμε ότι η φετινή σειρά είναι η πιό «ανοιχτή» των τελευταίων ετών. Πιστεύουμε ότι μιά πρώτη δικαίωση, σχετικά με τη θέση μας αυτή, ήρθε με το αποτέλεσμα στο Φάληρο όπου ο Παναθηναϊκός έκανε το «break» παρά το γεγονός ότι έπαιζε στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου ο οποίος (μέχρι τον πρώτο τελικό) τον είχε νικήσει τρεις φορές φέτος.

Σε σειρά τελικών δεν παίζει ρόλο το παρελθόν αλλά το «παρόν»! Έχει σημασία να δούμε- κι αυτό θα φανεί όσο θα προχωρά περισσότερο η σειρά- ποιά από τις δύο ομάδες θα είναι περισσότερο έτοιμη, περισσότερο αποφασισμένη και πιό ανθεκτική για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Σε τέτοιες καταστάσεις- σε σειρά αγώνων δηλαδή- πάντα επιβιώνει ο πιο «σκληρός», ο πιό έτοιμος, εκείνος που θα καταφέρει να περάσει τα κόλπα του στο παρκέ στη διάρκεια του αγώνα.

Στο πρώτο ματς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τους παίκτες του ν' ανταποκρίνονται καλύτερα στις «μικρές λεπτομέρειες» που καθορίζουν την τύχη ενός τέτοιου αγώνα και να κατακτούν τη νίκη. Αυτό δεν είχε συμβεί στα προηγούμενα τρία ματς με τον Ολυμπιακό, έστω κι αν το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι (στο ΣΕΦ, στη διάρκεια της κανονικής περιόδου) ήταν λίγο περίεργο και μάλλον ακατάλληλο για περισσότερα σχόλια, με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά νίκησε αλλά ψάχνοντας την παράταση, καταγράφηκε διαφορετικό αποτέλεσμα στο φύλλο αγώνα. Όμως και σ' εκείνο το ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αντιδράσει σωστά στην παράταση και ήταν καλύτεροι (άρα και δίκαιοι νικητές) στο έξτρα πεντάλεπτο.

Η ουσία όλων όμως είναι ότι και τα τέσσερα ματς που έχουν γίνει φέτος ανάμεσα στις δύο ομάδες χαρακτηρίστηκαν ως «θρίλερ». Ήταν «κλειστά» και τα τέσσερα κάτι που άλλωστε προδιαθέτει και για άγρια ομορφιά στη συνέχεια.

Theplayer.gr