Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

30 Μαΐου 2011

Μην σταματάς να τους ΓΛΕΝΤΑΣ....

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στον Ολυμπιακό τα αστεράκια του (78-66) και έκανε ένα (όταν σοβαρεύτηκε) εύκολο 2-0 και τώρα... εξοχικό ερχόμαστε...!


Ο Παναθηναϊκός έκανε νταντά τον Φραγκοσπανούλη που πήγε να σηκώσει κεφάλι στον Πρωταθλητή Ευρώπης και πάμε φουλ να το σηκώσουμε με sweap στο αγαπημένο μας εξοχικό.

Ένα βήμα πριν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας του είναι από σήμερα ο Παναθηναϊκός καθώς με τη νίκη του 78-66 επί του Ολυμπιακού θέλει άλλη μια για να σφραγίσει τον τίτλο. Οι πράσινοι αν και για τα πρώτα 20 λεπτά ήταν μακριά από αυτό που ξέρουμε όλοι κατάφεραν να γυρίσουν το ματς έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μάικ Μπατίστ που πέτυχε 19 πόντους και να πάρουν τη νίκη μπροστά στο κόσμο τους που κατέκλυσε το κλειστό του ΟΑΚΑ. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στην καταπληκτική άμυνα σε τρίτο και ειδικότερα τέταρτο δεκάλεπτο που ήταν το σημείο κλειδί για την επικράτηση. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός νόμιζε ότι το προβάδισμα του ημιχρόνου θα του έδινε το δικαίωμα να ελπίζει για απάντηση στο σπάσιμο της έδρας όπως την περασμένη Πέμπτη. Τώρα το ραντεβού είναι για την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο ΣΕΦ.

Δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του

Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται σκιά του εαυτού του στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς το ξεκίνημά του δεν είναι αυτό που μας έχει συνηθίσει τη φετινή περίοδο πόσω μάλλον στα εντός έδρας παιχνίδια του. Οι πράσινοι δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματά τους και από την αρχή είναι πίσω στο σκορ με 2-9 αφού οι ερυθρόλευκοι σουτάρουν με καλά ποσοστά έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Μαυροκεφαλίδη με 6 πόντους. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα αφού λείπει το σουτ από μακρινή απόσταση κι έτσι η διαφορά πηγαίνει στο 10-17 και λίγο αργότερα στο 12-19 σκορ με το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο.

Τα ίδια Παντελάκη μου.......

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το τριφύλλι μπήκε πιο δυνατά με σκοπό να είναι σε επαφή με το σκορ. Με 5 συνεχόμενους πόντους από Μάριτς και Νίκολας ροκανίζει τη διαφορά φτάνοντάς τη στους 2 (17-19). Ακόμα κι έτσι όμως οι Πειραιώτες βρίσκουν την ευκαιρία να ξεφύγουν ξανά με 26-33. Οι γηπεδούχοι πλησιάζουν για άλλη μια φορά στους 2 με 31-33 (3.27) όμως οι φιλοξενούμενοι διατηρούν την υπέρ τους διαφορά που φτάνει στη μέγιστη τιμή της τους 10 πόντους (33-43) ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Μπατίστ και Διαμαντίδης με καλάθια τους κατεβάζουν τη διαφορά με τη λήξη του 20λεπτου σε 37-43. Χαρακτηριστικό του πρώτου μισού του παιχνιδιού η αστοχία των γηπεδούχων στις βολές αφού έχουν 13/20 έναντι ¾ του Ολυμπιακού αλλά και στα δίποντα ποου έχουν 9/18 και 14/25 αντίστοιχα.

Ντέρμπι με τα όλα του

Το λέμε και το ξαναλέμε και ίσως να γίνουμε γραφικοί αλλά το καλό δεκάλεπτο των πρωταθλητών Ευρώπης είναι το τρίτο. Τότε είναι που παίρνει μπροστά η πράσινη μηχανή για τα καλά κι άντε να τη σταματήσεις. Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου οι παίκτες του Ομπράντοβιτς όχι μόνο μειώνουν αλλά παίρνουν και το προβάδισμα με 46-45 με καλάθι του Μπατίστ. Από κει και πέρα το παιχνίδι γίνεται ντέρμπι με τις δύο ομάδες να έχουν πότε η μία και πότε η άλλη το προβάδισμα. Ο Ντρου Νίκολας και ο Αντώνης Φώτσης με 2 τρίποντα δίνουν αέρα 5 πόντων (58-53) και το ΟΑΚΑ παίρνει φωτιά με τον Βουγιούκα αργότερα να κάνει το 60-55 προτού ο Παπαλουκάς γράψει το 60-58 που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Άντε σταματήστε τον τώρα!!!

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με τον Μπουρούση να ισοφαρίζει σε 60-60 αλλά η συνέχεια προμήνυε άλλα πράγματα. Το τριφύλλι στο πρώτο δίλεπτο πήρε μια διαφορά 5 πόντων χάρις στους Μπατίστ και Τσαρτσαρή (65-60). Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έχει πάθει μπλακ-άουτ στην επίθεση χάρις στην άμυνα των γηπεδούχων που τους έχει εγκλωβίσει κι ειδικότερα ο Μαυροκεφαλίδης έχει βρει τον μπελά του με τον Τσαρτσαρή που τον σταματά. 

Πρώτα ο Σάτο με τρίποντο κάνει το 70-62 και είναι η σειρά του Τσαρτσαρή να γράψει το 74-62 μέσα σε ζητωκραυγές από 20 χιλιάδες Παναθηναϊκούς. Το ματς πλέον έχει κλειδώσει για τον Παναθηναϊκό και το μόνο που απομένει το τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώνει ο Νικ Καλάθης για το 78-66 και το 2-0.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 78-66


Τα δεκάλεπτα: 12-19, 23-43, 60-58, 78-66.
Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 4, Μπατίστ 19 (6/8 δίποντα, 7/8 βολές), Φώτσης 5 (1), Σάτο 7 (1), Νίκολας 9 (2), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 15 (1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 9 (1), Καϊμακόγλου 2.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Γκόρντον 11 (1), Σπανούλης 14 (2), Πρίντεζης, Μπουρούσης 12, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 14, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3 (1), Τεόντοσιτς 2.


Επιμέλεια: Χρήστος Γεωργίου