Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Μαΐου 2011

Ομπράντοβιτς = Επιτυχία

Μία ορχήστρα για να είναι συντονισμένη και να έχει αρμονία στον ήχο που βγάζει προς τα έξω πρέπει να έχει και τον κατάλληλο μαέστρο. 

Αυτό ακριβώς είναι και για τον Παναθηναϊκό ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού από το 1999 και έχει καταφέρει να τον οδηγήσει στην κατάκτηση 10 πρωταθλημάτων, 6 Κυπέλλων και 4 ευρωπαϊκών.

Όπως και να το δεις, ο Ομπράντοβιτς έχει κάνει μόνο καλό στον Παναθηναϊκό, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο την Αθήνα κατά καιρούς σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του μπάσκετ. Μεθοδικός, δουλευταράς, εκρηκτικός, σταρ και εργάτης του αθλήματος, είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που θα ταίριαζαν… γάντι στον έμπειρο τεχνικό.

Αυτά τα 11 χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο των «πρασίνων» έφτιαξε παίκτες, διαχειρίστηκε τους σταρ που πέρασαν από τα χέρια του και υπήρξε πάντα ένας υπέρμαχος του συνόλου. Όπως έχει αποδείξει πολλές φορές και στο παρελθόν, ακολουθεί πάντα το σκεπτικό πως όλοι στην ομάδα έχουν έναν ρόλο αλλά το βασικό είναι αυτός να ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του, η οποία δεν είναι άλλη από αυτή του νικητή. Το όνομά του λοιπόν, πλέον είναι συνώνυμο της επιτυχίας και των τίτλων και αυτό το έχει καταφέρει σεβόμενος πάντα τους αντιπάλους του αλλά και το άθλημα που υπηρετεί.

Για μία ακόμα χρονιά λοιπόν, ο «Ζοτς» κατάφερε να οδηγήσει τους «πράσινους» σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό, δίνοντας μαθήματα προπονητικής σε όποιους παρακολούθησαν την αναμέτρηση του ημιτελικού με την Σιένα. Ο Σέρβος τεχνικός το μόνο που έκανε και σε αυτό το παιχνίδι, ήταν να ακολουθήσει το ένστικτο και τις γνώσεις του και να παρουσιαστεί στο γήπεδο απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο του.

Εμπιστεύτηκε τους παίκτες του, έδωσε την ευκαιρία στους νέους να αποδείξουν τι αξίζουν και έδωσε ένα καλό μάθημα στους αντιπάλους του, ότι πάντα έχει κρυμμένο έναν… άσσο στο μανίκι. Μπορεί η ομάδα να βρέθηκε στο πρώτο μισό του αγώνα πίσω στο σκορ ακόμα και με εφτά πόντους, αυτό το γεγονός όμως δεν τον άγχωσε. Οργάνωσε για μία ακόμα φορά άψογα το σύστημά του και με υπομονή και προσήλωση κατάφερε να γυρίσει το ματς και να φτάσει τελικά σε μία άνετη επικράτηση. Εξάλλου, έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν, ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τον αγχώσει ή να τον σταματήσει από το να πετύχει αυτό που έχει βάλει κάτι στο μυαλό του.

Το γεγονός πως την περασμένη αγωνιστική σεζόν, λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει σε μία ακόμα ευρωπαϊκή επιτυχία, έχει πεισμώσει ακόμα περισσότερο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η επιστροφή λοιπόν, ήταν δεδομένη και με πολύ δουλειά αλλά και συγκέντρωση στο στόχο κατάφερε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε έναν ακόμα τελικό, στον οποίο θα διεκδικήσει το έκτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο αλλά και ο ίδιος τον 10ο προσωπικό του τίτλο.
theplayer.gr