Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Απριλίου 2011

Η Ευρώπη παίζει μπάλα στο Newspao

Το πανάραμα του Σαββάτου απο τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης στο Newspao:


PREMIER LEAGUE - Όσο ζει ελπίζει η Τσέλσι...


Κάνοντας μια πειστική εμφάνιση μετά από καιρό, η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες στην Premier League. Οι Λονδρέζοι, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής, πέρασαν άνετα από το “Χόθορνς” και με το 3-1 κόντρα στη Γουέστ Μπρόμιτς μείωσαν τη διαφορά που τους χωρίζει από τη πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο -8, με τις δύο ομάδες να έχουν από 32 παιχνίδια. 

Η Μπρόμιτς μπορεί να άνοιξε το σκορ στο 22' με τον Οντεμβινγκί, αλλά πριν τελειώσει το πρώτο μέρος το σκορ ήταν ήδη στο 1-3, χάρη στα τέρματα των Ντρογκμπά, Καλού και Λάμπαρντ. Βρήκε δίχτυα, περνώντας ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, ο Φερνάντο Τόρες, όμως το γκολ του ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ, σε μια πάντως οριακή φάση.

Τέζα τα... σφυριά, ανάσα για Γουίγκαν 


Με το ένα... πόδι στη Championship βρίσκεται πλέον η Γουέστ Χαμ, η οποία υπέστη οδυνηρή ήττα με 1-2 από την Άστον Βίλα μέσα στο “Άπτον παρκ”. Η ομάδα του Αβραάμ Γκραντ μπορεί να προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Ρόμπι Κιν, αλλά δεν άντεξε. Ο Μπεντ στο 36' και ο Αγκμπονλαχόρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό, με τα “σφυριά”να υποχωρούν πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Αποφασιστικό βήμα για να παραμείνει στην κατηγορία έκανε η Γουίγκαν, η οποία επικράτησε με 3-0 της Μπλάκπουλ μέσα στο “Μπλούμφιλντ”, στέλνοντας την αντίπαλό της στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Μόλις στο 2' ο Ρονταγιέγκα άνοιξε το σκορ για τους “λάτικς” που εδραίωσαν τη νίκη τους στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ν'Ζόγκμπια. Το αυτογκόλ του Έρντλεϊ στο 67' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, με τον Κάμπελ λίγο πριν το φινάλε απλά να σώζει την... τιμή των γηπεδούχων.

Πολύ κοντά στην παραμονή της βρίσκεται πλέον η Μπέρμιγχαμ, η οποία επικράτησε πολύ άνετα με 2-0 της Σάντερλαντ στο “Σεντ Άντριους”. Οι “μπλε” άνοιξαν το σκορ στο 41' με τον Λάρσον, με τον Γκάρντνερ στο 66' να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Τέλος, στο “Γκούντισον Παρκ” η Έβερτον συνέχισε την ανοδική της πορεία και με γκολ του Όσμαν στο 55' και του Μπέινς με πέναλτι στο 75' επικράτησε με 2-0 της Μπλάκμπερν, εδραιώνοντας την παρουσία της στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Μπέρμιγχαμ – Σάντερλαντ 2-0
41' Λάρσον, 66' Γκάρντνερ

Έβερτον – Μπλάκμπερν 2-0
55' Όσμαν, 75' πεν. Μπέινς

Γουέστ Μπρόμιτς – Τσέλσι 1-3
13' Οντεμβινγκί – 22' Ντρογκμπά, 26' Καλού, 45' Λάμπαρντ

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα 1-2
2' Κιν – 36' Μπεντ, 91' Αγκμπονλαχόρ

Μπλάκπουλ – Γουίγκαν 1-3
83' Κάμπελ - 3' Ρονταγιέγκα, 45' Ν'Ζόγκμπια, 67' αυτ. Έρντλεϊ

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 17/4/2011
18:00 Άρσεναλ - Λίβερπουλ

Τρίτη 19/4/2011

21:45 Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τρίτη 26/4/2011

21:45 Στόουκ Σίτι – Γουλβς

Τετάρτη 27/4/2011

22:00 Φούλαμ – Μπόλτον

Τρίτη 10/5/2011


21:45 Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 

PR. DIVISION –Όλοι ευχαριστημένοι, πάμε για το επόμενο... 


Δύο πέναλτι έκριναν το πρώτο από τέσσερα συνεχόμενα clasico. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 1-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στο μεγάλο ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής της Primera Division, με τους Λιονέλ Μέσι (53’) και Κριστιάνο Ρονάλντο (82’) να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα από την άσπρη βούλα. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι «μερένγκες», λόγω αποβολής του Ραούλ Αλμπιόλ στη φάση του γκολ των «μπλαουγκράνα». 

Το τελικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι η διαφορά των δύο ομάδων παραμένει στους οκτώ βαθμούς, έξι «στροφές» πριν το φινάλε και οι Καταλανοί παραμένουν το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Ικανοποιημένοι, όμως, έμειναν και οι γηπεδούχοι, αφού απέφυγαν την ήττα παίζοντας με παίκτη λιγότερο για περίπου ένα ημίχρονο και κράτησαν καλή ψυχολογία ενόψει των επόμενων σημαντικότερων αναμετρήσεων.

Με τον Πέπε σε ρόλο ανασταλτικού χαφ, οι Μαδριλένοι θέλησαν πρώτα απ’ όλα να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Κασίγιας, αν και γηπεδούχοι και στη συνέχεια να ψάξουν μία καλή αντεπίθεση. Οι Καταλανοί, απ’ την πλευρά τους, έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι τους, με καθολική κατοχή της μπάλας και συνεχόμενη κυκλοφορία.

Ένα αδύναμο πλασέ του Μέσι στο 19’ και ακόμη ένα σουτ του Αργεντίνου από πλάγια θέση στο 44’ ήταν οι καλύτερες στιγμές από πλευράς Μπάρτσα στο πρώτο μέρος, ενώ η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε από πλευράς Ρεάλ στο 45’, με την εξ επαφής κεφαλιά του Ρονάλντο (μετά από κεφαλιά πάσα του Ράμος), που έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Αντριάνο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με κλασική ευκαιρία για τους «μερένγκες» (φάουλ του Ρονάλντο στο δοκάρι στο 50’), όμως τρία λεπτά αργότερα έγινε η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Βίγια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αλμπιόλ, ο διαιτητής Μουνίθ Φερνάντεθ έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Ρεάλ και ο Μέσι νίκησε από την άσπρη βούλα τον Κασίγιας.

Ήταν τον 49ο φετινό γκολ του Αργεντίνου παιχταρά σε 47 παιχνίδια και το 4ο στην καριέρα του στο «Μπερναμπέου», επιδόσεις που αποτελούν κορυφαίες στην ιστορία της Μπάρτσα! Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε ενάντια σε ομάδα του Μουρίνιο...

Ο τελευταίος προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, κάνοντας και τις τρεις αλλαγές του μέχρι το 66’ και η ομάδα του κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η Μπαρτσελόνα κατέβασε ταχύτητα και έδωσε την μπάλα στους «μερένγκες», οι οποίοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 82’, επίσης από το σημείο του πέναλτι, με σκόρερ τον... δικό της σούπερ-σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο. Σωστή και πάλι η απόφαση του διαιτητή από την Αστούρια, καθώς το μαρκάρισμα του Άλβες πάνω στον συμπατριώτη του, Μαρσέλο, ήταν «άτσαλο».

Στο τελευταίο 5λεπτο το ματς απέκτησε «άγρια» ομορφιά, καθώς οι Καταλανοί ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα και δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Μέσι και τον Βίγια, ενώ οι γηπεδούχοι, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το γκολ και παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, έψαχναν στην αντεπίθεση την ολική ανατροπή.

Το 1-1, όμως, δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Βίγια να χάνει την τελευταία ευκαιρία του αγώνα στις καθυστερήσεις, όταν άργησε σε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-1
82’ πέν. Ρονάλντο – 53’ πέν. Μέσι
Ρεάλ: Κασίγιας – Ράμος, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Μαρσέλο – Κεντίρα, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο (66’ Αντεμπαγιόρ) – Ντι Μαρία (66’ Αρμπελόα), Ρονάλντο – Μπενζεμά (57’ Οζίλ).
Μπαρτσελόνα: Βαλντές – Άλβες, Πουγιόλ (58’ Κεϊτά), Πικέ, Αντριάνο (80’ Μάξουελ) – Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα – Πέδρο (67’ Αφελάι), Μέσι, Βίγια.

Πέταξαν στα... αστέρια οι «νυχτερίδες»!


Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου βρίσκεται η Βαλένθια. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι πέρασε... αέρα από το «Μεντιτεράνεος», επικρατώντας 3-0 της ουραγού Αλμερία και αύξησε προσωρινά στους 9 βαθμούς τη διαφορά από την 4η Βιγιαρεάλ, «βυθίζοντας» παράλληλα τους γηπεδούχους στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, ο φορμαρισμένος Σολδάδο άνοιξε τον δρόμο για τις «νυχτερίδες» στην επανάληψη, ανοίγοντας το σκορ στο 50’, ενώ στη συνέχεια οι Στανκεβίτσιους (66’) και Ζόρντι Άλμπα (80’) διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

«Ανάσες» για Χετάφε, Μάλαγα

Στις υπόλοιπες σαββατιάτικες αναμετρήσεις, το ενδιαφέρον ήταν στην «ουρά», με τις Χετάφε και Μάλαγα να είναι οι μεγάλες κερδισμένες. Οι Μαδριλένοι επιβλήθηκαν 1-0 της Σεβίλλης στο «Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ», επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από 9 αγωνιστικές και παρέμεινε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη.

Πιο εύκολη ήταν η νίκη της Μάλαγα, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Μαγιόρκα στο «Ροσαλέδα» με 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Ζούλιο Μπαπτίστα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, κάνοντας ένα καλό ματς μετά από πολύ καιρό.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 17/4/2011

18:00 Σοσιεδάδ – Χιχόν
18:00 Λεβάντε – Έρκουλες
18:00 Λα Κορούνια – Σανταντέρ
20:00 Οσασούνα – Μπιλμπάο
22:00 Εσπανιόλ – Ατλέτικο

Δευτέρα 18/4/2011

22:00 Βιγιαρεάλ – Σαραγόσα


F.A. CUP - Στον τελικό με Τουρέ και οι "διάβολοι" καναπέ...


Την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό του F.A. Cup, μετά από 30 χρόνια (!) πανηγυρίζει η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι επιβλήθηκε με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Γουέμπλεϊ”, με τον Γιάγια Τουρέ να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Οι “πολίτες” περιμένουν να μάθουν αύριο τον αντίπαλό τους από το νικητή του άλλου ζευγαριού, ανάμεσα στη Μπόλτον και τη Στόουκ Σίτι.

Αυτός θα είναι ο 9ος τελικός για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μετράει τέσσερις κατακτήσεις, με τελευταία το 1969 και το 1-0 κόντρα στη Λέστερ. Η τελευταία φορά που οι “πολίτες” είχαν παίξει μάλιστα σε τελικό ήταν το 1981, όταν έμειναν στο 0-0 με τη Τότεναμ και ηττήθηκαν με 2-3 σε επαναληπτικό.

Δίκαια η εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού η η Γιουνάιτεντ δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της στο πρώτο μισάωρο και η Σίτι πήρε το... δώρο της αντίπαλης άμυνας στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο την πρόκριση παίζοντας δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες από το ξεκίνημα, ενώ η αποβολή του Σκόουλς στο 66' ουσιαστικά έκρινε τα πάντα.

Στο πρώτο μέρος, η Σίτι μπήκε...χεσμένη στο ματς, δίνοντας γήπεδο στη Γιουνάιτεντ και προσπαθώντας ανεπιτυχώς να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Οι “κόκκινοι διάβολοι” όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις, με εξαίρεση,τη διπλή χαμένη ευκαιρία του Μπερμπάτοφ στο 15'. Αρχικά, ο Βούλγαρος άσος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Χαρτ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα κατάφερε με προβολή από το μισό μέτρο και προ κενής εστίας να στείλει τη μπάλα άουτ.

Οι “πολίτες” ανέβασαν τις γραμμές τους μετά το 30' και μέσα σε ένα πεντάλεπτο φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί. Στο 32' το σουτ του Μπάρι από δύσκολη γωνία εντός της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φαν ντερ Σαρ έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Μπολοτέλι. Νέα ευκαιρία για τη Σίτι στο 36', με τον Λέσκοτ, μετά από κόρνερ του Σίλβα, εντελώς μόνο στο ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει τη μπάλα στα περιστέρια.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σουτ του Κομπανί στο 43', από το ύψος της μεγάλης περιοχής, να περνάει ελάχιστα άουτ, με το 0-0 να είναι μάλλον αντιπροσωπευτικό για τη γενικότερη ποιότητα του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος, αρκούσε ένα διπλό λάθος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αρχικά από τον Φαν ντερ Σαρ και εν συνεχεία από τον Κάρικ, για να το εκμεταλλευτεί ο Γιάγια Τουρέ και να νικήσει από κοντά τον Ολλανδό πορτιέρο για το 1-0. Αυτό το γκολ αποσυντόνισε πλήρως τη Γιουνάιτεντ, με αποτέλεσμα η Σίτι να έχει τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο, συνεχίζοντας από εκεί που είχε σταματήσει από το τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου.

Παρ' όλα αυτά, στο 66' η Γιουνάιτεντ βρέθηκε μια... ανάσα από την ισοφάριση, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νάνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ που βρήκε ελάχιστα τη μπάλα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Πολ Σκόουλς άφησε τους “κόκκινους διαβόλους” με δέκα παίκτες, δεχόμενος δικαιολογημένα την απευθείας κόκκινη κάρτα για σκαριά στο μηρό του Ζαμπαλέτα.

Σαφώς πιο ανοιχτό το ματς από εκεί και πέρα, με τη Σίτι να ψάχνει το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε και τυπικά την αναμέτρηση, αλλά και τη Γιουνάιτεντ, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, να μην τα παρατάει. Άλλη σπουδαία ευκαιρία δεν είδαμε όμως, παρά μόνο ημιτελείς προσπάθειες, με το οριακό 1-0 να διατηρείται μέχρι τέλους. Έτσι, έσβησαν και τα όποια όνειρα για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την επανάληψη του τρεμπλ του 1999.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
52' Γιάγια Τουρέ
Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κόλαροφ, Λέσκοτ, Τζόνσον (79' Ράιτ-Φίλιπς), Μπάρι, Σίλβα (86' Βιεϊρά), Ντε Γιονγκ, Γιάγια Τουρέ, Μπαλοτέλι.
Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Ο'Σέι (84' Φάμπιο Ντα Σίλβα),Παρκ, Κάρικ, Νάνι, Σκόουλς, Βαλέντσια (65' Ερνάντες), Μπερμπάτοφ (74' Άντερσον).

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 18/4/2011


18:00
 Μπόλτον – Στόουκ Σίτι 

SERIE A – Η Μίλαν πετάει, η Ιντερ τα παρατάει!


Τέτοιο «πάρτι» δεν το περίμεναν στη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν εύκολα με 3-0 της Σαμπντόρια και συνέχισαν την προέλαση για τον τίτλο, «έχοντας» ουσιαστικά από σήμερα ένα λιγότερο αντίπαλο! Η Ιντερ κατέρρευσε στην Πάρμα, ηττήθηκε με 2-0 και πλέον με -8 από τη Μίλαν είπε... τετέλεσται! Στο άλλο σαββατιάτικο ματς της 33ης αγωνιστικής, η Παλέρμο «άλωσε» το «Ολίμπικο», μεγάλη έκπληξη με 3-2 επί τη Ρόμα!

Απτόητη για το σκουντέτο!


Η Μίλαν παρά τα προβλήματα που της προέκυψαν στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές των Αμέλια και Πάτο, κατάφερε να το κλείσει προηγούμενη με 1-0, χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Ζέεντορφ (20’). Ενα φάουλ πάντως ανύπαρκτο, μάλλον επρόκειτο για επιθετικό αφού ο Μπόατενγκ έπεσε πάνω στον αντίπαλό του, τον Ντεσένα. Η Σαμπντόρια δεν πιέστηκε ιδιαίτερα στο πρώτο και μάλιστα ήταν αυτή που απείλησε σε μια αντεπίθεση (17’) με τον Πότσι. Στο πρώτο ημίχρονο το ποσοστό κατοχής πάντως ήταν το εξωπραγματικό 74-26 υπέρ της Μίλαν.

Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τη Μίλαν από το 55’, όταν ο διαιτητής είδε πέναλτι σε χέρι του Βόλτα, ύστερα από κεφαλιά εξ’ επαφής του Γέπες. Εντονες διαμαρτυρίες των «ντοριάνι» για επιθετικό φάουλ του Γέπες πάνω στον Βόλτα, πριν η μπάλα δηλαδή βρει το χέρι του αμυντικού της Σαμπ. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κασάνο, βάζοντας ένα ακόμα... καρφί πάνω στο κορμί της παλιάς του ομάδας.

Η Σαμπ παρέδωσε το πνεύμα της και στο 61’ ο Ρομπίνιο από ασίστ του Κασάνο σημείωσε το 3-0. Τυπική διαδικασία η συνέχεια και το «πάρτι» στήθηκε στο Μιλάνο, την ίδια στιγμή που η Ιντερ έχανε στην Πάρμα και η διαφορά αυξήθηκε στους 8 πόντους!

Τα «παράτησε» η Ιντερ, νίκη-παραμονή για Πάρμα

Την κάτω βόλτα πήρε η Ιντερ και έχασε και από την Πάρμα με 2-0! Μεγάλη νίκη-παραμονής για τους «ντουκάλι», που κέρδισαν πεντακάθαρα την τραγική Ιντερ, η οποία έμεινε πλέον οκτώ πόντους πίσω από τη Μίλαν και ουσιαστικά πέταξε λευκή πετσέτα στη μάχη του τίτλου.

Η Ιντερ μπήκε υπνωτισμένη στο ματς και έδωσε την ευκαιρία στην Πάρμα να ελέγξει το ρυθμό. Ο Σνέιντερ αρχικώς έμεινε στον πάγκο και δεν υπήρχε ο παίκτης για να μεταφέρει τη μπάλα μπροστά, ωστόσο οι «νερατζούρι» στάθηκαν άτυχοι στο 23, όταν ο Στάνκοβιτς σημάδεψε το δοκάρι. Τελικά στο 35’ η άμυνα της Ιντερ κοιμήθηκε, ο Μοντέστο ανοίχτηκε στα αριστερά και βρήκε τον αμαρκάριστο Τζοβίνκο στο ύψος του πέναλτι, ο κοντόσωμος χαφ με συρτό σουτ έγραψε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ιντερ προσπάθησε να αντιδράσει στην επανάληψη, με την είσοδο και του Σνέιντερ, ο Ολλανδός έγινε απειλητικός στο 61’ με σουτ, που πέρασε μόλις άουτ. Το παιχνίδι όμως ήταν πολύ ανοιχτό, η Πάρμα βρήκε χώρους στην αντεπίθεση και στο 70’ ο Αμάουρι με σουτ, σημάδεψε το δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ!

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας με τη βοήθεια του δοκαριού πάλι σταμάτησε το σουτ του Βαλιάνι (77’), αλλά η Ιντερ δεν είχε άλλη... βενζίνη για να πιέσει. Και τα... παράτησε, αφού στο 86’ ο Αμάουρι επέμεινε και με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζούλιο Σέζαρ, για το τελικό 2-0!

Born in...Uruguay, σοκ για Ρόμα!


Η Ρόμα από την Παρασκευή μιλά και επίσημα «αμερικάνικα», μετά την απόκτηση του 60% των μετοχών από τον Τόμας Ντι Μπενεντέτο. Στον αγωνιστικό χώρο όμως του «Ολίμπικο» δεν ακούστηκαν αμερικανικά τραγούδια αλλά... ύμνοι από την Ουρουγουάη, αφού ο Αμπελ Ερνάντες με δύο γκολ ώθησε την Παλέρμο σε μεγάλη νίκη με 3-2! Ηττα σοκ για τη Ρόμα και χάνει πολλές από τις ελπίδες της για να προλάβει την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο 20’ ο Μπατσίνοβιτς χωρίς λόγο τράβηξε από τη φανέλα τον Μενέζ, ενώ το παιχνίδι παιζόταν από την άλλη πλευρά, το πέναλτι δόθηκε και ο Τότι από τα 11 βήματα δεν αστόχησε. Γκολ 204 για τον καπιτάνο στη Serie A, ένα λιγότερο από τον Ρομπέρτο Μπάτζιο!

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε παιχνίδι κέντρου και από το πουθενά η Παλέρμο στο 43’ ισοφάρισε. Με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι, όταν σε μια σέντρα ο Νικολάς Μπουρντίσο φάνηκε να τραβά από τη φανέλα τον Πινίγια. Αυστηρό πέναλτι, ο παθών το εκτέλεσε και ισοφάρισε.

Στην επανάληψη η Ρόμα μπήκε πολύ δυνατά, ο Μενέζ αστόχησε από καλή θέση (51’) και στο 62’ ο ίδιος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και στην έξοδο του Σίριγκου πάσαρε στον Βούτσινιτς. Ο Μαυροβούνιος όμως σε άδειο τέρμα, στην κυριολεξία, σημάδεψε την... εξέδρα των φανατικών της Ρόμα, παίρνοντας επάξια μια θέση στα... bloopers της χρονιάς.

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, η Παλέρμο έχασε κάποιες καλές αντεπιθέσεις με τον Παστόρε να αποτυγχάνει στην τελική πάσα προς τους επιθετικούς. Ομως η μία και καλή κάθετη πάσα βγήκε στο 84’, τα μπακ της Ρόμα κόλλησαν ως συνήθως, ο Πινίγια έσπασε το οφσάιντ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Αμπελ Ερνάντες, για το 1-2. Ενα προβάδισμα που δεν χάθηκε ποτέ και μάλιστα έγινε και... διπλό, αφού στη διαλυμένη άμυνα της Ρόμα, ο Ερνάντες έκανε το 1-3 στο 90’! Ο Βούτσινιτς στο 92’ μείωσε για τη Ρόμα με σουτ εκτός περιοχής, αλλά πρακτικά δεν υπήρχε χρόνος για τους «τζαλορόσι».

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής


Ρόμα – Παλέρμο 2-3

20’ πέν. Τότι, 92’ Βούτσινιτς – 43’ πέν. Πινίγια, 84’ και 90’ Ερνάντες
Ρόμα: Ντόνι, Κασέτι, Ν. Μπουρντίσο, Λορία, Ρίισε, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Ρόζι (57’ Βούτσινιτς), Μενέζ (72’ Μποριέλο), Ταντέι, Τότι.
Παλέρμο: Σίριγκου, Κασάνι, Γκόιαν, Μπόβο, Μπαλτζαρέτι, Μιλιάτσιο, Μπατσίνοβιτς (63’ Ακουα), Νοτσερίνο, Παστόρε, Ερνάντες, Πινίγια (92’ Κούρτιτς).

Πάρμα – Ίντερ 2-0

35’ Τζοβίνκο, 86’ Αμάουρι
Πάρμα: Μιράντε, Τζακάρντο, Παλέτα, Λουκαρέλι, Γκόμπι, Μορόνε, Τζεμαϊλί, Μοντέστο, Καντρέβα (65’ Βαλιάνι), Τζοβίνκο (80’ Μποζίνοφ), Αμάουρι (90’ Κρέσπο).
Ιντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Ναγκατόμο, Λούσιο, Ρανόκια, Κίβου (46’ Σνέιντερ), Ζανέτι, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Καριά (80’ Πάντεφ), Πατσίνι (61’ Μιλίτο), Ετό.

Μίλαν – Σαμπντόρια 3-0
21’ Ζέεντορφ, 55’ πέν. Κασάνο, 61’ Ρομπίνιο
Μίλαν: Αμπιάτι (19’ Αμέλια), Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Γέπες, Τζαμπρότα, Γκατούζο, Φαν Μπόμελ (74’ Πίρλο), Ζέεντορφ, Μπόατενγκ, Πάτο (41’ Κασάνο), Ρομπίνιο.
Σαμπντόρια: Κούρτσι, Βόλτα, Γκασταλντέλο, Μαρτίνες (57’ Τζάουρι), Ντεσένα, Τισόνε, Παλόμπο, Κόμαν, Λάτσκο, Πότσι (76’ Μπιαμπιανί), Μακαρόνε.

To πρόγραμμα:

Κυριακή 17/4/2011

16:00 Τσεζένα – Μπάρι
16:00 Κιέβο – Μπολόνια
16:00 Τζένοα – Μπρέσια
16:00 Λέτσε – Κάλιαρι
16:00 Φιορεντίνα – Γιουβέντους
16:00 Κατάνια – Λάτσιο
21:45 Νάπολι – Ουντινέζε

Oι καλύτερες φάσεις του Μίλαν - Σαμπντόρια:



Οι καλύτερες φάσεις του Πάρμα - Ιντερ:

Οι καλύτερες φάσεις του Ρόμα - Παλέρμο:


BUNDESLIGA - Πανικός… στην ουρά


Των φιλοξενούμενων έγινε στους σαββατιάτικους αγώνες της 30ης αγωνιστικής της Bundesliga. Εκτός από τη Χόφνεχαϊμ, που επικράτησε εντός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Στουτγάρδη και Νυρεμβέργη έφυγαν με το «τρίποντο» από τις έδρες των Κολωνία και Καϊζερσλάουτερν αντίστοιχα. Και πλέον γίνεται… χαμός στην «ουρά» της βαθμολογίας. Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το μίνι ντέρμπι του βορρά, ανάμεσα στο Αμβούργο και το Αννόβερο.

Σε… ευρωπαϊκή τροχιά η Νυρεμβέργη. Χάρη στο γκολ των Άιγκλερ και Μακ, πέρασε νικηφόρα από το «Φριτς Βάλτερ Στάντιον», επικρατώντας με 2-0 της Καϊζερλάουτερν και έκανε σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Europa League της ερχόμενης περιόδου. Παράλληλα, διεύρυνε τη θετική της παράδοση στη συγκεκριμένη έδρα, αφού κατέκτησε το τρίτο σερί «τρίποντο» της.

Η «Λάουτερν», για την οποία αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά ο Θάνος Πέτσος, παρέμεινε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Βήμα παραμονής για τη Στουτγάρδη, που άλωσε το «Ράιν Ενεργκί», κερδίζοντας εύκολα με 3-1 την Κολωνία, παραμένοντας αήττητη για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Η Κολωνία ηττήθηκε στο γήπεδο της ύστερα από επτά σερί νίκες (ρεκόρ στην ιστορία της). Πλέον οι Σουηβοί έχουν 33 βαθμούς, έναντι 35 των σημερινών τους αντιπάλων. Η Χόφενχαϊμ, με γκολ του Φιρμίνο στο 78΄, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα, νίκησε 1-0 την Αϊντραχτ και την έβαλε σε μπελάδες. Ο Φάνης Γκέκας έπαιξε σε όλο το ματς.

Η Ζανκτ Πάουλι ισοφαρίστηκε στο 89΄ (2-2) από τη Βόλφσμπουργκ, με τους πρωταθλητές του 2009 να μην μπορούν να ξεφύγουν από την προτελευταία θέση. Ετσι, όλα δείχνουν ότι η Γκλάντμπαχ επιστρέφει στη Β΄ κατηγορία, ενώ οι δύο σημερινοί αντίπαλοι θα δώσουν «μάχη» για την αποφυγή της 16ης θέσης που οδηγεί στα πλέι άουτ.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το μίνι ντέρμπι του βορρά ανάμεσα στο Αμβούργο και το Αννόβερο στην «Ίμτεχ Αρίνα». Η φιλοξενούμενη ομάδα του Μίρκο Σλόμακ έτσι πήρε πολύτιμο βαθμό, που για την ώρα τη διατηρεί στην τρίτη θέση (που οδηγεί στο Champions League) και σε απόσταση δύο βαθμών από την Μπάγερν Μονάχου, που αντιμετωπίζει την Κυριακή τη δεύτερη Λεβερκούζεν.

Στο ματς που έριξε την αυλαία των σαββατιάτικων αναμετρήσεων, η Βέρντερ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σάλκε στο «Βέζερ», μένοντας στο 1-1 και η διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη παρέμεινε στο +6. Ο Βάγκνερ άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» στο 59’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, με σκόρερ τον Εντού, ο οποίος στην ανάπαυλα είχε πάρει τη θέση του Χαριστέα. Βασικός ξεκίνησε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (αντικαταστάθηκε επίσης στο ημίχρονο) για τους «μπλε του βασιλιά», που είχαν την πρώτη τους «απώλεια», μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες με τον Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο!

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:
Αμβούργο – Ανόβερο 0-0-

Βόλφσμπουργκ – Ζανκτ Πάουλι 2-2 
39’ Μάντζουκιτς, 88’ Πόλακ – 60’ Νάκι, 77’ Λέμαν

Χόφενχαϊμ – Άιντραχτ 1-078’ Φιρμίνο

Κολωνία – Στουτγάρδη 1-369’ Νοβάκοβιτς – 51’ Τρες, 53’ Χάρνικ, 63’ πέν. Κουζμάνοβιτς

Καϊζερσλάουτερν – Νυρεμβέργη 0-235’ Άιγκλερ, 90’ Μακ

Βέρντερ – Σάλκε 1-1
59’ αυτ. Βάγκνερ – 63’ Εντού

Την Παρασκευή:Μάιντς – Γκλάντμπαχ 1-0

Το πρόγραμμα:
Κυριακή 17/4/2011

16:30 Μπάγερν – Λεβερκούζεν
18:30 Ντόρτμουντ – Φράιμπουργκ


Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση