Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Απριλίου 2011

Υπόκλιση Ζήση

Στο μεγαλείο του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Νίκος Ζήσης σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr, ενώ για να δείξει το μέγεθος του Πεντάστερου λέει χαρακτηριστικά πως «Final4 που παίζει ο Παναθηναϊκός, το φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός». Παράλληλα, ο Έλληνας γκαρντ της Σιένα μίλησε και για τον ημιτελικό τoυ Final4 κόντρα στον Παντάστερο, ενώ έσταξε μέλι για τον Διαμαντίδη.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Για το Final 4 και τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Τεράστια! Κέρδισε κατά κράτος την Μπαρτσελόνα και απέδειξε όλα όσα έχει πετύχει τόσα χρόνια δεν είναι τυχαία. Έχει κατακτήσει 5 τρόπαια σε 15 χρόνια, ενώ από το 2000 και μετά έχει πάρει 4 τίτλους. Μπορεί στην Ελλάδα, επειδή το ζούμε, να μη συνειδητοποιούμε το μέγεθος των επιτυχιών, αλλά πίστεψέ με, στο εξωτερικό δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη μιλάει με θαυμασμό για τον Παναθηναϊκό. Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας 15ετίας. Για να μην πολυλογώ, θα πω μόνο το εξής.

Στα Final 4 που παίζει ο Παναθηναϊκός, το φαβορί είναι οΠαναθηναϊκός. Τόσο απλά! Έχει προπονητή και παίκτες που έχουν βρεθεί σε Final 4 τόσες φορές και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν φτάσουν εκεί. Ο Διαμαντίδης, ο Τσαρτσαρής, ο Μπατίστ, ο Φώτσης κι ο Νίκολας παίζουν πολλά χρόνια μαζί, γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους, ενώ το πιο σπουδαίο είναι ότι είναι ομάδα και ό,τι και να γίνει θα παραμείνουν ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα»

Για το αν φοβάται τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον Μητσάρα: «Όχι σε καμία περίπτωση. Μετά την πρόκρισή μας με τον Ολυμπιακό νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να μη φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Προφανώς και τον σεβόμαστε, αλλά θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Όλα ξεκινούν από τον Διαμαντίδη. Δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι για τον Μήτσο, αν και θεωρώ ότι αυτά που έχει κάνει φέτος είναι απίστευτα. Ο τίτλος του MVP της σεζόν είναι δικός του. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει λίγο με Λερναία Ύδρα, γιατί όποιο κεφάλι και να κόψεις, βγαίνει κάποιο άλλο, αλλά ο Διαμαντίδης είναι μια κατηγορία μόνος του. Παίζουμε μαζί στην Εθνική από το 2004, αλλά ποτέ δεν τον έχω δει σε τέτοια κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός είναι η δική του ομάδα και είναι φανερό ότι νιώθει πολύ καλέ με αυτό. Ο Μήτσος αισθάνεται και είναι ο ηγέτης αυτού του Παναθηναϊκού και χωρίς να θέλω να μειώσω τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας, για τα οποία η εκτίμησή μου είναι δεδομένη, πιστεύω ότι αν ο Διαμαντίδης δεν ήταν σε τέτοια κατάσταση, ο Παναθηναϊκός δεν θα κατάφερνε να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα»