Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Απριλίου 2011

Δεν αρκούν τα λεφτά του Τζίγγερ…

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι μετά την αποτυχία «λειτουργίας» της πολυμετοχικότητας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας έχουν… αποχαιρετίσει την ΠΑΕ ουσιαστικά από τις 20 Δεκεμβρίου, ο Αδαμάντιος Πολέμης δεν μπαίνει μπροστά και όλοι περιμένουν την επόμενη κίνηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ έχει δύο δρόμους να ακολουθήσει: Η’ θα καλύψει το οικονομικό άνοιγμα της επόμενης χρονιάς και θα αναλάβει τη διοίκηση της ΠΑΕ ή θα παραχωρήσει το πλειοψηφικό της πακέτο. Τρίτος δρόμος δεν είναι ορατός στην παρούσα φάση.

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Τζίγγερ θα επιστρέψει στο «τιμόνι» του Παναθηναϊκού και θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τις εξελίξεις. Αν αυτό επιβεβαιωθεί στην πράξη, τότε θα τεθεί ένα ερώτημα: αρκούν τα εκατομμύρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη για να επιστρέψουν οι «πράσινοι» στο θρόνο της κορυφής; Η απάντηση έχει σχέση με την παρουσία του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ΠΑΕ. Τότε υπήρχαν τα εκατομμύρια που έβαλαν οι Βγενόπουλος, Γιαννακόπουλος, Πολέμης, Νίκας, Ζολώτας, Δάβαρης, Ξυλάς, αλλά ο Πατέρας από την πλευρά του ως διοικητικός ηγέτης φρόντισε να βάλει ασπίδα προστασίας στην ομάδα, η οποία δεν είχε προβλήματα από διαιτησίες, όπως αυτή του Καλόπουλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Χωρίς προσβάσεις



Στη «νέα παράγκα», όπως την αποκάλεσαν μετά το κασέτα - Gate, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έχει προσβάσεις, αλλά οι «πράσινοι» διαπίστωσαν με τον χειρότερο τρόπο ότι οι διαιτητές δεν τους σέβονται. Ο Σταύρος Μάνταλος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου σφύριξε υπέρ της νεοφώτιστης ομάδας και το «τριφύλλι» αδικήθηκε κατάφορα.

Επομένως, δεν αρκεί μόνο να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό για να διεκδικήσει του χρόνου το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να έχει έναν παράγοντα με τη δυναμική του Νικόλα Πατέρα που με τον τρόπο του – άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν – κανένας διαιτητής δεν «έσφαξε» τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική του πρώην προέδρου της ΠΑΕ στα θέματα της διαιτησίας και εφόσον αναλάβει ξανά την ομάδα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως σκοπεύει να την προστατεύσει από διαιτητές-ταλιμπάν. Κι αυτό είναι απαραίτητο γιατί στο μικρόκοσμο του ελληνικού πρωταθλήματος πρωταγωνιστές δεν είναι συνήθως οι ποδοσφαιριστές. Είναι οι διαιτητές και μάλιστα με αρνητικό τρόπο, αφού ούτε η διοίκηση του Σοφοκλή Πιλάβιου έχει καταφέρει να πετύχει την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δυσκολίες



Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τα πλέι οφ με βαθμολογικό αβαντάζ, αλλά για να τερματίσει πρώτος στο μίνι πρωτάθλημα πρέπει να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις. Γιατί αν οι «πράσινοι» αγωνιστούν, όπως και στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο, την Λάρισα και τον Πανσερραϊκό δεν έχουν καμία τύχη να εξασφαλίσουν το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από την πλευρά του κάνει ότι μπορεί για να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του, όμως αυτοί είναι… αλλού. Τους έχει μιλήσει αρκετές φορές και με σκληρά λόγια, αλλά οι ποδοσφαιριστές του δείχνουν να τον αγνοούν. Γι’ αυτό και έφτασε στο σημείο να τους πει ότι «αν δεν έρθουμε πρώτοι στα πλέι οφ, ο κόσμος της ομάδας θα μας… πυροβολήσει». Ούτε όμως αυτή η λεκτική υπερβολή έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το αυτί αρκετών παικτών του Παναθηναϊκού δεν… ίδρωσε κι αυτό φάνηκε την επόμενη μέρα της ομιλίας του Πορτογάλου όταν του ζήτησαν έξτρα άδεια το Πάσχα.
prasinanea.gr