Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Απριλίου 2011

Αντίπαλος μόνο ο κακός του εαυτός

Όταν χρειάστηκε να γυρίσει την εις βάρος του διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, ο Περπέρογλου με συνεχόμενους πόντους το πέτυχε. 

Όταν χρειάστηκε να πατήσει το πόδι στο γκάζι και να φτάσει στο πολυπόθητο «+4» - στο ξεκίνημα μιας παράτασης που την κυνήγησε με λύσσα και τελικά την «κέρδισε» - ο Στράτος έστειλε δύο φορές τη μπάλα στο σίδερο και μία στα χέρια του Χαλπερίν. Λεπτομέρειες που κρίνουν ντέρμπι και χαρίζουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Φυσικά και δεν είναι ο Περπέρογλου ο βασικός υπαίτιος της ήττας του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Αυτό τον ρόλο τον παίρνει ο κακός του εαυτός. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν είχαν την ένταση, το πάθος, την πίστη, την αυτοσυγκέντρωση, που θαυμάσαμε στα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα. Σύμφωνοι, για ακόμα μία φορά αρνήθηκε να «πεθάνει» με νοκ άουτ. Όταν ο Ολυμπιακός τον είχε ρίξει στα σχοινιά (+9 στο πρώτο μέρος, +12 στο δεύτερο, +7 στην παράταση), έβρισκε τον τρόπο να σηκώνεται και να σηκώνει μαζί του και ολόκληρο το γήπεδο, που απ' την ηρεμία και το πανηγύρια επέστρεφε στο άγχος του «ωχ, πάλι αυτοί θα βρουν τον τρόπο».

Φτάνοντας όμως κοντά, ισοφαρίζοντας ή προσπερνώντας, δεν κατάφερε ποτέ να διαχειριστεί το παιχνίδι έτσι όπως θα έπρεπε. Σαφώς και σ' αυτό ευθύνεται και ο Ολυμπιακός, που έδειξε - ιδιαίτερα με τα επιθετικά ριμπάουντ στα πρώτα 30 λεπτά - να το θέλει πιο πολύ. Αυτό το «+4» όμως έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν το «πάτησε» ποτέ ο Παναθηναϊκός σε 45 λεπτά αγώνα. Αν το έκανε, ίσως να μπορούσε να το διαχειριστεί καλύτερα το ματς και εν τέλει να το πάρει.

Στις επόμενες επισκέψεις του στο Ειρήνης & Φιλίας τον Ομπράντοβιτς δεν θα τον βαραίνει καμία σκέψη διαφοράς. Θα του αρκεί. μισός πόντος για να κάνει κουμάντο ξανά εκείνος. Θα του αρκεί να αλλάξει απλά την εντολή του. Απ' το «χάσε τη βολή Μήτσο, να πάμε στην παράταση», στο «βάλ' τη τη ρημάδα να πάμε σπίτια μας».
sday.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση