Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Απριλίου 2011

«Ευκαιρία να ηρεμήσουμε και να ξαναγίνουμε ομάδα»

Στο κατάλληλο σημείο έρχεται η διακοπή και οι γιορτές για τους πράσινους. 

Μέχρι να αρχίσουν τα πλέι-οφ υπάρχει αρκετός χρόνος να μαζέψουν τις σκέψεις τους, να οργανωθούν, να συγκεντρωθούν και φυσικά να ξαναπαίξουν κανονικό ποδόσφαιρο. Αυτό δηλαδή που έπαιζαν το πρώτο δίμηνο του έτους και μέχρι να φτάσουμε στην…αποφράδα νύχτα του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ουσιαστικά η ομάδα κατέβασε ρολά για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ευελπιστεί πως από το πρωί της Μ. Πέμπτης που τους αφήνει ελεύθερους ως και τη Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα όπου τους περιμένει και πάλι στην Παιανία για προπόνηση, οι περισσότεροι θα έχουν ηρεμήσει και θα γυρίσουν με μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά και παιχνίδι. Γιατί εδώ και καιρό φαινόταν από μακριά πως έκαναν αγγαρεία και αυτό δεν το αντέχει ούτε ο Πορτογάλος, ούτε κανείς στο πράσινο στρατόπεδο.

Το βασικό ζητούμενο αυτό το τετραήμερο και μέχρι τις αρχές Μαίου όπου θα μπουν στην τελική ευθεία για τα πλέι-οφ, είναι οι παίκτες να ηρεμήσουν, ο Φερέιρα να σκεφτεί κάποια καινούρια πράγματα στον τομέα της τακτικής ή της αξιοποίησης προσώπων και βέβαια, όλοι να γίνουν πάλι μία γροθιά. Στα λόγια εύκολα το λες, στην πράξη πολύ δύσκολα γίνεται και ειδικά όταν υπάρχουν σημάδια αποσύνθεσης εδώ και εβδομάδες και η ομάδα σχεδόν έχει χωριστεί σε παρατάξεις και μικρές φατρίες μέσα στα αποδυτήρια.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι των ίδιων, δεν τους φταίει κανείς πλέον και εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική τους προσπάθεια, η τελική κατάταξη στο μίνι πρωτάθλημα που θα καθορίσει αν θα βγουν τελικά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χαρακτηριστικά όπως έλεγαν αρκετοί παίκτες, πολύ έμπειροι μάλιστα «είναι μεγάλη ευκαιρία να ηρεμήσουμε και να ξαναγίνουμε ομάδα». Σοφό, αρκεί να το δούμε στην πράξη.

Ο Γόντικας, ο Φερέιρα και οι…μεταγραφές

Ο Γόντικας δεν αναμένεται να πάει το πρωί της Μ. Πέμπτης στην Παιανία για να μιλήσει στους παίκτες. Έχει ήδη επικοινωνήσει με τον προπονητή στον οποίο έχει μεταφέρει την επιθυμία του να δει ξανά την ομάδα ενωμένη και να όταν γυρίσουν όλοι από τις γιορτές να θυμηθούν σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Ο Πορτογάλος υποσχέθηκε στον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να εμφανίσει η ομάδα και πάλι το καλό της πρόσωπο. Ένα από τα πράγματα που ενοχλούν πάντως παράγοντα και προπονητή, είναι η παραφιλολογία και τα συνεχή δημοσιεύματα για πωλήσεις παικτών.

Οι…μεταγραφές δηλαδή, των άλλων ομάδων και ειδικά εκείνων που θέλουν τον Λέτο, το Σισέ, τον Νίνη κ.τ.λ. Φοβούνται στην ΠΑΕ και στο τεχνικό επιτελείο πως οι παίκτες θα επηρεαστούν και θα έχουν αλλού το μυαλό τους στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν. Ίσως να μιλήσουν με τους «υπό μεταγραφή» ποδοσφαιριστές για να τους εξηγήσουν ότι τώρα προέχει η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έπονται τα υπόλοιπα.