Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

18 Απριλίου 2011

Να ταρακουνήσει τον εαυτό του…

Ακούγοντας και διαβάζοντας τις αντιδράσεις μετά την ήττα 3-2 από τον Ολυμπιακό Βόλου φοβάμαι ότι στον Παναθηναϊκό πάλι βλέπουν το δένδρο. Με κίνδυνο να χάσουν το δάσος…

Ναι, τα μπολ-μπόις εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν ανάλογα με το σκορ. Ναι, οι μπάλες έπεφταν βροχή στο τερέν στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ναι, ο οικοδεσπότης ήταν προκλητικός στα αποδυτήρια μετά τη λήξη.
Ναι, συνέβησαν όλα αυτά χτες στο «Πανθεσσαλικό». Αλλά όλα αυτά ήταν το «δένδρο». Το «δάσος» είναι η αδυναμία των «πράσινων» να κάνουν ένα παιχνίδι της προκοπής μετά από εκείνο της 23ης αγωνιστικής στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Πάνε δυο μήνες τώρα που η ομάδα «σέρνεται», με τους παίκτες να κάνουν αγγαρεία στο τερέν (και ενίοτε εξόδους τη νύχτα) και τον προπονητή να ψάχνει όλη την εβδομάδα για λύσεις και κάθε Κυριακή δικαιολογίες για την άσχημη εμφάνιση.
Με αυτά και με εκείνα ο Παναθηναϊκός πέταξε 11 βαθμούς (!) στα τελευταία 7 παιχνίδια του, όπου μεταξύ άλλων κατάφερε να χάσει από τις δυο ομάδες που υποβιβάστηκαν (Λάρισα, Πανσερραϊκό) και για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό Βόλου.
Το αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσει στα πλέι-οφ με την μικρότερη διαφορά βαθμών από τους διώκτες του (2 από την ΑΕΚ, 3 από τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό Βόλου). Και το χειρότερο στραπατσαρισμένος από τις σφαλιάρες των τελευταίων αγωνιστικών.
Οι οποίες δεν «έπεσαν» τυχαία. Υπήρχε αιτία. Όμως κάθε φορά οι «πράσινοι» την σκέπαζαν με λογής-λογής προφάσεις. Φρόντιζαν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, να τον αποπροσανατολίζουν προκειμένου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Στο 1-1 με τον Ατρόμητο έφταιγε το κλίμα, που είχε διαμορφωθεί μετά τη ζούγκλα στο ντέρμπι. Στο 2-0 από τη Λάρισα, ο Παμπορίδης. Στο 1-0 από τον Πανσερραϊκό, η διακοπή του πρωταθλήματος, στο 3-2 από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Μπέος κλπ
Και φυσικά για όλες τις αποτυχίες μαζί, φταίει η διοικητική αβεβαιότητα. Λες και όταν υπήρχε, διοικητική… βεβαιότητα, οι ποδοσφαιριστές δεν έκαναν κακές εμφανίσεις και δεν έτρωγαν «σφαλιάρες» στο πρωτάθλημα;
Αλλά τότε τις πλήρωναν άλλοι. Ο γυμναστής, ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής. Όταν αναλώθηκαν όλοι αυτοί, έπρεπε να βρεθεί κάποια άλλη καμπούρα να φορτωθεί τα βάρη. Και βρέθηκε: Η διοικητική αβεβαιότητα….
Όχι, ότι δεν έπαιξε κι αυτή ρόλο στο ξεχαρβάλωμα της ομάδας. Έπαιξε. Όμως όχι στο βαθμό που παρουσιάζεται. Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για αυτό το χάλι που βλέπουμε στους τελευταίους αγώνες είναι οι ποδοσφαιριστές.
Άλλοι επειδή δεν θέλουν και άλλοι επειδή δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση έχουν να κάνουν με την ζωτικής σημασίας, για την ΠΑΕ, έξοδο της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι-οφ.
Ούτε τους μεν, ούτε τους δε, έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Ευκαιρία είναι φέτος να κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ του. Ο Φερέιρα, που λέει και ξαναλέει, ότι κουράστηκε από όσα βλέπει γύρω του τους 4 μήνες που βρίσκεται στην ομάδα, στο τέλος της σεζόν, ας κοιτάξει και δίπλα του.
Όπως έλεγε και ο Σωκράτης: «Εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο, ας ταρακουνήσει πρώτα τον εαυτό του…».
onsports.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση