Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Απριλίου 2011

Καρφιά Μουρίνιο σε Γουαρδιόλα


Λάτρης των επικοινωνιακών τρικ, παραμονές της τρίτης κατά σειρά κρίσιμης συνάντησης της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα, ο Ζοσέ Μουρίνιο επιλέγει να ανεβάσει τους τόνους, ρίχνοντας τα βέλη προς τον Πέπε Γουαρντιόλα.

Μία μέρα πριν την πρώτη «μάχη» των δύο «classico» αντιπάλων της Ισπανίας για τα ημιτελικά του Champions League, ο Πορτογάλος αρνείται να μιλήσει ξεκάθαρα για φαβορί και να κάνει προγνωστικά αγώνων.

Αναλώθηκε όμως στον τεχνικό των «μπλαουγκράνα» και στον τρόπο που εκείνος κρίνει τις αποφάσεις των διαιτητών, ανάβοντας τα αίματα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

«Μέχρι στιγμής υπήρχαν δύο γκρουπ προπονητών. Ένα πολύ μικρό που είχε αποφασίσει να μη σχολιάζει τις αποφάσεις των διαιτητών και ένα άλλο μεγαλύτερο, στο οποίο ανήκω και εγώ, που κριτικάρει τους διαιτητές όταν κάνουν σοβαρά λάθη. Άνθρωποι σαν εμένα πολλές φορές δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους, όμως δε διστάζουν να δώσουν συγχαρητήρια σε έναν συνάδελφό τους που κάνει πολύ καλή δουλειά.

Τώρα, υπάρχει και ένα τρίτο γκρουπ προπονητών, που αποτελείται μόνο από τον Γκουαρδιόλα, που κριτικάρουν τις σωστές αποφάσεις ενός διαιτητή. Είναι η πρώτη φορά που συναντώ κάτι παρόμοιο. Στην πρώτη του σεζόν έζησε με το σκάνδαλο του «Στάνφορντ Μπριτζ» και ήταν ευτυχισμένος. Τότε η ομάδα μου είχε μείνει και πάλι με δέκα παίκτες. Φέτος, αντιμετώπισε την Άρσεναλ και όλοι είδαν τι συνέβη, ενώ τώρα άσκησε κριτική σε έναν βοηθό για μία πολύ δύσκολη και σωστή απόφασή του».

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί ο τεχνικός των «μερένχες» να κέρδισε μία μάχη στο στοίχημα Μπαρτσελόνα, με την κατάκτηση του Copa del rey, αλλά γνωρίζει ότι δεν κέρδισε και τον πόλεμο.

Ο ίδιος και οι παίκτες του είναι έτοιμοι για τον αυριανό αγώνα, ο οποίος όμως δεν είναι αρκετός να κρίνει και τον έναν από τους φιναλίστ του Γουέμπλει.

«H ομάδα είναι ήρεμη, θα πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε αυτό τον ημιτελικό. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα που να μπορεί να μας διασφαλίσει ενόψει της ρεβάνς.

Δεν έχουμε ψύχωση αλλά ελπίδα ότι θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Δεν έχω μαγικά ραβδιά για να κερδίζω αλλά μόνο πάρα πολλή δουλειά. Η Ρεάλ είναι το φαβορί για τον Γουαρδιόλα; Δεν υπάρχει ομάδα φαβορί, δεν υπάρχει φαβορί ούτε στο ζευγάρι Σάλκε-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».