Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

14 Απριλίου 2011

'Αντε και πουλήσατε, μετά;

Τα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ημερών αποτελούν τον απόλυτο εφιάλτη για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, από την μια στο πράσινο χρώμα βλέπουν σενάρια για πωλήσεις πρωτοκλασάτων παικτών κι από την άλλη, στα κόκκινα, σχέδια για περαιτέρω ενίσχυση του Ολυμπιακού. 

Φυσικό είναι, λοιπόν, έκτος από την φυσική κατάθλιψη να γεννιούνται και μια σειρά από απορίες και ανησυχίες που αφορούν το μέλλον της ομάδας.

Η πρώτη ερώτηση είναι, ποιοι θα πουληθούν; Όταν όλοι αναφέρουν ένα έλλειμμα για την ερχόμενη σεζόν γύρω στα 26 εκατομμύρια ευρώ και από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προβλέπουν να αποκομίσουν γύρω στα 6 εκατομμύρια μένουν να καλυφθούν άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό είναι μεγάλο και όταν όλος ο πλανήτης ξέρει ότι έχεις οικονομικό πρόβλημα είναι λογικό ότι όποιον κι αν βγάλεις στο παζάρι θα έρθει να τον πάρει κοψοχρονιά. Άρα φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι για να βγει η επόμενη χρονιά θα πρέπει να πουληθούν τουλάχιστον τέσσερις με πέντε παίκτες ενδεκάδας έτσι ώστε να εισπραχθούν περί τα 25 εκατομμύρια για να μπορούν και να αντικατασταθούν με κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές. Ποιοι είναι αυτοί; Ε, δεν θέλει και πολύ μυαλό… ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Σωτήρης Νίνης, ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Ζαν Αλαίν Μπουμσόνγκ είναι αυτοί που μπορούν να «πιάσουν» τα περισσότερα.

Να μην μπούμε τώρα στην διαδικασία να δούμε πως θα αντικατασταθούν οι παραπάνω παίκτες αν πουληθούν και ποια θα είναι η δυναμικότητα της ομάδας σε αυτήν την περίπτωση. Αυτό που χρίζει απάντησης είναι τι γίνεται μετά; Αν υποθέσουμε δηλαδή ότι για να ζήσει ο Παναθηναϊκός την σεζόν 2011-12 τρώει τα σωθικά του, τι ακριβώς θα φάει για την επόμενη σεζόν; Γιατί φέτος υπάρχει και μια προοπτική να μπει η ομάδα στους ομίλους του champions league και να πάρει κάποια ανάσα, αν φύγουν αυτοί οι παίκτες θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα του χρόνου; Πως θα καλυφθούν τότε 15 εκατομμύρια ευρώ (αφού θα έχει μειωθεί το μπάτζετ υποθέτουμε ότι θα είναι μικρότερο και το έλλειμμα) όταν δεν υπάρχει τίποτα ακριβό να πουληθεί;

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό πιθανόν να έγιναν κάποιες σπατάλες και να χρειάζεται μια εξορθολόγηση του μπάτζετ, όμως από αυτό το σημείο μέχρι να αφεθεί η ομάδα στην μοίρα της από τους «πολύ ευκατάστατους» μετόχους της είναι πολύ μακριά. Καμιά ομάδα στον κόσμο δεν γίνεται και παραμένει μεγάλη αν δεν υπάρχει διαρκή επένδυση και οι εμπλεκόμενοι με τον Παναθηναϊκό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους.
sportaction.gr

"text-align: left;" trbidi="on">
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση