Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Απριλίου 2011

Ακόμη πιο κοντά στους ισχυρούς!

Ευχάριστα ήταν τα νέα από την αγωνιστική δράση του σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σχετικά με την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να μπει στα γκρουπ των ισχυρών, στις κληρώσεις των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Αυτό βέβαια, με δεδομένο οτι οι “πράσινοι” θα καταφέρουν να διατηρήσουν στα πλέι οφ το προβάδισμα που έχουν για το δεύτερο εισιτήριο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αν λοιπόν τα πρωταθλήματα ολοκληρώνονταν σήμερα, το “τριφύλλι” στην πρώτη κλήρωση θα έμπαινε στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με τις Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου, Άγιαξ, Ρούμπιν Καζάν και θα αντιμετώπιζε μία εκ των Οντένσε , Τραμπζονσπόρ, Ζυρίχη, Γκένκ ή Τιμισοάρα.

Όσον αφορά την δεύτερη κλήρωση τώρα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, καθώς ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεφορτωθεί συνολικά τρεις από τις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά από αυτόν. Δηλαδή τις Μπάγερν, Τότεναμ, Βιγιαρεάλ, Λιόν, Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου και Άγιαξ.

Οι Βαυαροί πιθανότατα να μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς βρίσκονται στην 4η θέση της Bundesliga, ένα πόντο πίσω από το Αννόβερο. Από εκεί και πέρα, η Μάντσεστερ Σίτι αύξησε σε τέσσερις βαθμούς την διαφορά της με την Τότεναμ με την εκτός έδρας νίκη της με την Μπλάκμπερν. Οι “πολίτες” όμως είναι πιο κάτω στην βαθμολογία από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει εκείνοι να πάρουν τελικά το εισιτήριο για τα προκριματικά.

Έτσι, μένει ακόμη μία ομάδα που πρέπει να βγει εκτός. Αυτή δεν αποκλείεται να είναι ο Άγιαξ και άμεσα μάλιστα. Αν καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα στην Ολλανδία ο Άγιαξ και αφήσει δεύτερη την Τβέντε (και την Αιντχόφεν που είναι 3η). Αν κάτι τέτοιο δεν γίνει τότε οι "πράσινοι" θα πρέπει να εύχονται Μία εκ των Βιγιαρεάλ, Λιόν, Μπενφίκα, Ντιναμό ή Άγιαξ να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο. Κάτι που είναι λίγο δύσκολο...
leoforos.gr