Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

13 Απριλίου 2011

Άγονο… καλοκαίρι

Σίγουρα σημαντικό μερίδιο στην κατάκτηση του νταμπλ το 2010 έπαιξαν οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι του 2009 σε αντίθεση με το περασμένο όπου οι προσθήκες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στο ρόστερ του «τριφυλλιού». Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή….

Αρχικά το καλοκαίρι του 2009 ο Παναθηναϊκός θα μεταλλαχτεί προς το καλύτερο αφού την συγκεκριμένη περίοδο οι «πράσινοι» θα προσθέσουν ποιότητα και εμπειρία στο υπάρχον ρόστερ. Συγκεκριμένα την πράσινη φανέλα θα φορέσουν οι Τζιμπρίλ Σισέ, Κώστας Κατσουράνης, Σεμπάστιαν Λέτο και Σεντρίκ Καντέ με τον έναν στην κυριολεξία να είναι καλύτερος από τον άλλο βοηθώντας τα μέγιστα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε πως το ίδιο ισχύει και για το καλοκαίρι του 2010 αφού κανένας, με εξαίρεση ίσως τον Μπουμσόνγκ, δεν βοήθησε το «τριφύλλι» να συνεχίζει να πανηγυρίζει τίτλους. Η μεταγραφική περίοδος άνοιξε για τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό αφού λίγες μέρες μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην χώρα μας έφτασε για λογαριασμό των «πρασίνων» ο Σίντνεϊ Γκοβού.

Στο άκουσμα της είδησης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν πως πρόκειται για την κορυφαία μεταγραφή ξένου παίκτη όλων των εποχών για τον Παναθηναϊκό αφού πριν από ελάχιστους μήνες ήταν από τους πρωτεργάτες της πορείας της Λιόν μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Όμως ο Γάλλος τόσο με την παρουσία του εντός αγωνιστικών χώρων όσο και εκτός αυτών απογοήτευσε και με το παραπάνω.

Εκτός όμως από τον «Σιντ» το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκαν και άλλοι παίκτες οι οποίοι πέρασαν (σχεδόν) απαρατήρητοι, άλλοι αναμενόμενα και άλλοι μη. Καταρχάς από την ελληνική αγορά οι Ιωαννίδης και Φερνάντες κατηφόρισαν στην Αθήνα με τον πρώτο να αγωνίζεται ελάχιστα και τον δεύτερο να φτιάχνει «βαλίτσες» προς Σέρρες πλευρά.

Για να έρθει η σειρά του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος με την παρουσία του τις πρώτες αγωνιστικές ανάγκασε τον Νίκο Νιόπλια να τον στείλει στον πάγκο και μαζί γέμισε απογοήτευση όσους τον πίστεψαν. Ωστόσο γρήγορα ο «Μπουμ» έβαλε μυαλό και κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του και να κάνει διαφορετική (προς το καλύτερο) την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού.

Όμως οι συχνοί τραυματισμοί του μέσα στην σεζόν ήταν από εκείνα που επηρέασαν σε σημαντικό κομμάτι και την ίδια την ομάδα αφού πάνω που έβρισκε έναν κορμό προέβαινε συνεχώς σε αλλαγές. Με τις ημέρες του καλοκαιριού να τελειώνουν και η έναρξη του Πρωταθλήματος να βρίσκεται προ των πυλών πολλοί πίστεψαν πως οι μεταγραφές είχαν τελειώσει. Λάθος όμως.

Στο φιλάνε της μεταγραφικής περιόδου οι «πράσινοι» θα αποκτήσουν τους Λουίς Γκαρσία και Νταμιέν Πλεσί. Στο άκουσμα της είδησης το συναίσθημα που κυριάρχησε ήταν η έκπληξη. Ο μόνος που κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των οπαδών του Παναθηναϊκού ήταν ο Ισπανός όμως σύντομα και αυτός… απογοήτευσε.
sportaction.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κάντε κλικ σε μια διαφήμιση