Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

16 Μαρτίου 2011

Επιτέλους κάποιος δείχνει να ενδιαφέρεται!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο εδώ και καιρό. Και συνεχίζει να… σκάβει, προσπαθώντας να πάει ακόμη πιο κάτω.
Βοήθησε κι εσύ να γίνουμε "newspao.gr", κάνοντας κλικ στην παρακάτω διαφήμιση

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, οι πάντες σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Χαίρονται, λυπούνται, φωνάζουν, το ξεχνούν ότι έχουν παράπονα επειδή στο τέλος πετυχαίνουν αυτό που θέλουν και η ζωή συνεχίζεται.
Μέσα σε αυτή την μίζερη κατάσταση, που δεν μπορεί κανείς μας να ξεφύγει, χαλιόμαστε, τσατιζόμαστε, εκνευριζόμαστε. Αλλά ουδείς ασχολείται. Θυμίζεις κάτι απ’ τον τρελό του χωριού φωνάζοντας πως δεν πάει άλλο. Ότι σιχάθηκες την όλη ιστορία. Και το μόνο που καταφέρνεις στο τέλος, είναι να σε κατηγορούν πως σε πειράζει το γεγονός ότι δεν έχεις εσύ το… πάνω χέρι.
Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο των κασετών (ή cd αν προτιμάτε), του ξύλου, των διαιτητών που σφυρίζουν αλλοπρόσαλλα και των παραγόντων που κάνουν ότι γουστάρουν, λες και είναι το… χωραφάκι τους.
Περιμέναμε χρόνια να ακουστεί μια σοβαρή κουβέντα. Μια πρόταση βρε αδερφέ, για το πώς θα μπορέσει να μαζευτεί κάπως η κατάσταση που βρωμάει και ζέχνει, που διώχνει τον κόσμο όχι από τα γήπεδα μόνο, αλλά απ’ οτιδήποτε αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα. Και επιτέλους, ήρθε η ώρα να υπάρξει μια εμπεριστατωμένη και σοβαρή φωνή. Όχι φωνή οργής, όχι φωνή για τα… μάτια του κόσμου, όχι φωνή για να κερδίσει κάποιος σύλλογος το επικοινωνιακό παιχνιδάκι. Η πρόταση του Παναθηναϊκού, σαφώς είναι το πρώτο βήμα για να γίνει επιτέλους κάτι προκειμένου να φτιάξουν τα πράγματα.
Το αν θα γίνει δεκτή, το αν θα συζητηθεί, το αν αρέσει ή όχι στον καθένα, είναι διαφορετικό θέμα. Ακόμη κι αν όλοι μας διαφωνούμε σε όλα όσα αναφέρονται στην συγκεκριμένη πρόταση, το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για μια σοβαρή προσέγγιση των πραγμάτων. Για όλα όσα ενοχλούν, για όλα όσα εξοργίζουν. Όχι μόνο τους Παναθηναϊκούς, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε τους φιλάθλους όλων των ομάδων. Ας λειτουργήσει λοιπόν ως αφετηρία μιας συζήτησης που επιτέλους θα δώσει λύση.
Ξαναλέμε: Ακόμη κι αν διαφωνεί ο καθένας από εμάς σε όλα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη πρόταση, αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό επειδή:
1.Είδε σοβαρά την όλη ιστορία και την αντιμετώπισε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
2.Δεν λειτούργησε με γνώμονα το επικοινωνιακό παιχνίδι και το πώς θα περάσει προς τα έξω η όλη ιστορία.
3.Έκανε την αρχή προσπαθώντας επιτέλους να βρεθεί η ρίζα του κακού!
onsports