Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Μαρτίου 2011

Οι προθέσεις των μετόχων μετά την κίνηση Τζίγκερ

Γιάννης Βαρδινογιάννης: Ο μεγαλομέτοχος εδώ και καιρό παρ’ ότι είχε αποστασιοποιηθεί, είναι ο μόνος που κάνει παρεμβάσεις και θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. 


Έχει αποφασίσει να μην λειτουργεί ως πλειοψηφία, αν και κατέχει ακόμη περίπου το 54% των μετοχών της ΠΑΕ. Ο κ. Βαρδινογιάννης αφού κατέδειξε σε όλους ότι, κάποιοι μάλλον κορόιδευαν ή δεν είχαν τελικά όραμα για τον σύλλογο, επιθυμεί τώρα να μπει ένα τέλος στο διοικητικό αδιέξοδο. Όχι ότι εκείνος θέλει να βγει μπροστά και να αναλάβει πάλι το απόλυτο κουμάντο της ομάδας. Δεν βγαίνει από πουθενά τέτοια πρόθεση. Θέλει όμως να φέρει τους πάντες προ των ευθυνών τους, για να μάθουν όλοι τι σκέψεις έχουν για την ομάδα. Χρήματα προτίθεται να βάλει και το έχει κάνει στο παρελθόν, αλλά μόνο εάν βάλουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι και ειδικά οι Πατέρας και Βγενόπουλος. Αν δει καλή διάθεση από όλους, φέρεται διατεθειμένος να βάλει ακόμη και τα 4,1 εκατομμύρια ευρώ της χορηγίας που τα πάγωσε όταν αποχώρησαν οι προαναφερθέντες μέτοχοι. Οι φήμες πως συνομιλεί με επενδυτικό όμιλο για να παραχωρήσει την ΠΑΕ, δεν επιβεβαιώνονται, αν και για πολλούς αυτός είναι ο λόγος που ζήτησε την επίσπευση του Δ.Σ.


Παύλος Γιαννακόπουλος: Συνεπής και μαχητικός παράγοντας σε όλα τα Δ.Σ. Η αγάπη του για την ομάδα δεν αμφισβητείται από κανέναν, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους όμως πως δεν επιθυμεί ούτε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ούτε να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ. Ταυτίζεται σε πολλές απόψεις με τον Τζίγκερ, θέλει να βάλει χρήματα, αρκεί να βάλουν όλοι σύμφωνα με το ποσοστό τους.


Νικόλας Πατέρας: Δήλωσε προ ημερών πως επιθυμεί να δώσει το παρών στο επόμενο Δ.Σ. αν δεν βρίσκεται στο εξωτερικό. Αυτό από τη μία φανερώνει μία τάση να επιστρέψει λίγο στα κοινά και να ξεκαθαρίσει τη στάση του, από την άλλη όμως ουδείς γνωρίζει αν έχει σκοπό να βάλει χρήματα και σε τι βαθμό. Ακούγεται από διάφορες πλευρές πως αναζητεί συμμάχους για να κάνει τη μεγάλη επιστροφή. Φημολογία που δεν επιβεβαιώνεται. Αν οριστεί Δ.Σ. και λείπει στο εξωτερικό, τότε νομίζουμε πως θέτει εαυτόν εκτός ΠΑΕ και απλά κρατάει τις μετοχές μέχρι να τις πουλήσει.


Ανδρέας Βγενόπουλος: Το μεγάλο ερωτηματικό και ο άνθρωπος που έχει ξενερώσει περισσότερο από τον καθένα τους οπαδούς του τριφυλλιού. Αποχώρησε αιφνιδιαστικά, χωρίς να εξηγήσει το γιατί, έκανε μία εμφάνιση στο ΟΑΚΑ έκτοτε, χωρίς όμως να σημαίνει κάτι παραπάνω αυτή του η κίνηση και ουσιαστικά, είναι ανενεργός σε σημείο που να πιστεύει κανείς πως αν τον ρωτήσουν ποιος είναι ο προπονητής της ομάδας, θα…του πάρει λίγη ώρα να απαντήσει, μέχρι να τον θυμηθεί. Τόσο (λένε οι κακές γλώσσες) έχει αποτραβηχτεί και ούτε ενημερωνέται για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ. Υπερβολή; Ίσως, έχει όμως και μία δόση αλήθειας όλη αυτή η συλλογιστική. Παραμένει άγνωστο τι στάση θα κρατήσει από δω και στο εξής, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θέλει ούτε να ασχοληθεί, ούτε χρήματα να βάλει, ούτε να παραστεί στο Δ.Σ.


Αδαμάντιος Πολέμης: Ο εξαφανισμένος. Κάποια στιγμή το σκέφτηκε σοβαρά να αναλάβει πρόεδρος, όμως είδε ότι οι μέτοχοι δε λένε…ούτε καλημέρα μεταξύ τους και «πρόεδρος χωρίς χρήματα» δεν γίνεται όπως δήλωσε και ο ίδιος. Το ποσοστό που δώριζε ο Τζίγκερ στους Πατέρα και Βγενόπουλος (περίπου 24%) δεν θέλει να το πάρει, καθώς συνεπάγεται μεγάλη οικονομική θυσία από κει και μετά και ως γνωστόν αυτή την εποχή «λεφτά δεν υπάρχουν». Για την ακρίβεια όσοι έχουν, όπως ο Πολέμης, προσέχουν για να έχουν και στο μέλλον. Αν τα βρουν οι μέτοχοι, θα αναλάβει κατά 99% νέος πρόεδρος, αρκεί να βάλει και εκείνος το ποσοστό που του αναλογεί.
theplayer