Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Φεβρουαρίου 2011

PR. DIVISION - Μπάρτσα express, Ρέαλ... depress (BINTEO)



Δύο πολύτιμους βαθμούς σπατάλησε στο "Ριαθόρ" η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Λα Κορούνια, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Primera Division, με συνέπεια η διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα να αυξηθεί εκ νέου στους επτά βαθμούς.
Οι "μερένγκες" έχουν το δικαίωμα να τα βάλουν με την τύχη τους, ο Ζοσέ Μουρίνιο να ξεσπάσει κατά της διαιτησίας, για κάποια... ύποπτα μαρκαρίσματα στο φινάλε και ίσως το γεγονός πως ο κορυφαίος του γηπέδου Λαουρέ δεν αποβλήθηκε για χτύπημα πάνω στον Ντι Μαριά, εντούτοις η συνολική τους εικόνα ήταν κατά διαστήματα καταθλιπτική. Εικόνα που σίγουρα δεν αρμόζει σε μία ομάδα του βεληνεκούς της Ρεάλ.

Στο πρώτο μέρος οι Μαδριλένοι εγκλωβίστηκαν από την σφιχτή άμυνα ζώνης των Γαλιθιανών, απειλώντας μόνο με μακρινά σουτ του Οζίλ και του Τσάμπι Αλόνσο. Αντίθετα στο δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησαν δυναμικά προσπαθώντας να ανεβάσουν το ρυθμό τους, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι το σημαντικό.

Το μοτίβο άλλαξε, όταν ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στη μάχη τους Ντι Μαρία και Αντεμπαγιόρ και όχι λόγω ενός συγκεκριμένου πλάνου, αλλά ελέω της πίεσης που άσκησε η παρουσία πολλών επιθετικογενών παικτών, αφού στην ενδεκάδα υπήρχαν ήδη οι Ρονάλντο, Μπενζεμά, Οζίλ, ενώ αργότερα προστέθηκε και ο Γκρανέρο. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 78', με τον Αντεμπαγιόρ να σημαδεύει το δοκάρι του Αρανθούμπια. Την ίδια τύχη είχε και στο 81' η εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο γκολκίπερ της "Ντεπόρ", πραγματοποίησε την επέμβαση της αγωνιστικής σε φαλτσαριστό σουτ του Ντι Μαρία.

Άνεμος η Μπαρτσελόνα



Mόλις 37 λεπτά διήρκεσε η αγωνία της Μπαρτσελόνα στο "Ιμπέροσταρ", αφού στη συνέχεια η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κινήθηκε στα γνωστά της στάνταρ και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μαγιόρκα με 3-0.

Οι "νησιώτες" μπήκαν φουριόζοι στο ξεκίνημα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της Μπάρτσα, με "μοχλούς" τους Νσουέ και Ντε Γκουζμάν. Σταδιακά, ωστόσο, οι Καταλανοί άρχισαν να αναλαμβάνουν τα ηνία του αγώνα και στο 37', άνοιξαν το χορό των τερμάτων. Ο Κεϊτά βρήκε ωραία τον Μέσι στον κενό χώρο, ο οποίος ύψωσε τη μπάλα με το στήθος και με κεφαλιά κρέμασε τον Αουάτε, πετυχαίνοντας το 26ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη, οι Καταλανοί εξακολούθησαν να πιέζουν και στο 56', ανέβασαν το δείτη του σκορ σε 2-0. Ο Μπουσκέτς βρήκε με ωραία πάσα τον Βίγια (με υποψία οφσάιντ) και ο "guaje" με μία εντυπωσιακή κούρσα, ντρίμπλαρε τον αντιπαλο γκολκίπερ, σκοράροντας προ κενής εστίας. Η παράσταση των "μπλαουγκράνα" έκλεισε με ιδανικό τρόπο στο 66', όταν ο Πέδρο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή.

Έβγαλαν τα μάτια τους στην Μαδρίτη, ξέφυγε η Εσπανιόλ



Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη, έδωσαν μία από τις κρισιμότερες μάχες για τη φετινή χρονιά, όμως παρά το ικανοποιητικό θέαμα που προσέφεραν, έχασαν αμφότερες βαθμολογικό έδαφος, μένοντας στο 2-2.

Οι Ανδαλουσιανοί πήραν προβάδισμα στο 41 με τον Νεγρέδο, όμως οι "ροχιμπλάνκος" απάντησαν στο 47' με τον Κόκε. Η ομάδα του Μανθάνο μπήκε και πάλι σε ρόλο οδηγού στο 65' με τον Ράκιτιτς, εντούτοις στο 76' ο Ρέγες αποκατέστησε εκ νέου την ισορροπία.

Το εν λόγω αποτέλεσμα, έδωσε την ευκαιρία στην Εσπανιόλ να αποσπαστεί στους έξι και πέντε πόντους αντίστοιχα από τους "μονομάχους" της Μαδρίτης. Οι Καταλανοί ξέσπασαν μετά από καιρό, συντρίβοντας με 4-1 στο "Κορνεγιά Ελ Πρατ" την Ρεάλ Σοσιεδάδ, που υποχώρησε στην ένατη θέση. Τέλος, στο χειρότερο, ποιοτικά, παιχνίδι της ημέρας, Χιχόν και Σαραγόσα "κόλλησαν" στο 0-0 και... κράτησαν την επαφή τους με τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής: 


Χιχόν - Σαραγόσα 0-0

-

Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλλη 2-2

47' Κόκε, 76' Ρέγες - 41' Νεγρέδο, 65' Ράκιτιτς

Εσπανιόλ - Σοσιεδάδ 4-1

42' αυτ. Εστράδα, 54' Σέρχιο Γκαρθία, 81' Καγεχόν, 90+1' Χάβι Μάρκεθ - 44' Εστράδα

Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα 0-3

37' Μέσι, 56' Βίγια, 66' Πέδρο

Λα Κορούνια - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0
-

Το πρόγραμμα

Κυριακή 27/2/2011

18:00 Έρκουλες - Χετάφε
18:00 Λεβάντε - Οσασούνα
20:00 Σανταντέρ - Βιγιαρέαλ
22:00 Μπιλμπάο - Βαλένθια

Δευτέρα 28/2/2011


22:00 Μάλαγα - Αλμερία

Δείτε τα γκολ της Μπαρτσελόνα