Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Φεβρουαρίου 2011

Mόνο η αρχή, το ‘γραφε και το πανί!

Δεν περιμέναμε το παιχνίδι του Σαββάτου για να διαπιστώσουμε το μεγαλείο της Παναθηναϊκής ψυχής. Η πορεία από τη Λεωφόρο, τα συνθήματα, τα τραγούδια, η αποθέωση προς τους παίκτες. Όλα αυτά απλά ήταν το κερασάκι στην τούρτα.


Ο λαός του Τριφυλλιού δεκαετίες ολόκληρες έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν. Έχει μάθει να είναι περήφανος και όχι… κρατικοδίαιτος, βουτηγμένος στα σκατά της Τρούμπας. Στον Ολυμπιακό η κλεψιά δεν είναι καμιά καινούρια λέξη. Δεύτερη φύση τους είναι. Έτσι έμαθε ο κάθε γαύρος από παιδάκι στο Καραϊσκάκη!


Όμως φέτος έκαναν ένα λάθος. Έκλεψαν ένα πρωτάθλημα (ως συνήθως), αλλά το έκαναν πολύ άγαρμπα. Πράκτορας δεν γίνεσαι από τη μια μέρα στην άλλη. Ας πρόσεχαν όμως. Γιατί τώρα ξύπνησαν για τα καλά τον πράσινο γίγαντα. Τώρα, να είναι και έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους. Για ό,τι γίνει στο εξής… Γιατί όπως έγραφε και το πανί, ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ…


Τι κουράγιο;


Έβγαλαν γλώσσα οι ξεφτίλες μετά το σαββατόβραδο και τόνιζαν ότι πώς θέλει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός όταν δεν μπορεί να κερδίσει ένα ματς με τον Ατρόμητο. Τι λέτε, βρε γελοίοι, που αντί να είστε κρυμμένοι στα λαγούμια σας έχετε το θράσος να μιλάτε; Τι κουράγια να βρει κανείς ύστερα από τέτοια κλοπή σαν αυτή στη χαβούζα του Φαλήρου;


Το ίδιο θα έπαιζαν οι πρωταθλητές Ελλάδος με τη διαφορά στο -4 και το ίδιο έπαιξαν ξέροντας πως οι κλέφτες απολαμβάνουν ασυλία και φέτος; Όχι βέβαια. Το γνωρίζουν αυτό οι πάντες. Ακόμη και τα ερυθρόλευκα καραγκιοζάκια-κύκλοι.


Υπήρχε λόγος


Βέβαια υπήρχε ένας ακόμη σοβαρός λόγος για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Ατρόμητο. Πέρα φυσικά από το ελάχιστο ευχαριστώ προς τον κόσμο. Σπανός λέγεται ο λόγος.


Μόλις ένα 24ωρο πριν και αυτός… ξεπουλήθηκε με την ψήφο του στον Μαρινάκη. Θα έπρεπε να τιμωρηθεί γι’ αυτό. Δεν πειράζει όμως. Τετάρτη… κοντή γιορτή. Μετά το ημιτελικό με τον Βόλο του μπέου θα βλαστημάει που στήριξε Μαρινάκη, αλλά τότε θα είναι αργά.


Οι επόμενοι


Αυτοί την έκαναν νωρίς. Για τον Καλόπουλο και την κουστωδία του λέμε. Πήγαν στο Φάληρο, εκτέλεσαν την αποστολή τους και… χαίρετε. Τι έγινε που θα τους πάρει τη σφυρίχτρα η ΕΠΟ; Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι.


Ούτε το ποδόσφαιρο θα φτωχύνει από κοράκια ούτε αυτοί θα χάσουν τίποτα μεροκάματα. Δύο λαστιχάδικα έχει ο Καλόπουλος και καλό είναι να το ψάξει κανείς αυτό το θέμα μη σκάσουν ακόμη δύο στο μέλλον. Το θέμα είναι πλέον οι επόμενοι. Γιατί αν κρίνουμε από τον Τσινιάρη, μυαλό δεν βάζουν. Πρόβλημά τους.


Για ποιο λόγο;


«Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κώλοι», λέει ο λαός. Δεν έχει άδικο. Αν κρίνουμε ότι μέσα σε όλους και όλα αυτές τις μέρες μίλησε και ο γίγαντας ο Ευθυμιάδης. Έχει παράπονο επειδή κανείς από τον Παναθηναϊκό δεν του ζήτησε συγγνώμη!!! Τον λόγο δεν μας είπε όμως. Επειδή έκλεψε ένα πρωτάθλημα;


Το γιαουρτάκι


Κύριε Θ.Α, από τα παόκια τη γλίτωσες γιατί έκανες παρά τα κιλά σου την κωλοτούμπα και ζήτησες συγνώμη για αυτά που έγραψες (ή μάλλον που έγραψαν τα γιουσουφάκια σου αντί για σένα). Από τον λαό του Παναθηναϊκού όμως δεν θα γλιτώσεις τόσο εύκολα, οπότε μαζέψου λίγο και άσε τα ξυπνητζίδικα SMS για... χούντες, που βάζεις στην κυριακάτικη φυλλάδα σου γιατί το γιαούρτωμα πλησιάζει! Άλλωστε εσύ ειδικά από γιαουρτάκια ξέρεις καλά.
leoforos