Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

27 Φεβρουαρίου 2011

BUNDESLIGA – Αποκαθήλωση στο Μόναχο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορούμε να το πούμε πλέον με απόλυτη σιγουριά: η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι η Πρωταθλήτρια Γερμανίας για την περίοδο 2010-11! Μπορεί μαθηματικά να μην έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ωστόσο η επιβλητική νίκη μέσα στην «Αλιάντς Αρίνα» επί της κατόχου του τίτλου Μπάγερν με 3-1, στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Bundesliga, επισφραγίζει την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της «αρμάδας» του Γιούργκεν Κλοπ στη φετινή σεζόν


Οι Βεστφαλοί, που έχουν... διαλύσει φέτος όλα τα κοντέρ, διατήρησαν το αήττητο σερί τους στο 2ο γύρο (7 ματς), υποχρεώνοντας την Μπάγερν στην πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από 7 σερί επιτυχίες, ενώ παράλληλα «έσπασαν» μια δυσμενή παράδοση 20 χρόνων, αφού η τελευταία νίκη τους στο Μόναχο ήταν τον Οκτώβρη του 1991!


Η Μπορούσια έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Μπάριος και παρά την άμεση απάντηση των Βαυαρών με τον Λουίζ Γκουστάβο δύο λεπτά αργότερα, πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 18’, με εξαιρετικό σουτ του κορυφαίου της αναμέτρησης, Νουρί Σαχίν.


Στη συνέχεια, η ομάδα του Κλοπ «οχυρώθηκε» στην άμυνά της και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν, ενώ παράλληλα έβγαινε σε «φαρμακερές» αντεπιθέσεις, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά της. Τελικά το τρίτο γκολ, που «σφράγισε» την υπεροχή των Βεστφαλών, ήρθε από μια στημένη φάση στο 60’, με κεφαλιά του Χούμελς σε κόρνερ του Γκέτσε.


Την τιμητική τους οι φιλοξενούμενοι





Στους υπόλοιπους αγώνες της 24ης αγωνιστικής σημειώθηκαν δύο ισοπαλίες και άλλα τόσα «διπλά», ενώ μόνο η Κολωνία -και αυτή στα... τελειώματα- κατάφερε να γίνει η μοναδική ομάδα που επικράτησε στο γήπεδο της.


Η πρώτη εκτός έδρας νίκη σημειώθηκε στο «Μίλερντορ», εκεί που το εκπληκτικό Ανόβερο επιβλήθηκε με 1-0 τη Ζανκτ Πάουλι και «σκαρφάλωσε» ξανά στην 3η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ! «Χρυσός» σκόρερ για το συγκρότημα του Μίρκο Σλόμκα ήταν ο Κρίστιαν Σουλτς, ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης.


Την ίδια ώρα στη «Ράιν Νέκαρ Αρένα» του Χόφενχαϊμ, η Μάιντς κέρδισε την τοπική ομάδα με 2-1 και διατηρήθηκε σε ευρωπαϊκή «τροχιά». Ο παλιός μας γνώριμος Αντρέας Ίβανσιτς άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Τόμας Τούχελ στο 23’, με το δεύτερο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα, ενώ ο Αλάμπα ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους στο 83’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε τρία λεπτά αργότερα ο Κολομβιανός, Ελκιν Σότο, για τη Μάιντς, που διατηρήθηκε έτσι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.


«Σκόνταψαν» Σάλκε και Αμβούργο





Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Σάλκε και Νυρεμβέργη στη «Φέλτινς Αρίνα», με τον Άγγελο Χαριστέα να μην πραγματοποιεί τελικά ντεμπούτο απέναντι στην πρώην ομάδα του, παραμένοντας στον πάγκο (όπως και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος). Οι φιλοξενούμενοι, που προέρχονταν από τέσσερις σερί νίκες, προηγήθηκαν με τον Χέγκελερ στο 37’, ενώ τα... προσχήματα για την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, που παραμένει στη 10η θέση, «έσωσε» ο συνήθης ύποπτος Ραούλ στο 52’.


Με το ίδιο σκορ έληξε και η αναμέτρηση της Καϊζερσλάουτερν με το Αμβούργο στο «Φριτς Βάλτερ», αφήνοντας ανικανοποίητες και τις δύο ομάδες, αφού οι μεν γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να «ξεκολλήσουν» από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να περάσουν μόνοι 6οι. Ο Τσέχος, Ανταμ Χλούσεκ έβαλε μπροστά στο σκορ τη «Λάουτερν» στο 18’, με το παρθενικό του τέρμα στην Bundesliga και το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια η ομάδα του λιμανιού ήταν να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 με τον Γιάνσεν στο 55’.


«Άλμα» σωτηρίας η Κολωνία





Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία πραγματοποίησε η Κολωνία, κάμπτοντας με 1-0 την αντίσταση της Φράιμπουργκ στο «Ράιν Ενεργκί».


Ο ηγέτης των «τράγων», Λούκας Ποντόλσκι, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (το 12ο φετινό του) στο 89ο λεπτό, χαρίζοντας στην ομάδα του την 3η νίκη της στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, που την απομάκρυνε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:


Σάλκε – Νυρεμβέργη 1-1
52’ Ραούλ – 37’ Χέγκελερ


Χόφενχαϊμ – Μάιντς 1-2
83’ Αλάμπα – 23’ Ίβανσιτς, 86’ Σότο


Κολωνία – Φράιμπουργκ 1-0
89’ Ποντόλσκι


Καϊζερσλάουτερν – Αμβούργο 1-1
18’ Χλούσεκ – 55’ Γιάνσεν


Ζανκτ Πάουλι – Ανόβερο 0-1
89’ Σουλτς


Μπάγερν – Ντόρτμουντ 1-3
11’ Λουίζ Γκουστάβο – 9’ Μπάριος, 18’ Σαχίν, 60’ Χούμελς


Την Παρασκευή:
Βόλφσμπουργκ – Γκλάντμπαχ 2-1


Το πρόγραμμα:


Κυριακή 27/2/2011


16:30 Άιντραχτ – Στουτγάρδη
18:30 Βέρντερ – Λεβερκούζεν


Δείτε τα γκολ από την ιστορική νίκη της Ντόρτμουντ: