Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάσμινκο Βέλιτς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 για την προβληματική εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι», αλλά και για την ποδοσφαιρική νοοτροπία που επικρατεί στην Ελλάδα.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάσμινκο Βέλιτς:
Για το ότι ο Παναθηναϊκός κάνει βήματα προς τα πίσω και όχι βήματα προς τα εμπρός: «Είναι σωστό αυτό και είναι θετικό να υπάρχουν άνθρωποι που το βλέπουν αυτό και το ισχυρίζονται. Είναι γεγονός αυτό και θα έπρεπε κυρίως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να το συνειδητοποιήσουν και να προσπαθήσουν ν' αλλάξουν τα δεδομένα».
Για το ότι η Κοπεγχάγη δεν υπερτερεί οικονομικά από καμία Ελληνική ομάδα, αλλά κατάφερε αυτό που δεν έχουν καταφέρει οι μεγάλες ομάδες της χώρας μας: «Μ' ενοχλεί πραγματικά η νοοτροπία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι όλα γίνονται με τα λεφτά. Αυτή η σκέψη υπάρχει γενικά στη Ελλάδα και δεν συμφωνώ μ' αυτή τη λογική. Το μυστικό κρύβεται στη φιλοσοφία και τη νοοτροπία που μπορεί να μεταφέρει ο καθένας στη δουλεία του και με πολύ δουλειά και πίστη σ' αυτό που κάνεις, μπορούν να γίνουν σωστά πράγματα και όχι θαύματα. Αυτό που παρουσιάζει η Κοπεγχάγη δεν είναι ένα θαύμα, είναι μια φυσιολογική εξέλιξη μιας σωστής λογικής και μιας δουλειάς που έχει σωστές βάσεις, αρχή μέση και τέλος. Θα τολμήσω να πω ότι αυτή η ομάδα της Κοπεγχάγης δημιουργείται εδώ και πέντε χρόνια. Δεν απέχει πολύ από την ομάδα και την δομή του Παναθηναϊκού πριν τρία χρόνια. Ότι αφορά τη δομή, τη λογική, τον ανταγωνιστικό της χαρακτήρα, αλλά και το σύστημα της είναι ίδια με αυτό που έπαιζε τότε η ομάδα του Παναθηναϊκού. Άσχετα με ότι οι “πράσινοι” είχαν δημιουργηθεί τότε με μηδενικό μπάτζετ. Αλλά τα πράγματα θέλουν υπομονή, συνέχεια και εμμονή σε αυτό που θέλεις να κάνεις, από τη στιγμή που ξέρεις που θέλεις να καταλήξεις. Θέλουν υποστήριξη με την ευρεία έννοια. Εκεί κρύβεται το μυστικό κι όχι στα 80-100 εκατομμύρια ευρώ που θα τα πετάξουμε από το παράθυρο του σπιτιού μας».
Για το λάθος μοντέλο που υπάρχει στην Ελλάδα ότι αν δεν πληρώσεις δεν φτιάχνεις ομάδα, σε αντίθεση μ' αυτό της Κοπεγχάγης: «Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν πρέπει να ξοδέψεις λεφτά. Μακάρι και τότε να είχαμε τη δυνατόητα να ξοδεύαμε περισσότερα. Σαφέστατα είναι καλύτερα και πιο ευχάριστο να υπάρχει μίξη χρήματων και προώθηση νέων ταλέντων. Να υπάρχουν χρήματα να διατεθούν για το σωστό στήσιμο και την εξέλιξη της ομάδας. Όσον αναφορά το παράδειγμα του Γκρόνκιερ της Κοπεγχάγης και εμείς πριν τρια χρόνια προσπαθήσαμε να φέρουμε από το εξωτερικό παίκτες. Τον δικό μας Γκρόνκιερ, τον Καραγκούνη, έτσι ώστε να είναι ένα σημείο αναφοράς στ' αποδυτήρια, να παίζει τον ρόλο της μετάδοσης του Παναθηναϊκού πνεύματος στους υπόλοιπους και τους νεότερους παίκτες. Μακάρι να υπήρχαν περισσότερα οικονομικά μέσα για να ενισχυθεί η πολύ καλή προσπάθεια που είχε ξεκινήσει. Δεν μ' αρέσει να το προσδιορίζω με πλάνα τριετίας ή πενταετίας. Το χαρακτηρίζω με τη συνέχεια της δουλειάς, με το να έχεις την πεποίθηση ότι κάνεις τα σωστά πράγματα για το καλό και για το μελλον του σύλλογου. Σταδιακά να ενώνεις τα σωστά κομμάτια του παζλ και το τελικό προϊόν να παρουσιάζεται η εικόνα η επιθυμητή. Αυτό συμβαίνει στην ομάδα της Κοπεγχάγης σε διάστημα πέντε ετών. Αυτό μπορεί να συμβεί σε δύο ή τρια χρόνια. Δεν προσδιορίζεται από τα μακροπρόθεσμα πλάν.».
Για τα αίτια της κακής παρουσίας του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν: «Πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού πρέπει να δούνε με αίσθηση αυτοκριτικής την πραγματικότητα και να μπορέσουν να διορθώσουν πράγματα και να κυλάει το μέλλον του Παναθηναϊκού καλύτερα από ότι ως τώρα. Πολλά είναι τα αίτια και δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία και να βάλω το κοστούμι του κριτικού. Δεν είναι ο χαρακτήρας μου. Από πολλές πλευρές η ομάδα αυτή του Παναθηναϊκού είναι εντελώς λάθος δομημένη. Κι όσον αφορά τον τρόπο που σκέφτηκε ή δεν σκέφτηκε να παίζει, όσον αφορά τα ποσά που έχουν δαπανηθεί, τις ηλικίες που έχουν οι ποδοσφαιριστές. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω».
Για την δική του παρουσία στον Παναθηναϊκό: «Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά να σταθώ στην πραγματικότητα. Το δυσάρεστο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι πριν μια τριετία, όταν ανέλαβα τεχνικός διευθυντής κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος. Να μπουν τα πράγματα σε μια σωστή βάση και από εκεί και πέρα να προσθέτεις σταδιακά τα κομμάτια του πάζλ. Το δυσάρεστο για τον Παναθηναϊκό και φαίνεται και το μέλλον θα δείξει πόσο ισχύει αυτό, είναι ότι μετά απο μια δύο-τρια χρόνια, έχοντας ξοδέψει και 80 εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται ξανά στην ίδια ανάγκη να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρόσφατου παρελθόντος. Είναι σημαντικό γεγονός η διαχείριση μια μεγάλης ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και την καθημερινή πίεση. Δεν μπορείς ποτέ να αποσυνδέσεις έναν τομέα από έναν άλλο. Παράδειγμα δεν μπορείς να αποσυνδέσεις το οικονομικό από το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν μπορεις να αποσυνδέσεις τη διάρκεια του συμβολαίου των παικτών από την ανάγκη να προσθέσεις νέους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ».