Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Οκτωβρίου 2010

Πρωτιά για την Εθνική!


Στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2012 πέρασε η Εθνική (έχοντας ένα ματς περισσότερο από την Κροατία) νικώντας στο "Καραϊσκάκη" με 2-1 το Ισραήλ με γκολ των Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη με πέναλτι.
Η αλήθεια είναι πως κομβικό ρόλο στο ματς ήταν το γεγονός πως ο Σουηδός ρέφερι Χάνσον αρνήθηκε δύο καθαρά πέναλτι (χέρι Παπασταθόπουλου, ανατροπή Σέχτερ), ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ μας...

Τέλος πάντων, σε ένα πολύ ανοιχτό ματς η Ελλάδα πήρε ένα σημαντικό "τρίποντο" με καλή εμφάνιση κατά διαστήματα, απέναντι στους Ισραηλινούς που ρίσκαραν. Ο πιτσιρικάς Φετφατζίδης έδωσε ώθηση μόλις μπήκε και ήταν αρκετά καλός, ξεσηκώνοντας τον... κόσμο, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι Σαμαράς, Καραγκούνης.

Η χρησιμοποίηση του Σπυρόπουλου αντί του Τζαβέλα ήταν η έκπληξη του Φερνάντο Σάντος, σε παράταξη 4-2-3-1 με τον Σαλπιγγίδη κορυφή. Από την άλλη, ο Λουί Φερναντές έκανε πολλές αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε με την Κροατία, παρατάσσοντας την ομάδα με 4-4-2 και τους Κολαούτι-Σέχτερ στην επίθεση.

"Βραχυκύκλωμα"...

Το ψηλό πρέσινγκ των Ισραηλινών όχι μόνο δυσκόλεψε την Εθνική στο πρώτο 15λεπτο, αλλά στο 7`το σουτ του Ραφαέλοφ από τη λάθος απομάκρυνση του Παπασταθόπουλου λίγο έλλειψε να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

"Φέτφα", Σαλπιγγίδης και 1-0!

Στο 15` έγινε η αναγκαστική αλλαγή του Νίνη, που τραυματίστηκε, από τον Φετφατζίδη την ίδια στιγμή που η Εθνική βγήκε επιτέλους μπροστά. Στο 17` η παράλληλη μπαλιά του μικρού πέρασε ανεκμετάλλευτη, αλλά στο 21` ο Καφές με πολύ ωραία κάθετη μπαλιά βρήκε τον "Σάλπι" που με... περίεργο πλασέ έκανε το 1-0!

Δίκαιες διαμαρτυρίες των Ισραηλινών

Λίγο μετά στο 24`, ο Χάνσον αρνήθηκε πέναλτι στο Ισραήλ στο γύρισμα του Σέχτερ, όπου ο Παπασταθόπουλος βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ένα σουτ του Νάτσο ανησύχησε και πάλι τον Σηφάκη, αλλά η Εθνική απάντησε με το μακρινό σουτ του Καραγκούνη στο 27`, που πέρασε λίγο άουτ.

Γενικότερα, από το 15` ως το 30` το ματς είχε ένα πολύ καλό ρυθμό, με φάσεις, με τον Σαλπιγγίδη κυρίως να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί με την ταχύτητα του το αργό κέντρο άμυνας των Ισραηλινών, που έπαιζε και πολύ ψηλά άλλωστε. Στις καθυστερήσεις ο Κατουράνης φάνηκε να "μαζεύει" το πόδι του Σεχτέρ, αλλά ο Χάνσον είπε "παίζετε", ενώ ο παίκτης του Ισραήλ πήρε κίτρινη για διαμαρτυρίες.

Γκραν - γκινιόλ!

Στο ξεκίνημα του, το δεύτερο μέρος δεν ήταν ανάλογο με το πρώτο, αν και μετά το δεκάλεπτο η Εθνική βγήκε μπροστά με αξιώσεις, έχοντας ένα σουτ του Φετφατζίδη και μια παράλληλη μπαλιά του Σαμαρά που έδιωξε ο Ταμίρ Κοέν.

Πάντως, στο 59` ο Σέχτερ τρύπησε στην ελληνική άμυνα, η μπάλα βρήκε στον Σπυρόπουλο και έγινε το 1-1, όμως η χαρά των Ισραηλινών δεν κράτησε πολύ. Στο 62` ο "Κάρα" έβγαλε τετ-α-τετ τον Σαλπιγγίδη, ο Αουάτ τον ανέτρεψε και ο Καραγκούνης έκανε το 2-1 ευστοχώντας από τη βούλα!

Οι Ισραηλινοί πάντως δεν το έβαλαν κάτω και στο 65` ο νεοεισελθών Βερμούτ είχε δοκάρι, χτυπώντας "καμπανάκι". Ο "Φέτφα" στο 68` αστόχησε για το 3-1, ενώ στο 76` έδωσε... πάρτο-βάλτο στον Βύντρα που σούταρε πάνω στον Αουάτ! Ο Μποντάρβ στο 76` πάντως κρέμασε τον Αουάτ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι!

Στο τελευταίο 10λεπτο φαινόταν οτι η Εθνική ήθελε φρεσκάρισμα και ο Σάντος πέρασε τον Μήτρογλου αντί του Σαμαρά και τον Μανιάτη στο 87`και η γαλανόλευκη κράτησε το πολύτιμο 2-1, αν και στο 90 ο Ραφαελοφ μας καρδιοχτυπησε.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Φ. Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Νίνης (λ.τρ 15` Φετφατζίδης), Σαμαράς (80` Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (87` Μανιάτης).

Ισραήλ (Λ. Φερναντές): Αουάτ, Κέιναν, Ραφαέλοφ, Σέχτερ, Κολαούτι (75`Μπάρντα), Α. Κοέν, Γκόλσα, Μποντάρβ, Νάτσο (63`Βερμούτ), Τ.Κοέν (69` Ε.Κοέν), Γκέρσον

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον

Κίτρινες: Φετφατζίδης/Σέχτερ, Ε.Κοέν
(sportdog)
10bet