Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

15 Σεπτεμβρίου 2010

Τσάμπιονς Λιγκ 1η αγωνιστική - Part 2

5ος όμιλος: Χαμογέλασαν Μπάγερν και Κλουζ

Μπάγερν Μονάχου-Ρόμα 2-0

Σκέτη απογοήτευση ήταν η αναμέτρηση μέχρι να πάρει μπρος η Μπάγερν γύρω στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Οι Βαυαροί είχαν σταθερά την κατοχή της μπάλας και αρκετές πολύ καλές στιγμές για να σκοράρουν, με χαρακτηριστικότερη ένα δοκάρι σε σουτ του Μίροσλαβ Κλόζε, τις οποίες, όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν. Ο γόρδιος δεσμός «λύθηκε» από τον Μίλερ στο 79ο λεπτό από τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος με ένα φοβερό σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να έρθει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κλόζε να εδραιώσει την επικράτηση των Βαυαρών.








Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου (Λουίς Φαν Χάαλ): Μπουτ, Φαν Μπούιτεν, Ολιτς (67' Γκόμεζ), Φαν Μπόμελ, Λαμ, Αλτιντοπ (67' Κλόζε), Μίλερ (81' Πράνιτς), Κοντέντο, Μπαντστούμπερ, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος.

Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρτζιο, Ζουάν, Πιζάρο, Τότι (82' Μενέζ), Ντε Ρόσι, Περότα, Μποριέλο, Μπουρντίσο, Μπρίγκι, Κασέτι, Ρόσι.

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Γήπεδο: “Allianz Arena”


Κλουζ-Βασιλεία 2-1

Ονειρικό ξεκίνημα για την Κλουζ στην αναμέτρηση, αφού μόλις στο 12ο λεπτό βρέθηκε να προηγείται 2-0 στο σκορ σε βάρος της Βασιλείας, χάρη σε δύο ασίστ του Κούλιο και ισάριθμες κεφαλιές των Ράντα και Τραορέ! Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω. Έπειτα από συνεργασία του Φρέι με τον Στόκερ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μείωσαν σε 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, που έμεινε ως το τέλος. Εξαιρετικής σημασίας η επικράτηση των Ρουμάνων επί των Ελβετών, στη μάχη για την κατάληψη της τρίτης θέσης του γκρουπ, που είναι και ο ρεαλιστικός στόχος των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κλουζ (Σορίν Τσάρτου): Κλάρο, Πανίν, Μουρεσάν, Ντίκα, Τραορέ (79' λ.τ. Σφορτσίνι), Αλκάνταρα, Μπάστος (54' Ντε Ζέρμπι), Κούλιο, Καντού, Ιοάν (54' Κονέ), Ραντά.

Βασιλεία (Τόρστεν Φινκ): Κοστάντζο, Κάγκντας, Χούγκελ, Αμπραχαμ, Στρέλερ, Γιαπί Γιαπό, Στόκερ (73' Τσίπερφιλντ), Σακίρι, Σαφάρι (73' Τέμπο), Ινκουμ, Φρέι.

Διαιτητής: Άλαν Κέλι (Ιρλανδία)
Γήπεδο: “Constantin Radulescu”




6ος όμιλος: Άνετα η Τσέλσι, το «μπαμ» η Σπαρτάκ!

Αναμενόμενη νίκη μέσα στην έδρα της Ζίλινα πήρε το φαβορί για την 1η θέση του ομίλου, Τσέλσι, η οποία επικράτησε 4-1. Μεγάλη νίκη που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσή» στη συνέχεια κατάφερε να πάρει η Σπαρτάκ Μόσχας μέσα στο Βελοντρόμ επί της Μαρσέιγ!

Ζίλινα-Τσέλσι 1-4
(55’ Άλεξ αυτ. /12' Εσιέν, 25', 28' Ανελκά, 48’ Στάριτζ)

Παιχνίδι για ένα ρόλο (όπως αναμενόταν), ήταν η αναμέτρηση στη Σλοβακία ανάμεσα στη Ζίλινα και την Τσέλσι. Από το 25ο κιόλας λεπτό η αναμέτρηση είχε «κλειδώσει» για τους λονδρέζους, χάρη στα γκολ των Εσιέν και Ανελκά, ενώ στο 28’ ο Γάλλος φορ έκανε το 3-0, έπειτα από την κεφαλιά του Τέρι που χτύπησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη, οι «μπλε» ξεκίνησαν όπως τελείωσαν: Με γκολ. Ο Στάριτζ εκμεταλλεύτηκε την άψογη μπαλιά του Μπεναγιούν και αύξησε το σκορ με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 55’ με τον Όραβετς, γκολ το οποίο χρεώθηκε λανθασμένα στον Άλεξ. Οι φιλοξενούμενοι από κει και πέρα δεν είχαν λόγο να πιέσουν και με την είσοδο δύο νεαρών στον αγωνιστικό χώρο, κατέβασαν ταχύτητα, αφήνοντας το σκορ σε… λογικά επίπεδα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ζίλινα: Ντουντράβκα, Γκουλντάν, Πιάτσεκ, Πετσάλκα, Μραζ, Γεζ, Μπέλο, Ρίλκε (57’ Πόλιατσεκ), Βλάνταβιτς, Κεσάι (62’ Μαϊτάν), Όραβετς

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Τέρι, Ζιρκόβ, Όμπι Μίκελ, Εσιέν, Μπεναγιούν (79’ ΜακΈρχαν), Στάριντζ (62’ Κακούτα), Μαλουντά (88’ Βαν Άαλχοτ), Ανελκά

Μαρσέιγ-Σπαρτάκ Μόσχας 0-1
(83’ Αθπιλικουέτα αυτ.)

Κάκιστο ξεκίνημα για την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Μαρσέιγ, καθώς ηττήθηκε μέσα στο Βελοντρόμ με 0-1 από τη μαχητική Σπαρτάκ Μόσχας και επιβεβαίωσε πως περνάει περίοδο κρίσης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Αθπιλικουέτα που σημάδεψε… λάθος εστία, σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε «δάφνες ποιότητας». Πάντως, λίγο έλλειψε να έχουμε φοβερό φινάλε, καθώς στο 88ο λεπτό ο Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ σημάδεψε το δοκάρι και έχασε τεράστια ευκαιρία να χαρίσει ένα βαθμό στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μαρσέιγ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ίλτον, Χέινσε, Ταϊβό, Εντουάρ Σισέ, Μπενουά Σεϊρού, Λούτσο Γκονσάλες (83’ Αγιού), Βαλμπουενά, Αντρέ Αϊέου, Μπραντάο (62’ Ζινιάκ)

Σπαρτάκ Μ.: Ντικάν, Παρσιβλιούκ, Παρέχα, Σούσι, Μακέεβ, Σεφσουκόβ (88’ Άρι), Ίμπσον, ΜακΓκίτι, Ντ. Κομπαρόβ, Άλεξ, Ουέλιτον


7ος όμιλος: «Μίλησαν» Ιμπραΐμοβιτς και Ιγκουαίν

Όταν μια ομάδα δεν τραβάει, τότε αρκεί η ποιότητα ενός και μόνο παίκτη για να αλλάξει τα δεδομένα ενός αγώνα. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Γκονζάλο Ιγκουαίν πέτυχαν από δύο γκολ και έδωσεν νίκες σε Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, δείχνοντας πως εκτός από την ομάδικη, αναζητούν και την προσωπική διάκριση...

Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ 2-0
(31', 73’ Ιγκουαίν)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκονζάλο Ιγκουαίν, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο του Άγιαξ και (απ)έδειξε πως έστω εύκολα ή δύσκολα αυτή και η Μίλαν θα περάσουν τον όμιλο. Ο Αργεντινός δεν έκανε κάτι το εξαιρετικό, απλά επιβεβαίωσε τη φήμη του καλού σκόρερ που τον συνοδεύει. Βρέθηκε στην πορεία της μπάλας δύο φορές και την έστειλε στα δίχτυα του Στεκέλενμπουργκ.

Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για τη «βασίλισσα», όμως ο Ντι Μαρία απώλεσε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Οι τρεις βαθμοί, όμως, ήταν το ζητούμενο και ήρθαν, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να χαμογελά για τη θετική πρεμιέρα…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρεάλ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Πέπε, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο (83' Λ. Ντιαρά), Κεντίρα, Ντι Μαρία (80' Πέδρο Λεόν), Εζίλ (87' Κανάγες), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.

Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Αλντερβάιρελντ, Όοϊερ, Ανίτα, Εγιόνγκ Ενό, Ντε Ζέεου (69’ Ταίνιο), Εμάνιουελσον, Σιμ ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι (85' Έρικσεν), Ελ Χαμπνταουΐ.

Μίλαν-Οσέρ 2-0
(67’, 70’ Ιμπραΐμοβιτς)

Τρία μόλις λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε η Μίλαν για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Οσέρ. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε λογαριασμό με τα ροσονέρι και έδωσε μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Στο 67’ και το 70’ αξιοποίησε τις ασίστ των Ρομπίνιο και Ροναλντίνιο και παραβίασε την αντίπαλη εστία.

Έτσι, η ιταλική ομάδα απέβαλε το άγχος της πρεμιέρας και τέθηκε επικεφαλής του ομίλου μαζί με τη Ρεάλ, με την οποία θα μονομαχήσει για την 1η θέση του 7ου ομίλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μίλαν: Αμπιάτι, Τζαμπρότα, Νέστα, Μπονέρα, Αντονίνι (72' Αμπάτε), Πίρλο, Αμπροζίνι (15’ Μπόατενγκ), Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο, Πάτο (55’ Ρομπίνιο), Ιμπραΐμοβιτς.

Οσέρ: Σορίν, Ενγκμπάρ, Κουλιμπαλί, Μινιό, Γκρίχτινγκ, Πεντρετί, Ντιγκά, Όλιεκ, Λανζέλ, Μπίρσα, Γέλεν

8ος όμιλος: Σαρωτική η Άρσεναλ, νίκη για Σαχτάρ

Έξι «κανονιές» έριξε η Άρσεναλ στην Μπράγκα, η οποία στην παρθενική της εμφάνιση στη διοργάνωση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Το τελικό 6-0 είχε την υπογραφή του Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος είχε δύο γκολ και δύο ασίστ. Δύσκολη νίκη για τη Σαχτάρ Ντόνιετσκ επί της Παρτιζάν, το γκολ ο Νταρίγιο Σρνα.

Άρσεναλ-Μπράγκα 6-0
(10' πεν., 53’ Φάμπρεγκας, 30' Aρσάβιν, 34' Σαμάκ)

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Άρσεναλ, η οποία υποδέχθηκε τη Μπράγκα. Οι Πορτογάλοι ήταν ένα ερωτηματικό, όμως οι «κανονιέρηδες» δεν άφησαν περιθώρια για έκπληξη. Στο 34’ το παιχνίδι ήταν στο 3-0 το οποίο είχαν διαμορφώσει οι Φάμπρεγκας, ο Αρσάβιν και ο Σαμάκ, ενώ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο αρχηγός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και πέτυχαν ακόμα δύο γκολ με τον Κάρλος Βέλα να σκοράρει δις έπειτα από ασίστ των Αρσάβιν και Φάμπρεγκας (δεύτερη προσωπική) και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρσεναλ: Αλμούνια, Σανιά, Κοσιελνί, Σκιλασί, Κλισί, Αλέξ Σονγκ (63’ Ντενίλσον), Γουΐλσιρ, Φάμπρεγκας, Νασρί, Αρσάβιν (70’ Έμπουε), Σαμάκ (63’ Βέλα).

Μπράγκα: Φελίπε, Μιγκέλ Γκαρσία, Μοϊσές, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, Σίλβιο, Βαντίνιο, Ούγκο Βιάνα (55’ Μοσορό), Αγκουϊάρ, Άλαν, Πάουλο Σέζαρ (70’ Μπαρμπόσα), Ματέους (60’ Λίμα)

Σαχτάρ-Παρτιζάν 1-0
(70’ Σρνα)

Δύσκολη πλην σημαντική νίκη κατάφερε να πάρει η Σαχτάρ Ντόνιετσκ μέσα στην έδρα της επί της Παρτιζάν και μπήκε με το δεξί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το παιχνίδι ήταν κλειστό και παρότι οι Ουκρανοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν κατάφερναν να βρουν τους κατάλληλους χώρους. Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Νταρίγιο Σρνα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 70ο λεπτό και έδωσε μια… «αρχηγική» νίκη στην ομάδα του, η οποία στοχεύει ψηλά.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σαχτάρ: Πιατόβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Γκάι, Χούμπσμαν, Ζάντσον (57’ Τεξέιρα), Ντάγκλας Κόστας, Ουΐλιαν, Λουΐζ Αντριάνο (83’ Βίσενετς)

Παρτιζάν: Στόικοβιτς, Μίλκοβιτς, Σάβιτς, Κρσταϊτς, Λαζέβσκι, Σμίλιανιτς, Σ. Ίλιτς, Μέντο, Τόμιτς, Ίλιεβ (58’ Μπόγια), Κλέο
10bet