Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Αυγούστου 2010

«Γκολ φάντασμα» αναφέρει ο ιταλικός τύπος

Το φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Μίλαν έκανε το γύρο του κόσμου. Τα περισσότερα ειδησεογραφικά δίκτυα στάθηκαν στην τύχη των Ροσονέρι, στο πέναλτι του Μπονέρα και στο γκολ του Γκοβού που δεν μέτρησε ποτέ. Ας δούμε τι έγραψε ο ιταλικός τύπος για το παιχνίδι…

La Gazzetta dello Sport

«Χλομή και τυχερή η Μίλαν» είναι ο τίτλος μιας από τις μεγαλύτερες αθλητικές εφημερίδες. Στο άρθρο που σχολίαζε τον αγώνα έγραφε:

«Η ομάδα του Αλέγκρι κέρδισε 5-3 τον Παναθηναϊκό στο Ντιτρόιτ στα πέναλτι, όταν η κανονική διάρκεια έληξε 0-0. Στο 55’ ο διαιτητής δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Γκοβου (η μπάλα πέρασε ολόκληρη)».

«Για τρία πράγματα θα θυμόμαστε το φιλικό στο Ντιτρόιτ: Για τον άσχημο αγωνιστικό χώρο, για το μισοάδειο γήπεδο και για το γκολ του Γκοβού. Ο Λέτο έστρωσε τη μπάλα στον Γάλλο επιθετικό, η μπάλα πέρασε πάνω από τρία πόδια τη γραμμή και ο Μπονέρα δεν μπόρεσε να επέμβει εγκαίρως. Το κατάλαβαν όλοι αλλά ο διαιτητής και ο επόπτης γύρισαν το κεφάλι, την ώρα που οι γιγαντοοθόνες έδειχναν τη φάση ».

Η Gazzetta dello Sport τόνισε στη συνέχεια ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται περισσότερο καιρό στον Καναδά και ήταν πιο έτοιμος από τους Ιταλούς.

Corriere dello Sport

«Καλύτεροι από τα 11 μέτρα οι «Ροσονέροι», κέρδισαν στα πέναλτι τους Έλληνες. Στο 55 δεν μέτρησε ένα γκολ του Γκοβού, όπου η μπάλα πέρασε ξεκάθαρα την γραμμή του τέρματος»

TuttoSport

Η TuttoSport χαρακτηρίζει το «τριφύλλι» ως «οι Έλληνες Γίγαντες» και όπως και ο υπόλοιπος ιταλικός τύπος αναφέρθηκε στην τύχη των Μιλανέζων και στην αδικία του 55ου λεπτού με το ακυρωθέν γκολ του Σίντεϊ Γκοβού.

Eurosport
Το ιταλικό Eurosport χαρακτηρίζει τη νίκη των Ιταλών στα πέναλτι, ως «επιτυχία απέναντι στους Έλληνες πρωταθλητές» και στη συνέχεια γράφει:

«Ο Παναθηναϊκός αναπτυσσόταν γρήγορα και πέτυχε ένα γκολ “φάντασμα” που αφήνει σε όλους πολλές υποψίες. Στο 44’ ο Σισέ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αμπιάτι να τον σταματάει».