Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Αυγούστου 2010

Με οδηγό τον Καλάθη!

Σίγουρα με αυτές τις εμφανίσεις ο Γιόνας Καζλάουσκας έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί πως η Εθνική μας Ομάδα θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Μετά τις Κύπρο, Γερμανία, Ρωσία και η Κροατία υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας, η οποία επικράτησε με 90-81, έχοντας κορυφαίο τον φορμαρισμένο Νικ Καλάθη και κατέκτησε το Love Cyprus Basketball Tournament.

Ο 21άχρονος γκαρντ σημείωσε 22 πόντους , πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ πόντων στο διάστημα που αγωνίζεται στη γηραιά ήπειρο, ενώ παράλληλα μοίρασε 9 ασίστ. Σημαντική ήταν για ακόμα μία φορά ήταν η βοήθεια του αρχηγού, Αντώνη Φώτση, με τον έμπειρο φόργουορντ να πετυχαίνει 17 πόντους.

Ψαχνόταν στην αρχή
Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα φιλικά της παιχνίδια η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα απέναντι στην Κροατία, με συνέπεια να βρεθεί πίσω στο σκορ (2-5, 3’). Η βελτίωση όμως της άμυνας της σε συνδυασμό με την εξαιρετική συνεργασία των Καλάθη-Διαμαντίδη, την έφεραν σύντομα σε θέση ισχύος (14-6, 7’). Η Κροατία στη συνέχεια ισοφάρισε, όμως η Εθνική μας πήρε και πάλι το πάνω χέρι, κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενη με τέσσερις πόντους (22-18).

Σταθερά μπροστά
Η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές και βασιζόμενη στο ομαδικό και γρήγορο παιχνίδι της, ξέφυγε από την παρέα του Νταβόρ Κους εν ριπή οφθαλμού. Ο Καζλάουσκας, μάλιστα είχε ρίξει στο παρκέ από τις αρχές του δεκάλεπτου, τον Νίκο Παππά, ο οποίος μαζί με τον Νικ Καλάθη καθοδήγησαν με μαεστρία τους συμπαίκτες τους. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Περπέρογλου πέτυχε το 42-22, με το ημίχρονο να τελειώνει βρίσκοντας την Ελλάδα στο +16 (46-30).

Χαλαρά στο τέλος
Στην επανάληψη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χαλάρωσε στην άμυνα και δέχτηκε αρκετούς εύκολους πόντους. Αντιπαρέταξε όμως, τις εξαιρετικές εμπνεύσεις του Νικ Καλάθη και δεν απώλεσε το προβάδισμα του πρώτου μέρους, το οποίο μάλιστα παρέμεινε ίδιο με το τέλος της τρίτης περιόδου (71-55).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είναι αυτό που ενδεχομένως θα μπορούσε να προβληματίσει περισσότερο από κάθε άλλο τον Καζλάουσκας λόγω της πλήρους χαλάρωσης που επικράτησε. Κάτι πάντως που δικαιολογείται στην παρούσα χρονική φάση, ωστόσο κρούει και ένα μικρό καμπανάκι κινδύνου...