Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Αυγούστου 2010

Τα κέρδη της Αμερικής!


«Ως τον ουρανό είναι λίγο, ακόμα και τα αστέρια είναι κοντά»… Οι στίχοι του τραγουδιού του Κιάμου ίσως και να εκφράζουν απόλυτα τους στόχους του φετινού Παναθηναϊκού! Με λίγα λόγια, ταβάνι για τους «πράσινους» δεν φαίνεται να υπάρχει, τουλάχιστον με τα όσα έδειξαν απέναντι στη Ίντερ και Μίλαν στην Αμερική.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια μοιάζει να είναι φτιαγμένη για να πετύχει… μεγάλα πράγματα. Με τις εμφανίσεις της σε Τορόντο και Ντιτρόιτ κέρδισε τον σεβασμό μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά και τον… φόβο των εν Ελλάδι αντιπάλων της.
Το theplayer.gr εξηγεί τους λόγους που ο φετινός Παναθηναϊκός μοιάζει έτοιμος να κυριαρχήσει στην Ελλάδα και γιατί όχι να κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση.


1. Ποιότητα στο ρόστερ
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για το κορυφαίο των τελευταίων 20 χρόνων, τουλάχιστον. Τόσους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μαζεμένους σε μια ομάδα είχαμε πολύ καιρό να δούμε στην Ελλάδα. Δηλαδή ποια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης δεν θα ήθελε να έχει στο ρόστερ της τους Σισέ, Λέτο, Νίνη, Γκοβού; Οι απαντήσεις αυτονόητες και ορατές εντός γηπέδου! 2. Έχει πλάνο Για να πετύχει μια ομάδα δεν χρειάζεται μόνο καλούς παίκτες αλλά και αγωνιστικό πλάνο το οποίο θα ακολουθεί πιστά, αλλά και το οποίο θα ταιριάζει στο υλικό που έχει στη διάθεσή του ο προπονητής. Ο Νίκος Νιόπλιας παίρνει άριστα σε αυτόν τον τομέα. Έχει δώσει μια συγκεκριμένη ταυτότητα στην ομάδα του η οποία αποδίδει τα μέγιστα. Πρέσινγκ που στραγγαλίζει τον αντίπαλο, γρήγορη εναλλαγή της μπάλας με τη μία, μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και ισορροπημένη ανάπτυξη από άκρα και άξονα. 3. Νοοτροπία νικητή Το πάθος και ο τσαμπουκάς που έβγαλαν οι «πράσινοι» στα φιλικά με Ίντερ και Μίλαν δεν είχε προηγούμενο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τόσο με τους «νερατζούρι» όσο και με τους «ροσονέρι», οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν πως δεν… μασάνε με αποτέλεσμα να προκύψουν αρκετά φραστικά επεισόδια, ενώ ενδεικτικές είναι και οι διαμαρτυρίες στον διαιτητή όταν διαπίστωναν κάποια αδικία. Οι «πράσινοι» έχουν μπολιαστεί με την νοοτροπία του νικητή και δεν θέλουν να χάνουν ούτε στα φιλικά! 4. Έχουν δέσει Οι κατάλληλες μονάδες θα πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν και ως σύνολο. Οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να βρουν μια καταπληκτική χημεία μεταξύ τους, η οποία φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο, όπως φάνηκε στα ματς με Ίντερ και Μίλαν. Σε αυτό έχει μετρήσει και η διατήρηση του βασικού κορμού σε σχέση με πέρυσι.