Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Αυγούστου 2010

Νιόπλιας: «Πάντα οι προσδοκίες ήταν μεγάλες»


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Νίκος Νιόπλιας εξέφρασε με τις δηλώσεις του κατά την άφιξη από το Τορόντο, όλο τον αέρα που πήρε η ομάδα του από τις καλές εμφανίσεις της στα φιλικά απέναντι σε Μίλαν και Ιντερ, δηλώνοντας πως «οι προσδοκίες πάντα στον Παναθηναϊκό είναι μεγάλες, πρέπει να έχεις στόχους και με αυτό τον τρόπο πρέπει να ζούμε, με την πίεση».


Ο Έλληνας τεχνικός του «τριφυλλιού» ήταν φυσικά πολύ ευχαριστημένος από την προετοιμασία της ομάδας: «Τα κέρδη είναι σημαντικά όταν παίζεις με τόσο δυνατές ομάδες από τον ευρωπαϊκό χώρο, τις οποίες υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πάνω από όλα ο χαρακτήρας που χτίζεις σαν ομάδα και η αυτοπεποίθηση που δίνει στους ποδοσφαιριστές. Το πρώτο είναι αυτό, αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στα φιλικά παιχνίδια απέναντι στην Ίντερ και την Μίλαν, αλλά να σταθούμε γενικότερα στην προετοιμασία που κάναμε. Ήταν ένας καλός χρόνος αυτός, δουλέψαμε καλά και πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο γιατί έχουμε 20 μέρες μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς».


Για την πίεση από τις προσδοκίες είπε χαρακτηριστικά: «Οποιος είναι σε αυτό το κλαμπ πρέπει να είναι μαθημένος να ζει με την πίεση».


Για τις δικές του προσδοκίες σχετικά με τις καλές εμφανίσεις: «Φυσικά και πάντα περιμένουμε καλές εμφανίσεις. Στην ομάδα μας δεν έχει αλλάξει κάτι από πέρυσι, έχουν προστεθεί δύο άτομα, δύο βασικοί παίκτες. Γνωριζόμαστε ο ένας με τον άλλο και οι καλές εμφανίσεις στα φιλικά δεν είναι κάτι που εκπλήσσει. Το θετικό είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο».


Για το ενδεχόμενο μιας ακόμη μεταγραφής : «Για τις μεταγραφές δεν μπορώ να σας απαντήσω. Εγώ έχω δώσει την έκθεσή μου στους ανθρώπους που πρέπει και αυτοί δουλεύουν πάνω σε αυτό.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των Γκοβού και Μπουμσόνγκ τόνισε: «Όσο περνάει ο χρόνος θα είναι ακόμα καλύτεροι».


Σε υποθετική ερώτηση για το τι θα περίμενε αν ήταν επίσημα τα ματς με Μίλαν και Ίντερ απάντησε: «Δεν μπορούμε να λέμε «αν», αλλά τέτοια φιλικά είναι καλά για μας γιατί το επίπεδο των αντιπάλων ήταν ανάλογο Τσάμπιονς Λιγκ».

Μπουμσόνγκ: «Θα βελτιωθούμε κι άλλο»


Ο Μπουμσόνγκ πατώντας στην Ελλάδα αυτή τη φορά με καλύτερη και πληρέστερη εικόνα για τον Παναθηναϊκό είπε: «Κάναμε καλά παιχνίδια, αλλά πιστεύω θα βελτιωθούμε κι άλλο, γιατί δεν κάναμε όλα όσα μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτές τις εμφανίσεις μας σε αυτό το χρονικό σημείο».

Πως ένιωσε για την πρώτη του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό; «Στην αρχή ήταν δύσκολα, γιατί δεν ξέρω πολύ καλά τους συμπαίκτες μου. Μετά από λίγα λεπτά, όλα άρχισαν να πηγαίνουν όλο και καλύτερα. Αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι να συνηθίσω το παιχνίδι των συμπαικτών μου και θα είναι όλα καλύτερα».