Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Αυγούστου 2010

Όλα έτοιμα για το μεγάλο παιχνίδι!

Οι ποδοσφαιρόφιλοι του Ντιτρόιτ το περίμεναν καιρό. Οι αρμόδιοι τα θέλουν όλα στην εντέλεια. Το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στη Μίλαν και τον Παναθηναϊκό είναι το event του καλοκαιριού στη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας Μίσιγκαν και άπαντες ετοιμάζονται πυρετωδώς.

Όταν είχε ανακοινωθεί η αναμέτρηση των δύο ομάδων, το Ντιτρόιτ είχε γεμίσει με αφίσες που προανήγγειλε το παιχνίδι, ονομάζοντας το «Μάχη των Τιτάνων» (το πόστερ που κυκλοφορεί είναι η φωτογραφία αριστερά). Η αναμέτρηση διεξάγεται στο «Pontiac Silverdome» και ενδεικτικό του… πανικού που έχει δημιουργηθεί είναι πως το εν λόγω ματς είναι το πρώτο που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το γήπεδο από το 2002!

Τα εγκώμια «δίνουν και παίρνουν» για τις δύο ομάδες με σχόλια όπως «ιστορικές», «μεγάλες», «ισχυρές», ενώ η ομογένεια έχει φροντίσει να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 80.000 θέσεων και παρά τα λίγο παραπάνω από τα 15.000 εισιτήρια που έχουν πωληθεί, υπάρχει η αισιοδοξία πως λίγο πριν το ματς θα έρθει κόσμος για να το παρακολουθήσει.

Οι ιθύνοντες του γηπέδου, το οποίο ανήκει σε Έλληνα, δουλεύουν νύχτα-μέρα για να τελειώσουν εγκαίρως. Ο χλοοτάπητας που τοποθετήθηκε είναι ολοκαίνουργιος και ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως μετά το ματς θα αφαιρεθεί και θα δοθεί σε ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης!

Επιπλέον, γυρίζοντας στα του Παναθηναϊκού, οι εφημερίδες του Ντιτρόιτ φιλοξενούν αφιερώματα στους «πράσινους» και έχουν δηλώσεις παικτών, όπως του Τζόρβα, ο οποίος δήλωσε: «Το να παίζεις έστω και σε φιλικά απέναντι στην Ίντερ και τη Μίλαν είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Είναι κορυφαίες ομάδες και γίνεσαι καλύτερος». Πάντως, η νίκη του «τριφυλλιού» επί της Ίντερ στο Τορόντο δεν πέρασε απαρατήρητη και αυτό είναι κάτι που τονίζει ο Τύπος, που προτρέπει τον κόσμο να πάει να δει από κοντά «δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης»…

Χωρίς Πάτο με Παναθηναϊκό

Στα αγωνιστικά των «ροσονέρι», ένα από τα μεγάλα «αστέρια» της Μίλαν, ο Αλεσάντρε Πάτο, θα απουσιάσει από τη φιλική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, καθώς στην προπόνηση της Παρασκευής ένιωσε έναν μεγάλο πόνο στο σημείο που τον ταλαιπωρούσε επί μήνες και αποφασίστηκε να προφυλαχθεί.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των «ροσονέρι» και η απουσία του είναι… καλό μαντάτο για τους «πράσινους», οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν πιο βαριά κορμιά, όπως ο Μποριέλο και ο Χούντελααρ. Ο Ιντσάγκι, ο οποίος κλείνει τα 36χρόνια ζωής είναι εδώ και καιρό εκτός, όπως και οι Πίρλο, Ροναλντίνιο και Αμπροζίνι. Τέλος, ούτε και ο Ογκούτσι Ονιέβου θα καταφέρει να δώσει το παρόν λόγω ενοχλήσεων.