Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

31 Αυγούστου 2010

Καλή άμυνα και την πήραμε την...Άγκυρα!!



Μπορεί όλοι μας να γουστάραμε με χίλια το μπασκετάκι που είδαμε να παίζει η εθνική μας στα φιλικά, όταν για πρώτη φορά την είδαμε να παίζει επιθετικά και να σκοράρει με ευκολία και σταθερά πάνω από τους 90 πόντους.

Όμως τέτοια παιχνίδια, όπως το σημερινό με την Τουρκία, τη νική τη δίνει η άμυνα. Είτε μας αρέσει είτε όχι σήμερα δεν περιμένουμε ένα παιχνίδι υπερθέαμα, αλλά ένα παιχνίδι τακτικής μεταξύ 2 κορυφαίων προπονητών και 2 πολύ καλών ομάδων.


Από τη δική μας την πλευρά όλα τα λεφτά θα είναι τα μαρκαρίσματά μας στους Αρσλάν, Ονάν και Τούρκογλου στην περιφέρεια και στους Ασίκ και Ιλιασόβα στην φροντ λάιν.
Για τους 2 πρώτους έχουμε τα αντίδοτα, αυτό όμως που αναμένεται να μας προβληματίσει είναι η άμυνα στον Τούρκογλου, με τους Περπέρογλου και Καϊμακόγλου να πρέπει να δώσουν σήμερα το κάτι παραπάνω για να περιορίσουν τον "πορωμένο" Τούρκο σταρ.
Στους ψηλούς τώρα, ο Βουγιούκας δε φαίνεται να έχει θέση σε αυτό το παιχνίδι ειδικά με την εικόνα που έχει δείξει τόσο στα φιλικά όσο και στα επίσημα παιχνίδια, κυρίως στον αμυντικό τομέα. Από εκεί και πέρα η επιστροφή Φώτση και Σχορτσιανίτη θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και να σταματήσουμε το κονσέρτο για πολυβόλα των 2 προηγούμενων παιχνιδιών και να ακουμπήσουμε επιτέλους τη μπάλα στο ζωγραφιστό.

Τέλος πολύ σημαντικό σημείο είναι το αν θα δούμε την εθνική μας να πιέζει επιτέλους στην άμυνα αν και σε αυτό μεγάλο ρόλο θα παίξει η διαιτησία και το κατά πόσο θα επιτρέψει το δυνατό παιχνίδι.

Εμείς ευχόμαστε καλό παιχνίδι στην εθνική μας και μακάρι το πάρουμε!


(todekari)