Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Αυγούστου 2010

Έγινε και αγώνας!


Οι Σέρβοι ξεκίνησαν δυνατά, όμως το 3-5 έγινε με διαδοχικά γκολ-φάουλ του Σόφο και καλάθια του Ζήση έγινε 13-5 στο 3’. Ωστόσο, οι «πλάβι» απάντησαν με δικό τους σερί και μείωσαν στο καλάθι (17-15) στο 6’.

Η «γαλανόλευκη» πάτησε και πάλι το γκάζι και ξέφυγε με 24-15 στο 8’, ωστόσο, το συγκρότημα του Ντούσαν Ιβκοβιτς με καλή άμυνα κι εκμεταλλευόμενο την έξοδο του Σχορτσανίτη, έπαιξε με τους ψηλούς, που είτε σκόραραν είτε έσπαγαν τη μπάλα στην περιφέρεια για ελεύθερα τρίποντα με αποτέλεσμα η περίοδος να κλείσει 24-23 υπέρ της Ελλάδας.

Στην δεύτερη περίοδο, οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, δεν βγήκαν οι αιφνιδιασμοί της «γαλανόλευκης», που έκλεισε το ημίχρονο με 18% στα τρίποντα, ενώ έχασε και την μάχη των ριμπάουντ, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή (41-42), έχοντας για κορυφαίους σ’ αυτό το διάστημα τους Σαβάνοβιτς, Κρίστιτς.

Με δυο αναπάντητα καλάθια του Τεόντοσιτς οι Σέρβοι ξέφυγαν με 41-46 τρέχοντας ένα σερί 2-10, ωστόσο, κάπου εκεί ανέλαβαν δράση η άμυνα κι ο εξαιρετικός για άλλο ένα ματς Σχορτσανίτης, ο οποίος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ελλάδα (47-46) στο 26’. Με τρίποντα από τους δυο «ερυθρόλευκους», Τεόντοσιτς, Κέσελι οι Σέρβοι ξέφυγαν με 52-58 για να κλείσει η γ’ περίοδος με λέι απ του Σπανούλη στο 54-58.

Στο 31’ το ματς χάλασε... Από το 55-60 υπέρ των Σέρβων και με δυο τεχνικές ποινές στον Ντούσαν Ιβκοβιτς που αποβλήθηκε λέγοντας στους διαιτητές «αφήνεις την σφυρίχτρα κι απειλείς τους παίκτες μου; Είσαι ένα κομμάτι του παιχνιδιού...», η Ελλάδα πήρε κεφάλι στο σκορ με 61-60 και στη συνέχεια με τρίποντο του Καλάθη και καλάθι του Πρίντεζη ξέφυγε με 66-62 στο 33’.

Ωστόσο οι «πλάβι» δεν το έβαλαν κάτω και με οδηγούς τους Τέπιτς, Τεόντοσιτς, Κρίστιτς πήραν ξανά το προβάδισμα με 68-69 στο 35’. Οι δυο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι να... πιαστούν στα χέρια και να τελειώσει με άδοξο τρόπο το ματς...