Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουλίου 2010

Ζοτς: «Να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίασε την κλήρωση της Ευρωλίγκα και τον όμιλο που βρέθηκε η ομάδα του ξεκαθαρίζοντας πως η κρισιμότερη φάση είναι το ΤΟΡ-16 αλλά το "τριφύλλι" οφείλει να είναι πανέτοιμο από την... πρώτη μέρα της διοργάνωσης:

«Η κατάσταση είναι η ίδια κάθε χρόνο... Το πλάνο είναι το ίδιο. Θα πρέπει να προχωρήσουμε αγώνα με αγώνα από την πρώτη μέρα. Ο πρώτος γύρος είναι σημαντικός, αλλά όλοι ξέρουμε καλά, ότι η σημαντικότερη φάση για την πορεία μιας ομάδας είναι το Top16. Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, εύκολος αντίπαλος. Όπως πάντα θέλουμε να δώσουμε τον κάθε αγώνα μαζί με τον κόσμο μας. Θέλουμε να είναι δίπλα μας. Είναι σημαντικοί για εμάς.

Όλες οι ομάδες ακόμη χτίζονται, όπως και η δική μας. Κάνουμε τις κινήσεις μας και φροντίζουμε για το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Δεν μπορούμε να πούμε και πολλά για το πώς θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Και κάτι ακόμη: Ότι ο Παναθηναϊκός όπως κάθε χρόνο δεν μπορεί παρά να στοχεύει ψηλά, να στοχεύει στον τίτλο».

Στο γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες ακόμη τώρα σχηματίζονται σε ότι αφορά το ρόστερ τους, ο Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε:

«Η κλήρωση της κανονικής περιόδους της Ευρωλίγκας μας δίνει τα πρώτα βήματα που θα κάνουμε στη διοργάνωση. Ανεξάρτητα από τα ονόματα, εμείς αυτό που θα κάνουμε όπως πάντα είναι να αντιμετωπίσουμε σοβαρά τον κάθε αντίπαλο. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη πολύ συγκεκριμένα για τεχνικά θέματα για την κάθε ομάδα, αφού τα ρόστερ των περισσότερων τώρα σχηματίζονται. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την ιστορία και το τι πρεσβεύει το κάθε όνομα, αλλά θα μπορούμε να μιλήσουμε με περισσότερη σιγουριά για τα αγωνιστικά θέματα όταν ολοκληρωθούν τα ρόστερ. Αυτό που εμείς προσπαθούμε να κάνουμε είναι τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2010-11. Οι στόχοι δεν αλλάζουν! Δεν μπορούν να είναι ούτε λιγότεροι, ούτε περισσότεροι. Είναι δεδομένοι πάντοτε. Υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να επιλυθούν, αλλά προχωράμε. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε, να δώσουμε μεγάλες μάχες και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε στους στόχους και φέτος».

Τσαρτσαρής: «Τι κάνουμε εμείς»

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο παίκτης του Παναθηναϊκού με τις περισσότερες συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, γνωρίζει πολύ καλά ότι η διοργάνωση δεν είναι ένα... 100άρι, αλλά ένας Μαραθώνιος που θέλει προσοχή στην κάθε «στροφή». «Ως Παναθηναϊκός αυτό που κάνουμε είναι να μελετούμε τους αντιπάλους μας, αλλά ταυτόχρονα κοιτάμε τι κάνουμε εμείς, σε τι κατάσταση είμαστε εμείς. Για να μπορούμε να κάνουμε πράξη το στόχο της ομάδας, που είναι κάθε χρόνο η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να είμαστε εμείς καλύτεροι από τους άλλους. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει ομάδα την οποία μπορείς να χαρακτηρίσει κάποιος «αδύναμη». Είναι όλες δυνατές ομάδες. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο και εκτός έδρας που είναι σημαντικό για να προχωρήσεις. Θέλουμε να πλασαριστούμε στην καλύτερη δυνατή θέση στην πρώτη φάση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα παιχνίδια που έπονται είναι τα σημαντικότερα σε ότι αφορά τη διαδρομή στη διοργάνωση».