Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Ιουλίου 2010

Τα διλλήματα για Ζιλμπέρτο

Τα μεταγραφικά σίριαλ πολλές φορές δεν αφορούν παίκτες που θέλει να αποκτήσει μια ομάδα. Αλλά ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ της. Όπως έγινε με τον Λέτο καλή ώρα, μέχρι τη στιγμή που η Μπενφίκα αποφάσισε ότι της πέφτει ακριβώς και δεν προχώρησε σε πρόταση στο «τριφύλλι». Γεμίζοντας χαρά τον κόσμο των «πράσινων».

Μέσα στο επόμενο διάστημα, το νέο σίριαλ θα ακούει στο όνομα του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Και ξεκάθαρα δεν θα είναι καθόλου απλό να έχουμε οριστική κατάληξη και κανείς δεν παίρνει όρκο ότι αυτή θα κάνει ευτυχισμένους τους οπαδούς, που δεδομένα θέλουν αν συνεχίσουν να βλέπουν τον λατινοαμερικάνο άσο στην ομάδα τους.

Θέλει νέο συμβόλαιο

Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Ο Βραζιλιάνος όπως έχει αποκαλύψει το «Theplayer.gr» πριν φύγει από την Ελλάδα για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής του, ζήτησε να του γίνει επέκταση συμβολαίου για έναν ακόμη χρόνο (το υπάρχον λήγει το καλοκαίρι του 2011). Με σκοπό να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και να αποχαιρετήσει τους αγωνιστικούς χώρους με ένα μεγαλειώδες φιλικό, όπου οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Εθνική Βραζιλίας. Και ο «Ζιλ» θα αγωνιστεί από ένα ημίχρονο με τη φανέλα της κάθε ομάδας.

Δεν έχουν αποφασίσει

Όλα αυτά ακούγονται και είναι πολύ ωραία. Όμως, στον Παναθηναϊκό δεν έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε συζητήσεις μαζί του για να υπάρξει αυτή η επέκταση συμβολαίου. Κι αυτό για δύο λόγους. Πρώτον επειδή ο Βραζιλιάνος αμείβεται με 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως (χωρίς τα μπόνους) και σαφώς ακόμη και μείωση να του γίνει, τα χρήματα αυτά θα είναι πάρα πολλά. Ειδικά από τη στιγμή που θα υπογραφεί νέο συμβόλαιο και αυτόματα θα εκτιναχθεί το ποσό με τα νέα φορολογικά δεδομένα στα συμβόλαια των αθλητών. Ο δεύτερος λόγος είναι η ηλικία του. Με λίγα λόγια, κάποιοι στο «τριφύλλι» θεωρούν ότι καλό θα ήταν, όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, να μην βασιστούν σε έναν ποδοσφαιριστή που σε τρεις μήνες «κλείνει» τα 34, αλλά να βρουν με τα ίδια χρήματα κάποιον νεότερο.

Οι σειρήνες από Αγγλία-Βραζιλία

Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε και το ενδιαφέρον από Αγγλικού συλλόγους, αλλά και τις φήμες πως ομάδες της Βραζιλίας θα ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον πολύπειρο άσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τα όσα έχει δηλώσει, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν θέλει να επιστρέψει άμεσα στην πατρίδα του. Με λίγα λόγια, επιθυμεί να μείνει στην Ευρώπη. Έτσι, το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ ίσως να παίξει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του παίκτη.

Στον Παναθηναϊκό περιμένουν οι «κόκκινοι» να καταθέσουν επίσημη πρόταση. Και δεν είναι και λίγοι αυτοί που τονίζουν πως ο «Ζιλ» πρέπει να πουληθεί, ανεξάρτητα από το ύψος της πρότασης. Κοινώς, ακόμη και 500.000 ευρώ να είναι το ποσό, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον παίκτη, να τον αφήσουν να πάει σε μια από τις μεγαλύτερες (λόγω ονόματος τουλάχιστον) ομάδες της Ευρώπης.

Αβέβαιο

Όπως γίνεται κατανοητό με τα δεδομένα που σας αναλύσαμε, το μέλλον του Ζιλμπέρτο Σίλβα μόνο βέβαιο δεν είναι στον Παναθηναϊκό. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε μια ακόμη λεπτομέρεια που δεν αποκλείεται να παίξει καθοριστικό ρόλο. Η τεράστια εκτίμηση που έχει ο Νίκος Νιόπλιας στον Βραζιλιάνο. Η ατάκα του Κοζανίτη τεχνικού «στο τέλος κερδίζει πάντα ο Ζιλμπέρτο» μετά τον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Άρη, είναι χαρακτηριστική. Επίσης, προσθέστε και την δεδομένη θέληση του κόσμου να διατηρηθεί στον Παναθηναϊκό ο ποδοσφαιριστής…

Από άλλο πόστο

Όσο για τον ίδιο τον Ζιλμπέρτο Σίλβα; Δεν τίθεται θέμα. Επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Του αρέσει πολύ στην Ελλάδα, το ίδιο και στην οικογένειά του. Ήσυχο παιδί, που δεν του αρέσουν οι διαρκείς μετακινήσεις, θέλει λοιπόν να ρίξει… άγκυρα εδώ. Επίσης, σε ανύποπτο χρόνο είχε εκφράσει σε δικούς του ανθρώπους την επιθυμία να συνεχίσει να προσφέρει στον Παναθηναϊκό ακόμη και από άλλο πόστο, όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο.