Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Οκτωβρίου 2015

"Πράσινα" τα Νομίκεια 2015



Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής των «Νομίκειων» 2015, επικρατώντας με 3-0 στον τελικό του ΑΟ Θήρας στο κατάμεστο κλειστό της Σαντορίνης.

Τείνει να γίνει θεσμός, ένας ωραίος θεσμός που προσελκύει πολλούς φίλους του βόλεϊ. Ο λόγος για τα «Νομίκεια» το τουρνουά που διεξάγεται στην Σαντορίνη και το οποίο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχει κάνει τους φίλους του αθλήματος να ασχολούνται με αυτό.

Φέτος, όπως και πέρσι, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, με τις «πράσινες» του Γιώργου Ρούσση να επικρατούν στον τελικό του ΑΟ Θήρας με 3-0 (18-25, 18-25, 21-25), σε έναν αγώνα γιορτή για το γυναικείο βόλεϊ.

Και ήταν γιορτή όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά εξωαγωνιστικά, με τον κόσμο να γεμίζει το κλειστό της Σαντορίνης και να δημιουργεί εξαιρετική και εορταστική ατμόσφαιρα όπως θα πρέπει να είναι σε κάθε αγώνα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο έτοιμος και κέρδισε σχετικά εύκολα έναν δυνατό αντίπαλο, δείχνοντας πως αν και φέτος θα αποτελείται μόνο από Ελληνίδες, οι στόχοι αλλά και οι ελπίδες είναι για μια πολύ καλή χρονιά.

A.O Θήρας (Α. Οικονόμου): Βεργίδου 2, Μπρίνκμαν 12 (3 άσους), Κιγιάκοβα 6, Βίντοβιτς 9 (2 άσοι), Οικονομίδου 2, Γεωργιάδου 4, λίμπερο η Αρτακιανού (υπ. 48 %, αρ. 38%), Καραφουλίδου 2, Σκορδίλη, Μουντάκη 2.

Παναθηναϊκός (Γ. Ρούσης): Κουτουξίδου 5 ( 4 άσοι), Νομικού 12 ( 3 άσοι), Τσίμα 8 ( 2άσοι), Μερτέκη 13, Γκούζου 5 (2 μπλοκ), Καββαδία 9 (2 μπλοκ), λίμπερο η Ρόγκα ( υπ. 56%, αρ. 38%), Παπαδοπούλου

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Γιώργος Ρούσης (Προπονητής Παναθηναϊκού): “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθαμε ξανά στο πανέμορφο αυτό νησί και απολάυσαμε την κυκλαδίτικη φιλοξενία. Στο σημερινό ματς βγάλαμε κάποια καλά στοιχεία, δεν γίναμε υπερομάδα από χθες, αλλά πιστεύω πως με τη δουλειά θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να έχουν μία καλή σεζόν και χωρίς τραυματισμούς.”

Λίτσα Μερτέκη (MVP Παναθηναϊκού): “Είμαστε χαρούμενες για τη νίκη, έχουμε δουλέψει αρκετά και νομίζω πως η σημερινή εμφάνιση ήταν αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Θέλουμε παρόλα αυτά να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και σε σχέση με το χθεσινό ματς, δείξαμε πως μαθαίνουμε από τα λάθη μας και προχωράμε μπροστά”.

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής Α.Ο Θήρας): “Κάναμε πολύ κακό παιχνίδι σε σερβίς-υποδοχή, τομείς που θεωρητικά δεν είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα στα προηγούμενα φιλικά. Ωστόσο σήμερα φάνηκε πως αν θέλεις να κοντράρεις ομάδες με υψηλότερους στόχους από σένα θα πρέπει να προσπαθήσεις και να δουλέψεις πολύ περισσότερο. Από τη μία είμαι στεναχωρημένος από τη σημερινή μας εμφάνιση αλλά από την άλλη προτιμώ να δούμε στα φιλικά προετοιμασίας τις αδυναμίες μας, ώστε να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε ενόψει του πρωταθλήματος και να παρουσιαστούμε όταν πρέπει με ένα καλύτερο πρόσωπο. Ευχαριστούμε πολύ όλες τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλήσή μας και τίμησαν με την συμμετοχή τους τα 3α “Νομίκεια”.