Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Αυγούστου 2015

Χ-ρειάζεται βελτίωση!



Ο Παναθηναϊκός αν και ανώτερος, δεν κατάφερε να πετύχει γκολ κόντρα στην Καμπάλα με την αναμέτρηση να λήγει χωρίς τέρματα και πλέον η πρόκριση κρίνεται στον επαναληπτικό της Λεωφόρου.

Ο Γιάννης Αναστασίου επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις όσον αφορά το βασικό σχήμα που παρέταξε καθώς τόσο ο Μπεργκ όσο και ο Νίνης έμειναν εκτός αρχικής ενδεκάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην κορυφή τον Πέτριτς αντί του Σουηδού ενώ βασικός ξεκίνησε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Νίκος Καλτσάς.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε ένα σύστημα 4-3-2-1 με τον Λουκ Στιλ να παίρνει θέση κάτω απ' τα δοκάρια, τους Ταυλαρίδη και Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ ο Βέμερ, αριστερό ο Νάνο, στο κέντρο οι Ζέκα, Λουντ και Πράνιτς, μπροστά τους οι Καλτσάς και Καρέλης και στην κορυφή της επίθεσης ο Πέτριτς.

Απ' την άλλη, ο Ρόμαν Χρίγκορτσουκ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Μπεζοντόσνι κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Ρικαρντίνιο, Ράφαελ, Στάνκοβιτς και Ντασντεμίροφ στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Σαντίγκοφ και Γκάι, ο Ζένιοφ δεξιά, ο Ντοντό αριστερά, στην κορυφή της επίθεσης ο Αντόνοφ και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ ο Ζεκ.

Κακό το θέαμα

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να επιβληθεί αλλά να μην μπορεί να πιέσει όσο θα ήθελε τον αντίπαλο.

Οι «πράσινοι» έδειχναν ασύνδετοι και δεν μπορούσαν να μπουν με ευκολία στην περιοχή της Καμπάλα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ρήγματα από τις πτέρυγες αλλά ο Βέμερ δεν βρισκόταν σε καλή μέρα.

Η σημαντικότερη ευκαιρία για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου σημειώθηκε στο 16ο λεπτό και λίγο έλειψε να μετουσιωθεί σε γκολ. Συγκεκριμένα, ο Καρέλης έκανε την κάθετη στον Πέτριτς, εκείνος με τη σειρά του κοντρόλαρε και επεχείρησε το γυριστό σουτ εντός περιοχής αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Μπεζοτόσνι.

Έπειτα οι «πράσινοι» αντί να ανεβάσουν στροφές ορμώμενοι από αυτή τη φάση περιορίστηκαν στο να κυκλοφορούν την μπάλα από το κέντρο στην άμυνα και να μην μπορούν να δημιουργήσουν.

Έτσι, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου απείλησαν με τη σειρά τους με τον Ντοντό να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Από εκεί κι έπειτα δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση με το παιχνίδι να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα από άποψη θεάματος με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Μια απ' τα ίδια...

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό ναι μεν να έχει την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας χωρίς να απειλείται αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις με τους παίκτες του Αναστασίου να δείχνουν ράθυμοι και χωρίς ξεκάθαρο πλάνο.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» πέρασε στο παιχνίδι τον Μάρκους Μπεργκ στο δεύτερο μέρος ελπίζοντας πως ο Σουηδός θα δημιουργούσε περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε. Αρχικά, έχασε μία κεφαλιά στο 80ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Πράνιτς από τα δεξιά ενώ στην αμέσως επόμενη φάση βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ του κόντραρε στο πόδι του πεσμένου Ράφαελ. Η τρίτη σημαντική ευκαιρία σημειώθηκε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Κουτρουμπής έκανε έξυπνη μπαλιά στον Σουηδό, αλλά εκείνος από κανονική θέση δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ για τον Παναθηναϊκό δεν ήρθε ποτέ ωστόσο και έτσι η αναμέτρηση έληξε χωρίς τέρματα, με τους «πράσινους» να έχουν το ισχνό προβάδισμα για την πρόκριση αφού επίκειται επαναληπτικός στη Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Βέμερ, Λουντ (67' Ατζαγκούν), Καλτσάς (76' Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (58' Μπεργκ), Πέτριτς

Καμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροβ, Ράφαελ, Σαντίγκοβ, Ζετς (58' Ζαργκάνοφ), Γκάι, Ζένιοβ, Ντοντό, Αντόνοφ (90' Μαμάντοφ)