Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Αυγούστου 2015

Κίνδυνος για μεγάλη ζημιά



O αποκλεισμός από τη Μπριζ κοστίζει και οικονομικά στον Παναθηναϊκό ο οποίος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μείνει εκτός ομίλων Europa League.

Η βαριά ήττα και ο αποκλεισμός από τη Μπριζ, φέρνει απογοήτευση στον Παναθηναϊκό αλλά και έντονο προβληματισμό. Όχι μόνο γιατί η ομάδα δεν θα συνεχίσει αγωνιστικά σε τοπ επίπεδο και στα play off του Champions League, αλλά και γιατί η οικονομική ζημιά που υφίσταται το τριφύλλι είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ο αποκλεισμός στερεί από τον Παναθηναϊκό 7,3 εκατ. ευρώ τα οποία θα εξασφάλιζε αν είχε καταφέρει να περάσει στα πλέι οφ.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δυο «τελικούς» για την είσοδό του στους ομίλους του Europa League. Εκεί το «τριφύλλι» καλείται να παίξει τη… ζωή του στην Ευρώπη, να περάσει στους ομίλους και να διατηρήσει «ζωντανή» και οικονομικά την ομάδα διότι αν οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση θα βρεθούν μπροστά σε ένα… κραχ.
Το «τριφύλλι» θα διεκδικήσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια, αλλά και τα 4,5 εκατ. ευρώ που θα του αποφέρει μια πρόκριση στους ομίλους. Το «τριφύλλι» υπολογίζεται να πάρει 400.000 ευρώ για την παρουσία του στον Γ’ προκριματικό του Champions League, 230.000 ευρώ για την παρουσία του στα πλέι οφ του Europa League και αν περάσει στους ομίλους θα καρπωθεί 2,4 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ από το market pool.

Στο απευκταίο σενάριο του αποκλεισμού στα play off, και της οριστικής εξόδου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός θα πάρει μόνο 630.000 ευρώ. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς το πόσο σημαντικά θα γίνουν πλέον για τον Παναθηναϊκό τα παιχνίδια των play off του Europa League κι όχι μόνο για αγωνιστικούς, αλλά για οικονομικούς λόγους κυρίως!