Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

25 Αυγούστου 2015

Δεν κρατιέται ο Γκιστ!



Ο Τζέιμς Γκιστ ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη δράση, μετά την γνωστή υπόθεση της τιμωρίας του και μιλώντας στο Sportit τόνισε πως δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στα παρκέ και να βοηθήσει το «τριφύλλι» να πετύχει τους στόχους του.

Το φινάλε της περασμένης σεζόν δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, ούτε για τον Παναθηναϊκό, αλλά ούτε για τον Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ήταν σε θέση να ενισχύσει το «τριφύλλι» στα πλέι οφ, καθώς τιμωρήθηκε με αποκλεισμό οκτώ μηνών, διότι βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης, μετά το δείγμα που έδωσε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας.

Οι «πράσινοι», όμως, κυνήγησαν την υπόθεση και κατάφεραν να μειώσουν την ποινή του στους 6 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι ο Αμερικανός θα επιστρέψει νωρίτερα στα παρκέ. Μάλιστα, αναμένεται να μην χάσει ούτε την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Εκείνος, με την σειρά του, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στη δράση και μέσω του Sportit περιγράφει το πώς έζησε τους τελευταίους μήνες, θέτει τους στόχους του για τη νέα σεζόν, ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια για την στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του.

Πρώτα απ’ όλα, αναφέρθηκε στη νέα σεζόν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη σεζόν που έρχεται και με αυτά που μπορούμε να πάρουμε. Έχουμε νέα ομάδα, νέο προπονητικό επιτελείο», δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει λίγο αργότερα «Είμαστε δυνατοί και έχουμε πολύ δυνατό ρόστερ και αυτό σίγουρα με κάνει να ενθουσιάζομαι στην τέταρτη σεζόν μου στον Παναθηναϊκό. Νιώθω τρομερή αυτοπεποίθηση τώρα που έρχεται η σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη δράση». 

Φυσικά, δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για την επιστροφή του, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Οκτωβρίου. «Δεν μπορώ να περιμένω», ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Αμερικανού, ο οποίος αποκάλυψε ότι «βλέπω κάθε βράδυ στον ύπνο μου την επιστροφή μου, φίλε! Κάθε βράδυ! Αυτό που θέλω είναι να επιστρέψω στη δράση και να αγωνίζομαι. Με πλήγωσε πολύ το γεγονός πως δεν αγωνίστηκα στο τέλος της σεζόν και δεν κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου στους τελικούς. Δίχως αμφιβολία, είμαι πανέτοιμος για τη νέα σεζόν».

Πόσο δύσκολοι ήταν, όμως, οι τελευταίοι μήνες, κατά τους οποίους έμεινε μακριά από τη δράση; «Ήταν πολύ πιο δύσκολοι απ’ ότι θα πίστευε ο καθένας, φίλε! Ήταν δύσκολο να βλέπω και να μην μπορώ να βοηθήσω. Παλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν, θυσιάσαμε τα σώματά μας όλη τη σεζόν και είδαμε όλοι πως τελείωσε η σεζόν για μένα. Δεν κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου και αυτό ήταν ένα από τα πιο οδυνηρά πράγματα της καριέρας μου. Ειδικά με την κατάληξη που είχε η περσινή σεζόν, περιμένω να ξεκινήσει η νέα!»

Σχετικά με την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο ήταν κατατοπιστικός: «Λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά και οι φίλαθλοί του δείχνουν τόσο μεγάλη αγάπη προς εμένα. Είναι ένα από τα στοιχεία που με κάνουν να παίζω για την ομάδα αυτή, το πώς με έχουν δεχθεί στην ομάδα. Νιώθω πως ο σύλλογος με έχει δεχθεί και με έχει αγκαλιάσει. Αυτό είναι τρομερό συναίσθημα. Να βγαίνεις στο παρκέ για να νικάς, να παίζεις με πάθος και διάθεση. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω για όλο αυτό τον κόσμο».

Κλείνοντας, του ζητήσαμε να στείλει το μήνυμά του προς τον κόσμο του «τριφυλλιού», το οποίο ήταν μεν σύντομο, αλλά ιδιαιτέρως περιεκτικό. «Το μόνο που θέλω να πω στον κόσμο της ομάδας είναι να συνεχίζει να παλεύει για εμάς. Φέτος θα είναι η χρονιά μας. Φέτος θα είναι η δική μας σεζόν!».