Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Αυγούστου 2015

Το πλούσιο παρασκήνιο της επιστροφής του Αμπέντ



Επαθε κι έμαθε. Πέρυσι, όταν ο Παναθηναϊκός, μέσω του τότε τεχνικού διευθυντή του Νίκου Νταμπίζα επιχείρησε να τον επανεντάξει στο έμψυχο δυναμικό του με τη μορφή που θα αποφάσιζε η τέως πια ομάδα του, η Νιουκάστλ, ο Μεχντί Αμπέιντ ήθελε να εξαντλήσει τα περιθώρια.

Το αυτό επιδίωξε και ο Ν. Νταμπίζας, στο οποίον οι ιθύνοντες του ΠΑΟ χρέωσαν και αυτό το ναυάγιο, ύστερα από εκείνο με τον Κώστα Φορτούνη. Η επένδυση σε ένα σίγουρο «χαρτί» δεν πραγματοποιήθηκε, διότι ο 23χρονος Γαλλοαλγερινός πίστεψε στα λόγια τα μεγάλα τού τότε προπονητή του στους «ανθρακωρύχους», Αλαν Πάρντιου. Αργότερα κατάλαβε πως... άνθρακας ο θησαυρός.

Οι ελπίδες του θάφτηκαν στα «ανθρακωρυχεία» του Νιουκάστλ από τον Αλαν Πάρντιου και τον υπηρεσιακό τεχνικό Τζον Κάρβερ, όμως ο Μεχντί Αμπέιντ το πήρε οριστικά απόφαση ότι δεν το σηκώνει άλλο το κλίμα από τη μέρα που την τεχνική ηγεσία των «καρακαξών» ανέλαβε ο Στιβ ΜακΚλάρεν. Ο 54χρονος τεχνικός, που έχει διατελέσει και Ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα της χώρας του, κατέστησε σαφές στον Αμπέιντ, μιλώντας του με απόλυτη ειλικρίνεια, ότι δεν τον υπολογίζει.

Οι μνηστήρες

Στην πραγματικότητα, του άνοιξε την πόρτα της εξόδου, στην οποία απ' έξω βρισκόταν, κατέχοντας τον... πρώτο αριθμό προτεραιότητας, ο Παναθηναϊκός. Ομάδες από το Σαμπιονά, αγγλικοί σύλλογοι, αλλά και η Φορτούνα Ντίσελντορφ περίμεναν στη σειρά, όμως ο Γαλλοαλγερινός μεσοεπιθετικός, τον οποίο στις αρχές του μήνα γερμανικά ΜΜΕ τον έστελναν μετά σχετικής βεβαιότητας στη Φορτούνα, επειδή φερόταν διατεθειμένη να δώσει τα 2 εκατ. € που αξίωνε η Νιουκάστλ, έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και τον ΠΑΟ σε προτεραιότητα: «Εγώ σε ομάδα Β' Εθνικής δεν πηγαίνω», ξεκαθάρισε.

Η Φορτούνα... ηρέμησε και το κύμα τον έφερε ξανά στο... λιμάνι του, τον Παναθηναϊκό, εκεί όπου η καριέρα του αναγεννήθηκε την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, κατά την οποία αγωνίστηκε με τη φανέλα του «τριφυλλιού» σε 38 αγώνες, επιτυγχάνοντας 10 γκολ και δίνοντας στους συμπαίχτες του έξι ασίστ.

Ο Γιάννης Αναστασίου, που θεωρεί τον Αμπέιντ ιδανικό παίχτη για να συνδέει την αμυντική με την επιθετική γραμμή, ουδόλως αναζήτησε αν είχαν ψήγματα αληθείας οι φήμες που ήθελαν τον ΠΑΟΚ και τον Φρανκ Αρνεσεν συγκεκριμένα να εξετάζουν, αλλά και να απορρίπτουν, την περίπτωση του Γαλλοαλγερινού, προτιμώντας να πάρουν, έναντι ποσού 1,3 εκατ. €, τον 22χρονο Βόσνιο Γκόικο Τσίμιροτ, διότι θεωρούν πως έχει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία. Ηξερε ότι ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα επέλεγε τη σίγουρη λύση του ΠΑΟ.

Γι' αυτό, άλλωστε, προκειμένου να διευκολύνει τη μετακίνησή του στους «πράσινους» φρόντισε να απαλλαγεί από τον μέχρι πρότινος ατζέντη του, Τζαμέλ Μπουκίρ, ο οποίος πέρυσι είχε ζυγιστεί, είχε μετρηθεί και είχε βρεθεί ελλιποβαρής στο θέμα της αξιοπιστίας. Πέρυσι, λοιπόν, όταν οι «πράσινοι» προσέφεραν στη Νιουκάστλ 300.000 λίρες και 30% ποσοστό μεταπώλησης, δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι «ο Μεχντί επιθυμεί να παραμείνει στον Παναθηναϊκό». Ομως, ο Τζαμέλ Μπουκίρ, όπως και ο... ψεύτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Φέτος, γνωρίζοντας από τον μήνα Μάιο το ενδιαφέρον της ομάδας του «τριφυλλιού», ο Αμπέιντ έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα αναγραφέντα στον Τύπο, αγγλικό και ελληνικό, ότι η τέως ομάδα του, η Νιουκάστλ, αξίωνε 2 εκατ. € για να τον παραχωρήσει, καθώς το συμβόλαιο με τους «ανθρακωρύχους» έληγε το 2016, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς είναι αρκετά λιγότερα τα χρήματα που ζητάει η Νιούκαστλ, απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω».

Οι διαπραγματεύσεις

Η πρώτη κρούση του Τάκη Φύσσα και του Λεωνίδα Βόκολου, που έφτανε στα 300.000 € για την απόκτηση των δικαιωμάτων του παίχτη έπεσε στο κενό, κάτι που γνώριζαν οι δύο ιθύνοντες της ομάδας. Ηθελαν, όμως, να ξεκινήσουν από μία οικονομική βάση, αλλά, το σημαντικότερο, επεδίωκαν να μετρήσουν αντιδράσεις. Οι διοικούντες τη Νιουκάστλ αξίωναν 1 εκατ. € κι έδειχναν μάλιστα πως ήταν αμετάπειστοι. Οτι το ανωτέρω ποσό δεν το διαπραγματεύονταν, καθώς η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη φτάνει, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα transfermarkt, στα 2 εκατ. €.

Οι «πράσινοι», ξέροντας ότι ο χρόνος μετράει υπέρ τους κι έχοντας με το μέρος τους και τον Μεχντί Αμπέιντ, ο οποίος ζήτησε επανειλημμένως από τις «καρακάξες» να τον παραχωρήσουν στον Παναθηναϊκό, διότι, όπως έλεγε κι εκείνος, «ξέρω τη φιλοσοφία της ομάδας, τους προπονητές, τους περισσότερους παίκτες και φυσικά τον κόσμο και τις συνθήκες που επικρατούν στον σύλλογο», ακολούθησαν παιχνίδι τακτικής.

Η αντεπίθεση απόκτησής του ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα. Οι «πράσινοι» ανέβασαν την προσφορά τους στα 500.000 €, οι της Νιουκάστλ κατέβασαν τις απαιτήσεις τους στα 700.000 €, όμως αυτή η οικονομική διαφορά δεν μπορούσε να σταματήσει τη μετακίνηση του Μεχντί Αμπέιντ στο Κορωπί. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε τελική προσφορά που έφτασε στα 600.000 €, έδωσε στους «ανθρακωρύχους» και ποσοστό μεταπώλησης και η συμφωνία επήλθε.

Ο εκ των αγαπημένων παιχτών του Γιάννη Αναστασίου υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πράσινους», ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τρίβει τα χέρια του από χαρά, παρά το γεγονός ότι δεν θα τον έχει στη διάθεσή του στον επαναληπτικό αγώνα της προσεχούς Πέμπτης με την Καμπάλα.

Πηγή: Εθνοσπόρ