Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουνίου 2015

Ποια Equipe; Αν δεν τον γράψει η Sportday...

Σύμφωνα με τη γαλλική Equipe, ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα που έχει αγωνιστεί ποτέ στα ευρωπαϊκά κύπελλα.



Η μεγάλη γαλλική εφημερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, έκανε ένα αφιέρωμα στις 100 καλύτερες ομάδες που έχουν αγωνιστεί στις διοργανώσεις της UEFA. Για να προκύψει η κατάταξη λήφθηκαν υπόψη νίκες, προκρίσεις, συμμετοχές σε τελικούς και κατακτήσεις τροπαίων. Ο Παναθηναϊκός είναι στην 30η θέση με 100 βαθμούς, έχοντας αφήσει τον Ολυμπιακό στην 47η θέση με 24 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ είναι στην 82η θέση με 12 βαθμούς.

Η πρώτη δεκάδα αποτελείται από τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπενφίκα, Λίβερπουλ, Ίντερ και Άγιαξ ενώ για τον Παναθηναϊκό αναφέρεται: «Παραδόξως, ενώ ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός είναι η ισχυρότερη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη». Φυσικά ειδική μνεία γίνεται για την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, αλλά και τις πορείες μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης το 1985, αλλά και το 1996 ως Champions League».