Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιουνίου 2015

Αμυντικό ρεκόρ στη σεζόν!


Μετά το "μηδέν" στην άμυνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός διατήρησε απαραβίαστη την εστία του για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην τρέχουσα σεζόν.


Η ανασταλτική λειτουργία αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του Παναθηναϊκού στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, όμως, στα play off η κατάσταση άλλαξε άρδην και εξελίχθηκε στο ισχυρότερο όπλο του.

Σε πέντε παιχνίδια στη διαδικασία, ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχτεί γκολ και πέτυχε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του για τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά.

Συγκεκριμένα, για 559 αγωνιστικά λεπτά, κανένας δεν έχει σκοράρει στο τέρμα που το υπερασπίζεται ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού.

Ο απολογισμός βγαίνει από το μηδέν στα πέντε 90λεπτα των play off και από τα 87 λεπτά που μεσολάβησαν από το γκολ του Ίλιτς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1.

Παράλληλα, απομένει το ματς με τον Ατρόμητο και είναι δεδομένο ότι έστω για μερικά λεπτά, το ρεκόρ της απαραβίαστης εστίας θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενο ρεκόρ της σεζόν μετρούσε 464 λεπτά χωρίς γκολ, και περιλάμβανε 61 λεπτά στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, μετά το γκολ του Μπουμάλ, τα ματς με Καλλονή, Νίκη Βόλου (στα χαρτιά), Παναιτωλικό και 26 λεπτά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, μέχρι την επίτευξη του γκολ του Μονιάκη.