Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια πρωτιά για τους "πράσινους" γιατρούς


Μια παγκόσμια πρωτιά έχει ο Παναθηναϊκός, αφού είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο, που έχει στις τάξεις της ειδική ομάδα γιατρών σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι!


Ίσως να μην το γνωρίζουν πολλοί (ακόμη και αυτοί που πηγαίνουν στο γήπεδο), αλλά από το 2006 έχει ιδρυθεί με πρωτοβουλία του ειδικού ακτινολόγου Βασίλη Ταταρίδα και σχετική άδεια από το Πρωτοδικείο, το σωματείο γιατρών του Παναθηναϊκού. Το Med Green Club, το οποίο αριθμεί περισσότερα από 70 μέλη.

Έτσι σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε κάθε παιχνίδι 7-10 γιατροί είναι σε όλες τις θύρες της Λεωφόρου (παλαιότερα στο ΟΑΚΑ) και επιλαμβάνονται κάθε έκτακτο περιστατικό, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά σε ποδοσφαιρικό σωματείο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ομάδα των γιατρών είναι όλες οι ειδικότητες: παθολόγοι, ακτινολόγοι, καρδιολόγοι, χειρουργοί, ορθοπεδικοί, παιδίατροι και δερματολόγοι, ικανοί επιστήμονες για κάθε περιστατικό πρώτης βοήθειας, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με τους ανθρώπους από τον Ερυθρό Σταυρό είναι δίπλα στους φιλάθλους, που δίνουν το παρών στους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού.

Είναι ενδεικτικό ότι στο παρελθόν η ομάδα των “πράσινων” γιατρών έχει βοηθήσει σε πολά περιστατικά όπως:

-μετά την πτώση ενός φιλάθλου του Παναθηναϊκού σε κενό (έξω από τους τουαλέτες) στο προ 5ετιας ματς με την Ίντερ στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια (κατάγματα).

-πολλά περιστατικά δυσφορίας και αναπνευστικών προβλημάτων

-περιστατικά εμφράγματος, με την άμεση διακομιδή σε εφημερεύοντα νοσοκομεία

-λιποθυμίες, μετά από έντασεις στην εξέδρα, όπως είχε συμβεί χαρακτηριστικά στο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ

– τραυματισμοί, όπως είχε συμβεί πέρσι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όταν φίλαθλος χτυπήθηκε από φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη αρτηρίας

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν τα στελέχη του Παναθηναϊκού έχουν δεχτεί συγχαρητήρια τόσο από παρατηρητές της UEFA όσο και από ομάδες, αφού ακόμη και οι παράγοντες της Μπαρσελόνα, στο προ ετών ματς, είχε μείνει άφωνοι μαθαίνοντας ότι ο Παναθηναϊκός έχει δικούς του γιατρούς σε όλες τις θύρες.

Η ομάδα των “πράσινων” γιατρών είναι μια φωτεινή πλευρά της ζωής και του αθλητισμού και ένα παράδειγμα πρς μίμηση και για άλλους συλλόγους, ενώ και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τους στηρίξει και να επενδύσει πάνω σε επιστήμονες, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

* Στη φωτογραφία οι γιατροί Τάσος Καλατζής, Χριστίνα Χρυσικού, Κάρολος Ζαρκαδάκης και Μανώλης Τσεπέρτης, με τον υπεύθυνο αγώνων του Παναθηναϊκού Σπύρο Βλάχο και τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού.