Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Μαΐου 2015

Η αγωνία του Γκονζάλες και η "βόμβα" Ρικαρντίνιο


Τα παρασκήνια μιας μεταγραφής, όσα χρόνια και εάν περάσουν έχει το ενδιαφέρον της. Έτσι με αφορφή τον ερχομό του Έκι Γκονζάλες στην Αθήνα και τη βράβευσή του από τους “πράσινους”, σκαλίσαμε την υπόθεση απόκτησης του Αργεντινού άσου και μάθαμε κάποια “ντεσού” της υπόθεσης.



Ο Σπύρος Λιβαθηνός, υπεύθυνος του μεταγραφικού σχεδιασμού του Παναθηναϊκού ταξιδέυοντας στη Λατινική Αμερική είχε μια λίστα με 10 ποδοσφαιριστές. Μάλιστα πρώτα πήγε στη Βραζιλία και αφού δεν βρήκε αυτό που ήθελε ταξίδεψε στην Αργεντινή.

Εκεί είδε τον Γκονζάλες, σε αγωνα της Ροζάριο Σεντράλ.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Αργεντινός είχε ενημερωθεί από μάνατζερ ότι είχε έρθει να τον δει Έλληνας για λογαρισμό του Παναθηναϊκού και πριν από την έναρξη του αγώνα, κοίταγε στην εξεδρα των επισήμων!

Μάλιστα αυτή η κίνηση δεν έκανε καλή εντύπωση στον Λιβαθηνό, αλλά μόλις άρχισε ο αγώνας εντυπωσιάστηκε από τον Γκονζάλες και έσπευσε να τον κλείσει.

Γι’ αυτό το λόγο την επόμενη ημέρα βρέθηκε στην προπόνηση της Ροζάριο και μίλησε μαζί του, όπου συμφώνησαν για τη μεταγραφή.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την “κλασσική” εμπλοκή δύο μάνατζερ, υποχρεώθηκε να πληρώσει 1,4 εκατ. ευρώ.

Όμως ο Γκονζάλες δεν ήταν η μοναδική μεταγραφή που επιδίωξε να κάνει ο Παναθηναϊκός από τη Λατινική Αμερική, αφού την ίδια μεταγραφική περίοδο είχε κλείσει και τον Βραζιλιάνο Ρικαρντίνιο της Κορίνθιανς. Μάλιστα είχε υπογράψει και προσύμφωνο, με τον διεθνή Βραζιλιάνο μέσο να στέλνει και τη φανέλα του υπογεγραμμένη στον Γιάννη Βαρδινογιάννη!

Ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις της Κορίνθιανς ότι θα τον παραχωρήσει, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν τον έφερε ποτέ στην Ελλάδα…