Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Μαΐου 2015

Οι πιθανοί αντικαταστάτες


Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποτελεί πλέον παρελθόν για τον Παναθηναϊκό και ήδη τα πρώτα ονόματα για τον πάγκο του «τριφυλλιού» έχουν κάνει την εμφάνιση τους.


Οι «πράσινοι» κοιτάνε την ελληνική αγορά για να βρουν το άτομο που θα καθοδηγήσει την ομάδα, ενώ στο μυαλό των διοικούντων φαίνεται πως υπάρχει και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Τα πρώτα ονόματα λοιπόν που «παίζουν» σοβαρά, είναι αυτό του Δημήτρη Πρίφτη και του Φώτη Κατσικάρη, με τον δεύτερο να είναι δύσκολο ωστόσο λόγω και της Εθνικής ομάδας.

Ο Δημήτρης Πρίφτης ωστόσο, βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Άρη και δύσκολα θα έλεγε όχι σε μία ενδεχόμενη πρόταση του Παναθηναϊκού. Να θυμίσουμε πως ήταν στο τεχνικό επιτελείο του τριφυλλιού και την περασμένη σεζόν, στο πλευρού του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Από κει και πέρα όπως είπαμε το όνομα του Σάρας ακούγεται και η περίπτωση του είναι εφικτή.

Ο Λιθουανός βετεράνος πλέον παίκτης που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του τριφυλλιού, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην πράσινη εξέδρα, είναι φέτος στο τεχνικό τιμ της Ζαλγκίρις Κάουνας και θα σκεφτόταν πολύ σοβαρά την περίπτωση, να αναλάβει για πρώτη φορά ως head coach, σε μία ομάδα που την έχει μέσα στην καρδιά του, όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένα τονίσει.

Πάντα υπάρχει στα υπόψιν και το σενάριο με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και έναν έμπειρο προπονητή δίπλα του (όπως είχε γίνει με την περίπτωση του Δημήτρη Πρίφτη την περσινή σεζόν). Αυτό το σενάριο "παίζει" για την τρέχουσα σεζόν ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για να έρθει ο αντικαταστάτης του Ιβάνοβιτς και να αναλάβει το χτίσιμο της ομάδας από το καλοκαίρι.

Το σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις τρέχουν στον Παναθηναϊκό (εξάλλου αυτό φάνηκε από την άμεση απόφαση απομάκρυνσης του Ιβάνοβιτς) και πολύ σύντομα θα έχουμε αποφάσεις για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Τέλος, το όνομα του Ομπράντοβιτς βρίσκεται και αυτό στη... λίστα. Όχι του... καλού, του άλλου. Χαριτολογώντας. Φαίνεται πως το όνομα Ομπράντοβιτς πάντα θα απασχολεί τον Παναθηναϊκό μόνο που αυτή τη φορά μιλάμε για τον Σάσα και όχι τον Ζέλικο. Με το που σταμάτησε το μπάσκετ ασχολήθηκε (από το 2005) με την προπονητική και δεν είναι από αυτούς που βιάζονται για να κάνει το μεγάλο βήμα. Εξ ου η δεκαετής πορεία τους στους πάγκους με αποκορύφωμα τη θητεία του στην Αλμπα. Δεν έχει κάνει το άλμα και ο Παναθηναϊκός θα είναι ένα τέτοιο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει πρόταση ή έστω κάποια επαφή. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν τεχνικό με φιλοδοξίες και γνώσεις, αφού όντας παίκτης είχε προπονητές τους Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς. Και αυτό, αν μη τι άλλο, έχει σημασία.