Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Ιουλίου 2014

Το βάρος στην τακτική (vids)


Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το πρώτο φιλικό της σεζόν την ερχόμενη Τετάρτη και το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιάννης Αναστασίου έριξε το βάρος στην τακτική.


Ο καιρός τρελάθηκε στο Γκνιεβίνο αλλά αυτό ουδώλος απασχολησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Το πρωί η ζέστη αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην προπόνηση του τριφυλλιού.

Με ανακούφιση όμως, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είδαν τον ουρανό να τα φέρνει τούμπα. Συννεφιά και ψιλόβροχο έδωσαν διαφορετική διάσταση στο απογευματινό πρόγραμμα και βοήθησαν το Γιάννη Αναστασίου να αφοσιωθεί απερίσπαστος στη εφαρμογή δύο διαφορετικών συστημάτων κατά το οικογενειακό δίτερμα.

Το 4-4-1-1 και το 4-4-2 με ρόμβο

Οι διατάξεις που λάνσαρε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχαν δοκιμαστικό χαρακτήρα όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος . Το 4-4-2 με ρόμβο το είδαμε ουκ ολίγες φορές τη σεζόν που πέρασε. Το 4-4-1-1 σαφώς λιγότερο. Καταδεικνύει όμως, ένα σχετικό προσανατολισμό για το μέλλον, υπό την έννοια ότι σε αυτό χρησιμοποιήθηκε ο Πέτριτς πίσω από τον Μπεργκ κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε σε αρκετά ματς των πράσινων την αγωνιστική σεζόν που έρχεται.

Οι ενδεκάδες ήταν οι εξής (Γκρι): Κοτσόλης - Ταμπάκης στο τέρμα και Σπυρόπουλος, Μέντεζ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός, Ατζαγκούν, Ιμεράϊ , Πέτριτς, Χουχούμης, Μπεργκ. (Πορτοκαλί): Κότσαρης Μπούρμπος, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Μυρθιανός, Δώνης, ΝΙούμαν , Ζέκα, Ντίνας , Καρέλλης , Κλωναρίδης.



Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έπαιξαν διπλά με διαφορετικό τέμπο και απαιτήσεις. Πρωταρχικά είχαν δικαίωμα να ακουμπήσουν μόλις δυο φορές την μπάλα και μετά από δέκα εναλλαγές τουλάχιστον να ολοκληρώσουν την επίθεση τους. Σε αυτές τις μονομαχίες επικράτησαν οι Γκρι με σκορ 5-1.

Οι πράσινοι έπαιξαν όμως και ένα φυσιολογικό διπλό στο οποίο (κυρίως) εφαρμόστηκαν οι παραπάνω διατάξεις. Για την ιστορία επικράτησαν οι πορτοκαλί με 1-0 και γκολάρα του Ντίνα που κρέμασε τον Κότσαρη, παίρνοντας άτυπη ρεβάνς.


Προπονητικές παρεμβάσεις

Στη διάρκεια των διτερμάτων Αναστασίου, Ρούτερ , Βονόρτας και Φος έκαναν μίνι συσκέψεις και διόρθωναν και την παραμικρή ατέλεια. Ενώ σε προσωπικό επίπεδο πραγματοποίησαν (ξανά) αρκετά φροντιστήρια.

“Αμύνεστε με επαφή με τον αντίπαλο”, επισήμανε ο Αναστασίου στη διάρκεια ενός πλαγίου, προς τους αμυντικούς και τους μέσους, ζητώντας man to man. Παράλληλα απαιτούσε διαρκές πρέσινγκ με τον Ρούτερ να συμμετέχει στις αυξομειώσεις του ρυθμού με ατάκες του στυλ “Slow, early, fast”.



Πρώτη του Μπούρμπου και σε διπλό...

Τα φώτα έπεσαν εκ των πραγμάτων πάνω στον Μπούρμπο που για πρώτη φορά φόρεσε τα πράσινα σε προπόνηση. Το απόγευμα ήρθε η στιγμή να αγωνιστεί και στο πρώτο του οικογενειακό διπλό. Κι αν και παρουσιάστηκε λίγο έξω από τα νερά του, κάτι απόλυτα λογικό, είχε αρκετά καλή παρουσία.

Ο Κοτσόλης, αγωνίστηκε ελάχιστα στο οικογενειακό διπλό και αντικαταστάθηκε από τον Ταμπάκη. Εν συνεχεία αρκέστηκε σε κάποια σπριντ που συνοδεύτηκαν από ανάλογες μετρήσεις για τη φυσική του κατάσταση.

Ανεβάζει στροφές ο Μπαϊράμι

Τον πιστεύουν, τον στηρίζουν, και αργά μεν προσεκτικά ανεβάζει στροφές... Ο Εμίρ Μπαϊράμι ακολουθεί πολύ προσεκτικά το πρόγραμμα του και το απόγευμα έκανε γυμναστήριο.

Κυρίως μέχρι τώρα δουλεύει στον τομέα της φυσικής κατάστασης και την Τρίτη από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει λίγο στο πρόγραμμα με μπάλα.

Ο ίδιος έχει βάλει προσωπικό στοίχημα για την επιστροφή του και όπως μας έλεγαν από τον Παναθηναϊκό με μεθοδικότητα και πείσμα δουλεύει ακόμη και διπλάσιες ώρες από τους συμπαίκτες του.