Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Ιουλίου 2014

H ποινή του Καλάθη επηρεάζει το μέλλον


Παρότι ο Νικ Καλάθης είναι στόχος πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, η μετακίνηση του στην Ευρώπη από το ΝΒΑ μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκη, έως αδύνατη, ενώ μπορεί να χάσει και το παγκόσμιο κύπελλο, λόγω της τιμωρίας του.



Αρχικά τα περισσότερα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ειδικά στην Ελλάδα, πίστευαν ότι αφού ο Χέντο Τούρκογλου είχε τιμωρηθεί με ανάλογη ποινή και στη συνέχεια έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ του 2013, ο Καλάθης δεν θα είχε πρόβλημα εκτός ΝΒΑ. Η υπόθεση, όμως, είναι διαφορετική. Ο Τούρκογλου είχε εκτίσει την ποινή του πριν να παίξει στην Ευρώπη, ενώ ο Καλάθης είναι ακόμα τιμωρημένος για 13 ματς.

Επομένως δεν υπάρχει προηγούμενο στην υπόθεση του και πλέον κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον του και πως αυτή η τιμωρία θα τον επηρεάσει. Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση αυτής της ευαίσθητης υπόθεσης, ο Καλάθης θεωρείται ακόμα τιμωρημένος και αφού η FIBA συνεργάζεται με την WADA, θεωρητικά θα πρέπει να τιμωρηθεί με τους πολύ πιο αυστηρούς κανονισμούς της WADA αν υπογράψει σε ευρωπαϊκή ομάδα, ή αν παίξει στο παγκόσμιο κύπελλο. Το ταμοξιφέν, η ουσία για την οποία τιμωρήθηκε βρίσκεται και στην απαγορευμένη λίστα της WADA και αυτό σημαίνει ότι αν ο Καλάθης διασχίσει τον Ατλαντικό μπορεί να καταλήξει να τιμωρηθεί πολύ περισσότερο από 20 ματς, όπως στο ΝΒΑ. Το χειρότερο σενάριο είναι ποινή δύο ετών που θα αρχίσει να μετρά από τη μέρα που βρέθηκε θετικός στο αντιντόπινγκ τεστ.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει τελική απόφαση για την υπόθεση, ωστόσο αν έμενε στο ΝΒΑ και εξέτιε εκεί την ποινή του την προσεχή σεζόν, θα ήταν ελεύθερος από περαιτέρω συνέπειες στην Ευρώπη. Η ελληνική ομοσπονδία στηρίζει τον παίκτη και ελπίζει ότι θα μπορεί να παίξει στο παγκόσμιο κύπελλο.