Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

1 Ιουλίου 2014

Κόντρα στην "παράγκα" με Σωπήλη


Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα προτείνει τον Στράτο Σωπήλη για την προεδρία της Superleague και θα εκφράσει την έντονη αντίθεση της στην υποψηφιότητα του Γιώργου Μποροβήλου.




Τον νέο πρόεδρο θα εκλέξουν τα μέλη της Superleague την Τρίτη 1 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθούν το Διοικητικό Συμβούλιο και η έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Ο Παναθηναϊκός θα εκπροσωπηθεί στις συνεδριάσεις με ξεκάθαρες θέσεις και έχει αποφασίσει να προτείνει για τη θέση τον Στράτο Σωπήλη, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ασχοληθεί ξανά με τα κοινά του Συνεταιρισμού και κατά γενική ομολογία δραστηριοποιήθηκε με συναινετικό πνεύμα.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι το προεδρείο χρειάζεται πρόσωπα άφθαρτα, τα οποία δεν έχουν συνδεθεί με το άσχημο και... περίεργο παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε αυτή τη λογική θα προταθεί ο Σωπήλης.

Εξυπακούεται πως θα εκφραστεί η η έντονη αντίθεση στην προοπτική της εκλογής του Γιώργου Μποροβήλου, ενός ανθρώπου ο οποίος έχει συνδεθεί ως διαιτητής με την πρώτη "παράγκα" και ανέκαθεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και όχι του συνόλου.

Άλλος υποψήφιος δεν φαίνεται πως θα προκύψει, αφού ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, διαπίστωσε ότι δεν έχει πιθανότητες να εκλεγεί και έχει υπαναχωρήσει.

Την αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού θα αποτελέσουν ο αντιπρόεδρος, Βασίλης Κωνσταντίνου, η νομική σύμβουλος, Αθηνά Μπαλωμένου και ο διευθύνων σύμβουλος, Στράτος Σωπήλης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν στα γραφεία της Αστροναυτών θα μεταβεί και ο Γιάννης Αλαφούζος.

Η ημερήσια διάταξη

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται και τα θέματα των δανεικών και της διαιτησίας, όπου ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει τεκμηριωμένες θέσεις, σε αντίθεση με τις "άναρθρες κραυγές" του Ολυμπιακού. Όμως εκτιμάται ότι θα συζητηθούν στην επόμενη υπό το νέο προεδρείο.

"Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ως ακολούθως:

1. Εγγραφή Νέων Μελών Συνεταιρισμού.

2. Εκλογή Προέδρου & Αναπληρωτή Προέδρου Δ.Σ.

3. Κλήρωση Πρωταθλήματος και Πρόγραμμα Super League ΟΠΑΠ, 2014-15.

4. Προτάσεις για τη Διαιτησία και για δανεικούς ποδοσφαιριστές.

5. Σύμβαση Ασφάλισης ποδοσφαιριστών.

6. Σύμβαση με Ταξιδιωτικό Πρακτορείο.

7. Σχέσεις με Football League.

8. Διάφορα.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης έχουν ως ακολούθως:

1. Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ Αγωνιστικής Περιόδου 2014 – 15.

2. Προκήρυξη Αγώνων Κατάταξης (PlayOff) Super League ΟΠΑΠ Αγωνιστικής Περιόδου 2014 – 15.

3. Διάφορα".