Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

2 Ιουλίου 2014

"Τυπάρας, θρύλος και αρχηγός"


Η Independent έφτιαξε ένα αφιέρωμα για τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος στα 37 του χρόνια αποχώρησε από την Εθνική ομάδα.



Η ποδοσφαιρική διαδρομή του Γιώργου Καραγκούνη ήταν συνυφασμένη και ταυτισμένη με την Εθνική ομάδα. Ο "τυπάρας" προσέφερε τα πάντα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τίμησε για μια 20ετία όλες τις εθνικές ομάδες και επάξια έφερε τον τίτλου του αρχηγού και ηγέτη της "γαλανόλευκης".

Έπειτα από μια πολύ μεγάλη διαδρομή, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να μπουν "τίτλοι τέλους" στην παρουσία του "Κάρα" στην Εθνική μας ομάδα, στην οποία έδωσε τα πάντα και ήταν αναπόσπαστο μέλος όλων των μεγάλων επιτυχιών της τελευταίας δεκαετίας. Παρών και πρωταγωνιστής...

Η Independent έφτιαξε ένα εκτενές αφιέρωμα για τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος απολαμβάνει την αναγνώριση και από μεγάλα ξένα ΜΜΕ, γεγονός που φανερώνει ότι η προσφορά του και η πορεία του δεν πέρασαν χωρίς να προκαλέσει αίσθηση.

"Ένας πραγματικός αρχηγός είναι αυτός που τα πηγαίνει καλά με τους περισσότερους από τους συμπαίκτες του, που μπαίνει μπροστά όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, αυτός που δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και που μονίμως αυξάνει την αυτοπεποίθηση των 'αδελφών του στη μάχη'. Ο αρχηγός είναι αυτός που θα παίξει με μεγαλύτερο πάθος από οποιονδήποτε άλλον στο γήπεδο και θα προσπαθήσει κάθε φορά να πάρει το περισσότερο δυνατό από τους συμπαίκτες του.

Ένας πραγματικός θρύλος είναι αυτός που θα παίξει μέχρι τα 37 του και θα φαίνεται 10 χρόνια νεότερος, δεν θα κάνει πίσω στις μεγάλες ευθύνες (όπως το να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι), που θα ανοίξει το δρόμο για τη νέα γενιά και που θα κερδίσει την καρδιά κάθε συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην τελευταία του παράσταση.

Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν όλα αυτά στην καριέρα του με την εθνική ομάδα, από τότε που έπαιξε για πρώτη φορά στην ανδρών το 1999 μέχρι να βγάλει το γαλανόλευκο σορτσάκι στα αποδυτήρια του Ρεσίφε για τελευταία φορά. Το πάθος του, το ήθος του και η αγάπη του για την ομάδα δεν άλλαξαν ποτέ και τώρα που φεύγει με το κεφάλι ψηλά και με μια διεθνή διαδρομή και πορεία που θα μείνει ασύγκριτη για χρόνια".

Αυτά είναι ορισμένα απ' όσα γράφει το δημοσίευμα της Independent για τον εμβληματικό αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας, τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος σταμάτησε την διεθνή του παρουσία και αν μη τι άλλο αυτή κρίνεται άκρως επιτυχημένη και εφάμιλλη μεγάλων ποδοσφαιριστών του εξωτερικού.

Το αφιέρωμα αναφέρεται και στην διασυλλογική του διαδρομή, την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, το άλμα στο εξωτερικό και κάνει ειδική μνεία στο 2004 και το ότι δεν έπαιξε στον τελικό με την Πορτογαλία εξαιτίας του ότι είχε δεχτεί κίτρινη στον ημιτελικό με την Τσεχία. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου μπήκαν οι "τίτλοι τέλους". Η θρυλική πορεία του "τυπάρα" ήταν ανάλογη των προσόντων του και της προσωπικότητάς του...