Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Ιουνίου 2014

Μέχρι την Τετάρτη στην Αθήνα ο Ιβάνοβιτς!


Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα είναι εκτός απροόπτου ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο 57χρονος ομοσπονδιακός προπονητής της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης θα βρίσκεται στην Αθήνα ως την Τετάρτη (11/6) για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να δώσει τα χέρια με τη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία στους νταμπλούχους Ελλάδος.



Αν ολοκληρωθούν οι (τελευταίες) συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και επισημοποιηθεί η συμφωνία, ο Παναθηναϊκός αποκτά έναν πολύ απαιτητικό και τελειομανή προπονητή, που έχει μείνει στην Ιστορία για τις σκληρές μεθόδους του και τα καψόνια, που έχει επιφυλάξει κατά καιρούς στους παίκτες του δημιουργώντας έναν μύθο γύρω από το πρόσωπό του.

Δεδομένου, πάντως, ότι όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε έλθει σε επαφή με αρκετούς μεγάλους παίκτες, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν εκφραστεί θετικά ως προς τη σκληράδα του στις προπονήσεις.

Ενδεικτικά, θα ανασύρουμε τη μαρτυρία του εξαιρετικού σκόρερ Ιγκόρ Ρακότσεβιτς, ο οποίος είχε μνημονεύσει τον προπονητή του λέγοντας χαρακτηριστικά: "Με τον Ντούσκο δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μου άρεσαν οι προπονήσεις του και τα πηγαίναμε μια χαρά. Με τους τεμπέληδες έχει μόνο πρόβλημα ο κόουτς. Είναι πολύ δίκαιος και ειλικρινής".

Την ίδια στιγμή, βέβαια, αρκετοί κάνουν λόγο για ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και κατ’ επέκταση συμπεριφορά, ενώ υπάρχει και μια κατηγορία παικτών, που προτιμούν να… αυτομαστιγωθούν παρά να συνεργαστούν ξανά μαζί του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παρθενική σεζόν 2000-01 της Ευρωλίγκας είχε αποκλείσει διαδοχικά με την Τάου τρεις ελληνικές ομάδες (Περιστέρι, Ολυμπιακός, ΑΕΚ) αποκομίζοντας λόγω και της ομοιότητάς με τον κινηματογραφικό χαρακτήρα, που ενσάρκωσε ο Αντονι Χόπκινς το προσωνύμιο "Χάνιμπαλ"…