Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Ιουνίου 2014

Δεν υπάρχει βιασύνη, γιατί υπάρχει κορμός


Δεν ανησυχούν στον Παναθηναϊκό για τη μικρή καθυστέρηση στις μεταγραφές, αφού οι βασικές προσθήκες ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων θα είναι δύο και θα έχουν γίνει μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.



Η ολοκλήρωση των πλέι οφ στα μέσα του περασμένου Μαΐου έφεραν τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Champions League και τους Γιάννη Αναστασίου και Νίκο Νταμπίζα να θέτουν σε εφαρμογή τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι στόχοι τέθηκαν και ο τεχνικός διευθυντής του "τριφυλλιού" ανέλαβε να τους φέρει στην Αθήνα.

Η αλήθεια είναι πως από τότε προέκυψαν αρκετά εμπόδια, κυρίως στην προσπάθεια να παραμείνουν στην ομάδα δύο βασικά περσινά εργαλεία, οι Μεχντί Αμπέντ και Γκόρντον Σίλντενφελντ. Οι "πράσινοι" είχαν θέσει ως προτεραιότητα τις δύο αυτές υποθέσεις, αλλά πλέον κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα.

Και πάλι όμως δεν υπάρχει ανησυχία στις τάξεις της διοίκησης. Κι αυτό γιατί ο πρώτος αγωνιστικός στόχος του Παναθηναϊκού είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια για τα προκριματικά. Εκεί που οι "πράσινοι" διαθέτουν ήδη έναν πολύ καλό και αξιόλογο κορμό, τον οποίο και θα ενισχύσουν σε πρώτη φάση με δύο πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις.

Ενός κεντρικού αμυντικού και ενός κεντρικού μέσου. Σε αυτές έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του ο Νταμπίζας και ελπίζει πως θα τις ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του μήνα. Δηλαδή πριν καν ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στις υπόλοιπες θέσεις για τα συγκεκριμένα παιχνίδια ο Γιάννης Αναστασίου έχει... έτοιμες επιλογές, με τα έως τώρα δεδομένα.

Κάτω από τα δοκάρια υπάρχει ο Στέφανος Καπίνο και στην άμυνα οι Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος και... Μπούρμπος (υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό για τον "Σίφο", ενώ θα γίνει και μεταγραφή), στη μεσαία γραμμή οι Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (και είναι ανοιχτές οι υποθέσεις των Αμπέντ, Πράνιτς, ενώ θα αποκτηθεί και παίκτης) και στην επίθεση οι Μπεργκ, Πέτριτς, Καρέλης και Κλωναρίδης.

Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, πώς ο βασικός κορμός υπάρχει ήδη και με την κατάλληλη ενίσχυση η ομάδα θα είναι πανέτοιμη για τα προκριματικά. Σταδιακά φυσικά θα γίνουν κι άλλες προσθήκες (αμυντικού μέσου, δεύτερου στόπερ και εξτρέμ πιθανότατα), αλλά κυρίως για να υπάρχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και περισσότερες επιλογές στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου, ώστε να βγει χωρίς προβλήματα μια γεμάτη χρονιά.